Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Ајде чао К.Занети никогаш не ми беше по ќејф во Јуве.А Поулсен мислам дека е далеку подобар од Занети барем моментов.Немаше потреба мислам од двајцата доволно средни играчи имавме уште Момо да се врати

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Дефинитивно неочекуван трансфер. Во всрка со сумата мислам дека е премала ( како иза сите други играчи што Јуве ги продаде летово ). Можеби е во години али Занети вреди повеќе од 2.5 мил евра. Секо одбил 4 мил евра за идиотон Григера , а го продава Занети за 2.5. Мислам дека не требаше да се продава Криситиано зошто губиме мн искусен играч на кого долгите пасеви му се најјака страна. Ми текнува само на оние два против Лацио на гости кога му ги залепи на нога на Дел Пиеро.
Но што е тука ... во средината ни остануваат Мело , Сисоко, Тиаго , Поулсен , Маркисио и Каморанези ( плус Брацо кој може да игра речиси на секоја позиција ). Да се надеваме дека со Сисоко набрзо се ќе биде во ред , Поулсен ќе се снајде , а Тиаго ќе игра како на припремните натпревари. По заминувањето на Занети ќе ни биде потребна добра форма на Маркисио кој на подготвителниве натпревари и не игра баш на ниво.

Како и да е ... со среќа нека му е на Занети.
Снимка беше вториот од првиот :vozbud::vozbud:

Член од
22 април 2008
Мислења
549
Поени од реакции
93
Единствено што не ме бендисва во трансферот на Занети е сумата која Јувентус ќе ја добие за него, некаде околу 2 милиони, тоа е многу малку иако Занети е во поодминати години сепок е многу добар играч. Кога ќе гледаме од друга страна Јуве и не загуби многу, Занети е земен без пари ( како слободен играч дојде од Интер ) а и без него имаме силна клупа со средишни играчи.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.995
Поени од реакции
5.610
Дефинитивно неочекуван трансфер. Во всрка со сумата мислам дека е премала ( како иза сите други играчи што Јуве ги продаде летово ). Можеби е во години али Занети вреди повеќе од 2.5 мил евра. Секо одбил 4 мил евра за идиотон Григера , а го продава Занети за 2.5. Мислам дека не требаше да се продава Криситиано зошто губиме мн искусен играч на кого долгите пасеви му се најјака страна. Ми текнува само на оние два против Лацио на гости кога му ги залепи на нога на Дел Пиеро.
Но што е тука ... во средината ни остануваат Мело , Сисоко, Тиаго , Поулсен , Маркисио и Каморанези ( плус Брацо кој може да игра речиси на секоја позиција ). Да се надеваме дека со Сисоко набрзо се ќе биде во ред , Поулсен ќе се снајде , а Тиаго ќе игра како на припремните натпревари. По заминувањето на Занети ќе ни биде потребна добра форма на Маркисио кој на подготвителниве натпревари и не игра баш на ниво.

Како и да е ... со среќа нека му е на Занети.
Без обвинувања кон Секо..Занети сам побарал трансфер, така изјави во интервјуто:
ACF Fiorentina have signed midfielder Cristiano Zanetti from Juventus for €2m, with the 32-year-old jumping at the chance of rejoining his former team.
'Delighted'
The ex-Italian international, who has agreed to a two-year contract at Fiorentina, came through the club's youth system and returns to the Viola after a 13-year hiatus. "I told [Juve coach] Ciro Ferrara that I couldn't say no to Fiorentina," Zanetti said. "I'm delighted to return to Florence." Zanetti started just nine times for Juve in Serie A last season, his third in Turin after signing from FC Internazionale Milano. Cesare Pranelli's side face Sporting Clube de Portugal in the UEFA Champions League play-offs on 18 and 26 August.
„ Му кажав на Ферара дека јас не можам да и речам не на Фиорентина.. Јас уживам да се вратам во Фиорентина“
uefa.com

A кога се работи за цената мислам дека максималната цена што можеше да ја земе Секо за Занети ја зеде (со оглед дека и Занети бараше трансфер во Фиорентина)..Занети има 32 години, е склон на повреди и мислам дека Поулсен повеќе ќе ни служи..Нека му е со среќа на Занети во новиот клуб и му посакувам добри игри.Со доаѓањето на Мело и со враќањето на формата на Тиаго, Занети увидел дека неговата минутажа во тимот ќе биде минимална и решил да замине..

Нека му е со среќа...

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Најсикрено, не го очекував ова, но сигурно има некаква поврзаност со Поулсен.

Сисоко, Мело, Каморанези, Маркисио, Тиаго, Занети, Поулсен, Алмирон. Овие ни беа средишњаците. Момо, Мело, Каморанези, Тиаго, Маркисио во секој случај ќе останат овде, бидејќи Чиро смета на нив за наредна сезона. Алмирон секако ќе си оди, и остануваше уште да се одлучи кој еден од Поулсен и Занети ќе си оди. Имаше повеќе идеи околу ситуацијата со Поулсен и Занети.

1. Да се продаде Поулсен, Занети да остане.
Првата идеа беше да го продадеме Поулсен а да го зачуваме Занети. Пробавме да го направиме тоа, но Поулсен одби да си оди, токму како што Тиаго одби да си оди лани.

2. Да останат и двајцата.
Доколку ги зачувавме двајцата, еден од нив немаше терен да види цела сезона, а двајцата имаат високи плати... Желбата на управата и Чиро мислам дека беше да се продаде Поулсен, а да се зачува Занети. Ќе добиеа 7 милиони, плус четирите милиони што ги заработуваше годишно Поулсен, и ќе имавме 11 милиони... Но, Поулсен не сакаше да си оди, така да остануваше третото сценарио...

3. Занети да си оди, Поулсен да остане.
Секако ова ќе беше последна година на Занети кај нас, догодина му истекуваше договорот... Со оваа опција добиваме 2.5 милиони евра, и парите што требаше да му ги плаќаме годишно (исто околу 4 милиони евра), тоа се 6.5 милиони.

Мислам дека ја избравме третата опција бидејќи Поулсен не се согласуваше со првата, а втората не беше прифатлива за никого, ни за Поулсен и Занети (немаше да играат многу), а ни за нас (ќе плаќавме по 4 милиони за нивиот договор).

На крај краева, Занети сакал сам да си оди, свесен за малата минутажа што ќе ја добиеше кај нас. Поулсен не сакаше, напротив, сакаше да се бори за стартно место во тимот... Кажано е се. Со среќа нека му е на Занети, му посакувам успеси во Фиорентина, и помалце повреди одколку што ги имаше кај нас. :скрстопрст:

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Диего е ок,се враќа на тренинзи топови,се опорави од повредата и сеа време е за самба http://www.juvenews.net/r.php?id=10099

најбољи да не се ризикува со него за со Милан и Интер

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Диего е ок,се враќа на тренинзи топови,се опорави од повредата и сеа време е за самба http://www.juvenews.net/r.php?id=10099

најбољи да не се ризикува со него за со Милан и Интер
Лелее, шо се плашите толку бе.
Напротив сега треба да игра Диего да им покаже што можат да очекуват за сезоната :) Уфф.
Што толку го чувате мислиш на овие пријателскиве толку ке кршат нози, мислите вие ова Виченца е, послабите екипи можат да повредат играч, поискусните не, напротив ако саказа заинает.

По вашо иде, да го штедиме Диего и за првото коло, со Киево не е којзнае колку јак Киево па можеме да го тепиме и така да не го ризикуваме Диего ??
Вака иде по вашо ..

vucko

JuveManiac
Член од
16 јануари 2008
Мислења
192
Поени од реакции
23
Милан... слободно прочепкај по интернетот. Зборам за италијански тим со најмногу странски навивачи, значи во конкуренција со тимовите од серие а, не ги мешај тимовите од шпанска, англиска лига...

AC Milan remains the best supported Italian club according to a new report from sports marketing company SPORT+MARKT Italia.
Although FC Barcelona and Real Madrid lost in numbers of fans, they are still the two most popular football clubs in Europe according to the second edition of the SPORT+MARKT report “Football Top 20”, based on research among over 9,600 football fans between 15 and 69 years of age in 16 European countries*.
The most popular Italian club is AC Milano with 21 million followers in Europe. With the help of foreign fans, AC Milano reaches the 8th position in the Football Top 20.
Although Juventus is the most popular club within Italy, AC Milano reaches the bigger fan base abroad and therefore beats the rival in number of fans. This makes them an attractive sponsorship platform for international companies”, comments Michele Uva, Director di SPORT+MARKT Italia.
AC Milan has 17 million foreign fans – with an impressive high female support. “Women account for more than half of the foreign fans of AC Milano. I’d say, the Beckham deal was a very smart move of the team to broaden their fan base internationally," Uva said.
WRONG!

:pos2: Како само си копаат луѓето информации од непроверени извори тоа чудо нешто... Факти - лакти:pos2:

Еве, ти информирај се точно и детално, од официјалната страна на Јуве, за кој секоја бројка и секој податок е точно документиран и базиран врз факти, за разлика од некои тимови како Milan кои се базираат врз симпатиите на цуците кон Beckham и останатите манекени:pos2:

Инаку, заминувањето на Zanneti повеќе од сигурно остава простор за докажување на Marchisio, но и простор за ангажман на Gago, за кого веќе подолго време сме заинтересирани па останува да видиме што ќе испадне од сето тоа.

п.с. I'm back and ready to rumble!

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
WRONG!

:pos2: Како само си копаат луѓето информации од непроверени извори тоа чудо нешто... Факти - лакти:pos2:

Еве, ти информирај се точно и детално, од официјалната страна на Јуве, за кој секоја бројка и секој податок е точно документиран и базиран врз факти, за разлика од некои тимови како Milan кои се базираат врз симпатиите на цуците кон Beckham и останатите манекени:pos2:

никаде не пишува дека Јуве има најмногу странски навивачи... само бројки има кои очигледно се поголеми од тие што јас ги постирав, но факт е дека сите анкети не се 100% точни, т.е. се земаат не повеќе од 1000 испитаници а некогаш и помалку па од таму се проверува... а и онака оваа вест е од страната на Јуве па и нормално е да се рекламираат, сигурен сум дека и кај Милан истото го пишува

vucko

JuveManiac
Член од
16 јануари 2008
Мислења
192
Поени од реакции
23
никаде не пишува дека Јуве има најмногу странски навивачи... само бројки има кои очигледно се поголеми од тие што јас ги постирав, но факт е дека сите анкети не се 100% точни, т.е. се земаат не повеќе од 1000 испитаници а некогаш и помалку па од таму се проверува... а и онака оваа вест е од страната на Јуве па и нормално е да се рекламираат, сигурен сум дека и кај Милан истото го пишува

Може да ми дадеш да видам? :pos2:

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Може да ми дадеш да видам? :pos2:
на интеренет барав за најдобро подржани италијански клубови и ми даде две страни каде што ги има Милан и Јуве, таа на Милан датира од фебруари годинава, а таа на Јуве од јануари 2008, и се навратив на страната што ми ја даде да видам дали е постара вест и доле видов дека има некоја вест од 1 јули 2008... така да ништо чудно таа вест што ми ја даде да е стара и зошто би ја тргнале?

vucko

JuveManiac
Член од
16 јануари 2008
Мислења
192
Поени од реакции
23
на интеренет барав за најдобро подржани италијански клубови и ми даде две страни каде што ги има Милан и Јуве, таа на Милан датира од фебруари годинава, а таа на Јуве од јануари 2008, и се навратив на страната што ми ја даде да видам дали е постара вест и доле видов дека има некоја вест од 1 јули 2008... така да ништо чудно таа вест што ми ја даде да е стара и зошто би ја тргнале?
Еве ти прочитај тука што пишува!

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Еве ти прочитај тука што пишува!

тука пишува кој клуб има повеќе освоено и такви работи, т.е. поените собрани од освоените титули и тоа колку се важни, а не кој има најмногу навивачи... мислам дека доста беше... и вака и така јас ќе си останам на мојот став, ти на твојот... ајт поз и се надевам дека добар натпревар ќе гледаме на Сан Сиро

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
тука пишува кој клуб има повеќе освоено и такви работи, т.е. поените собрани од освоените титули и тоа колку се важни, а не кој има најмногу навивачи... мислам дека доста беше... и вака и така јас ќе си останам на мојот став, ти на твојот... ајт поз и се надевам дека добар натпревар ќе гледаме на Сан Сиро
hahah ne me smej bre brat kaj mojt milan da go pobedit na juve ta i inter sezonava juve e favorit za titula uste ako go dovedime gago lele neznam brat ajt pozz

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Сигурен сум дека оваа година Милан имаат најмногу фанови во светот:pos2::pos2::pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom