Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
hehehhe aman be od kakov igrac na koe nisko nivo padna ali povredite go napraja svoeto :S inace lani trezege ja propusti skoro celata sezna poradi istite povredi ko fenomenot :S ali eve se vrati i pocna dapostignuva golovi istoto i ronalno i mislam deka golemite igraci mozi vo sekoe vreme da se pokazat najdobro:salut:

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
http://goal.com/en/news/10/italy/2009/07/26/1404333/juventus-midfielder-mohamed-sissoko-wont-rush-his-comeback

Сисоко нема да брза со ноговото враќање на терените. Ова е правилна одлука на Сисоко бидејќи имаше многу сериозна повреда и подобро е да не игра во Септември отколку во Мај а имаме и достојни замени за него во новите засилувања Мело и Тиаго (Тиаго не покажа ништо 2 години па оваа сезона очекувам нов Тиаго,оној старот добар плејмејкер).
За мечот со Севиља можам да кажам дека Григера беше најслаб и за следноит меч мора лев бек да игра Брацо бедејќи во формација со по еден играч по страните, бековите треба да имаат добар центар шут и брзина како Брацо а неговото искуство е од непроценливо значење. На официјалната страна прочитав и дека Буфон се жалел на повреда но би требало да се врати наредните денови а ако сака можи и да си земи и годишен одмор бидејќи го имаме најдобриот втор голман на светот Манингер. Не мора да го освоиме Пис купот доволно е да му дадеме 3 парчиња на Реал:vozbud::vozbud:

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
http://goal.com/en/news/10/italy/2009/07/26/1404333/juventus-midfielder-mohamed-sissoko-wont-rush-his-comeback

Сисоко нема да брза со ноговото враќање на терените. Ова е правилна одлука на Сисоко бидејќи имаше многу сериозна повреда и подобро е да не игра во Септември отколку во Мај а имаме и достојни замени за него во новите засилувања Мело и Тиаго (Тиаго не покажа ништо 2 години па оваа сезона очекувам нов Тиаго,оној старот добар плејмејкер).
За мечот со Севиља можам да кажам дека Григера беше најслаб и за следноит меч мора лев бек да игра Брацо бедејќи во формација со по еден играч по страните, бековите треба да имаат добар центар шут и брзина како Брацо а неговото искуство е од непроценливо значење. На официјалната страна прочитав и дека Буфон се жалел на повреда но би требало да се врати наредните денови а ако сака можи и да си земи и годишен одмор бидејќи го имаме најдобриот втор голман на светот Манингер. Не мора да го освоиме Пис купот доволно е да му дадеме 3 парчиња на Реал:vozbud::vozbud:
aham tiago mozebi ne pokaza 2 godini niso ali eve sea se trudi da napravi neso poveke vo presret na ovaa sezona za sisoko mislam deka e vo pravo toa so go napravi da ne go izgubime sea vo presret na novata sezona za grigera mislam deka najdobro mesto mu e na klupa za maninger mislam deka posle bufon e najdobro resenie za na golot na juve dostoen da go nosi dresot na juve poso koga bese povreden bufon minatata sezona toj se pokaza vo najdobro svetlo samo setetese na mecovite so real madrid kakvi odbrani imase ... i na drugi natrpevari .... a sredniot red ni e top nemam komentari isto i za napadot da jakinta mislam deka po poleka si ja vraka starata pretpoznatliva forma( po slabite igri na kupot na konfederacii) sepak moja konstatacija e deka treba da se zemaat so pomladi igraci bidejki toa e prioritet inace za vo odbanata ako go zememe kaseres ke bide dobro zasiluvajne i pokraj eden gordzo canavaro legro i kaseres bi bile nedopirlivi bufon ke nema mn so da intervenira :salut:

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Juve are hoping to get at least €10million from the sale of Trezeguet.
vredi mn poveke ali bidejki e veke vo poodminati godini taman sie

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Трезеге останува дефинитивно во Јуве и оваа сезона и не сакам да слушнам ни еден муабет појќе за негово заминување.
http://juventus.com/site/eng/NEWS_newseventi_0B41443EEEC84D8583EEC4C700752056.asp
Добро интервју на Алесио Секо во кое се осврна на сите можни аспекти од трансфер пазарот на Јувентус..Добра изјава даде за Диего:
With regards to Diego, we moved in time and it is a good thing we did, otherwise we would have probably paid much more for him seeing the vicious circle which was created in price terms
„Со почит до Диего, ние се насочивме кон него и е многу добра работа што ја направивме, на друг начин ние ќе платевме многу повеќе за него погледнувајќи магичниот круг со кој се утврдуваат цените на фудбалерите“

Најмногу алудирајќи на астрономските цени кои ги направи Реал Мадрид, цени кои извршија влијание врз трансферите во светот, т.е. да се зголемат цените на фудбалерите..Зошто ако вреди еден Кристијано Роналдо 90 и кусур милиони, тогаш гарант Диего не вреди помалку од 50 милиони..

За Касерас, Секо рече дека би дошол како цреша на тортата..
We like Caceres and we are not trying to hide that but the deal has not yet been concluded. We feel the team is already complete even though his eventual arrival would be the cherry on the cake. For this to happen other situation with regards to other players must be solves, Poulsen in particular. However, if we sign Caceres it would be on loan».
„Ние го сакаме Касерас, и ние не се трудиме тоа да го скриеме, но договорот не е сеуште заклучен. Ние чувствуваме дека тимот е веќе комплетен иако дури и неговото доаѓање би било како цреша на тортата. За да се случи тоа, во поглед на другите играчи ситуацијата мора да е јасна. Посебно Поулсен. Како и да е, ако потпишеме со Касерас тоа би било на позајмица..“

Секо изјави дека за Д`Агостино тие биле заинтересирани, но дека доставиле понуда онаква колку што била вредноста на играчот, но работите не оделе како што требало, и тие се свртиле кон Фелипе Мело..Секо изјави дека Мело подобро ќе се вклучел во проектот на Јувентус..

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Добро интервју на Алесио Секо во кое се осврна на сите можни аспекти од трансфер пазарот на Јувентус..Добра изјава даде за Диего:
„Со почит до Диего, ние се насочивме кон него и е многу добра работа што ја направивме, на друг начин ние ќе платевме многу повеќе за него погледнувајќи магичниот круг со кој се утврдуваат цените на фудбалерите“

Најмногу алудирајќи на астрономските цени кои ги направи Реал Мадрид, цени кои извршија влијание врз трансферите во светот, т.е. да се зголемат цените на фудбалерите..Зошто ако вреди еден Кристијано Роналдо 90 и кусур милиони, тогаш гарант Диего не вреди помалку од 50 милиони..

За Касерас, Секо рече дека би дошол како цреша на тортата..
„Ние го сакаме Касерас, и ние не се трудиме тоа да го скриеме, но договорот не е сеуште заклучен. Ние чувствуваме дека тимот е веќе комплетен иако дури и неговото доаѓање би било како цреша на тортата. За да се случи тоа, во поглед на другите играчи ситуацијата мора да е јасна. Посебно Поулсен. Како и да е, ако потпишеме со Касерас тоа би било на позајмица..“

Секо изјави дека за Д`Агостино тие биле заинтересирани, но дека доставиле понуда онаква колку што била вредноста на играчот, но работите не оделе како што требало, и тие се свртиле кон Фелипе Мело..Секо изјави дека Мело подобро ќе се вклучел во проектот на Јувентус..
Со ваквото зборање не ме ни чуди шо успева да изнуди ниски цени за играчите. Типов е како реинкарнација на Моџи. Голема штета ќе напраевме ако се ослободевме од него претходните сезони (уфф кое плукање беше). Сепак едно е јасно типот фрла пари на „ефтини“ играчи и истите успеваат да се промовирааат во звезди. Како да блефирате во покер.
Коментарот за МЕло му беше зверски и се оправда зошо пробвал да го купи ДАгостино и на крај испадна звер шо го купил Мело па дури и му ја крева самодовербата. Секоја чест.

За коментарот за диего и CRYnaldo. Не заебавај, ако плачкото кошта 90М диего ќе кошта 900М. Чекајте некоја сезона па ќе збораме за кршење на рекорди.

Касерас би бил идеална резерва ако Канаваро оплеска. Не можиме да бидиме сигурни колку ќе ја врати формата. Го видовме на куп на конфедерации а мислам читав и дека голот од севиља малку е и на негова вина (требаше да скока - гледајте видеото). Во секој случај збораме за најјакиот централен дефанзивец шо го знајме па треба да се стрпиме.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Касерас би бил идеална резерва ако Канаваро оплеска. Не можиме да бидиме сигурни колку ќе ја врати формата. Го видовме на куп на конфедерации а мислам читав и дека голот од севиља малку е и на негова вина (требаше да скока - гледајте видеото). Во секој случај збораме за најјакиот централен дефанзивец шо го знајме па треба да се стрпиме.
Небеше Канаваро воопшто крив. Амаури беше пред него и го имаше маркирано. Амаури ја промаши топката со глава. Неможе да се чека да рипне Канаваро кога беше цел покриен и немаше целосна прегледност. Ако веќе се бара виновник тогаш тоа е Амаури а не Канаваро.

Иначе мислам дека Касерес го земаат пред се за левата позиција , а алтернативно ќе се користи на десната и централната. Доколку го земеме касерес ( што е доста сигурно ) тогаш ќе се ослободиме од Григера , а можеби и од еден од Де Чеље и Молинаро.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Небеше Канаваро воопшто крив. Амаури беше пред него и го имаше маркирано. Амаури ја промаши топката со глава. Неможе да се чека да рипне Канаваро кога беше цел покриен и немаше целосна прегледност. Ако веќе се бара виновник тогаш тоа е Амаури а не Канаваро.

Иначе мислам дека Касерес го земаат пред се за левата позиција , а алтернативно ќе се користи на десната и централната. Доколку го земеме касерес ( што е доста сигурно ) тогаш ќе се ослободиме од Григера , а можеби и од еден од Де Чеље и Молинаро.
Точно така. Ама не ми е јасно сепак шо работеше Кана таму?
Ајде луѓе сме да е само ова ќе бидам пресреќен :vozbud:

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Мислам дека Касерес ќе биде земен за централната бековска позиција. Имаме леви бекови (Молинаро, Де Чеље, па и Брацо може да игра таму..), централни немаме... Се осолбодивме од двајца (да не речам тројца сосе Андраде..), Кнежевич и Мелберг а донесовме еден, така да мислам дека Касерес ќе биде земен главно за централен бек.. Ијако, добро е да се знае дека може да игра на сите позиции во одбраната, што е доста добра страна кај него.

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Гледам сите зборувате позитивно за Касерес, но дали некој од вас го има гледано како игра, не зборувам само за еден натпревар, ниту за јутуб видео, туку минимун едно 5 натпревари, јас лично не сум го гледал, но по самото тоа што лани цела сезона ја преседе на клупата, а пред него играше Пике(кој што е просечен дефанзивец), а кога немаше друг дури играч од средниот ред(читај Туре), мене не ме убедува дека има квалитет во него, можда грешам али да не го зимаме за џабе, зашто вака само ќе стагнира Ариаудо, за кого имам многу високо мислење.

П.С. Според читателите на гоал.цом Јувентус е фаворит за триумф во Пис Купот.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Гледам сите зборувате позитивно за Касерес, но дали некој од вас го има гледано како игра, не зборувам само за еден натпревар, ниту за јутуб видео, туку минимун едно 5 натпревари, јас лично не сум го гледал, но по самото тоа што лани цела сезона ја преседе на клупата, а пред него играше Пике(кој што е просечен дефанзивец), а кога немаше друг дури играч од средниот ред(читај Туре), мене не ме убедува дека има квалитет во него, можда грешам али да не го зимаме за џабе, зашто вака само ќе стагнира Ариаудо, за кого имам многу високо мислење.

Мислам дека сосема си во право со Касерес, сите го фалиме а никој не го гледал повеке од 1-2 натпревари:toe:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940

Па Барса се излажа на него и фрли мнооогу пари. Шо значи дека тие го процениле дека е екстра. Пике е далеку од просечен дефанзивец. После ланските мечови во завршницата типот ми е меѓу најдобрите дефанзивци. На крај краева го земаме на позајмица шо значи ако не го бива клоцата и назад во Барса, ако го бива веројатно ќе се потруди секо годинава(кога веројатно му е падната цената) клаузулата за откуп да ни е поволна. Шо би значело дека ќе имаме замена за Канаваро и Легро кои ќе бидат за пензија. Ако Ариаудо е добар сигуренсум дека Чиро ќе го намириса и ќе го пикни во прва постава.

Значи најмногу бјанконери го читаат трач

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Па Барса се излажа на него и фрли мнооогу пари. Шо значи дека тие го процениле дека е екстра. Пике е далеку од просечен дефанзивец. После ланските мечови во завршницата типот ми е меѓу најдобрите дефанзивци. На крај краева го земаме на позајмица шо значи ако не го бива клоцата и назад во Барса, ако го бива веројатно ќе се потруди секо годинава(кога веројатно му е падната цената) клаузулата за откуп да ни е поволна. Шо би значело дека ќе имаме замена за Канаваро и Легро кои ќе бидат за пензија. Ако Ариаудо е добар сигуренсум дека Чиро ќе го намириса и ќе го пикни во прва постава.

Значи најмногу бјанконери го читаат трач

Џабе ќе му биде на Ариаудо колку и да е добар, со Касерес ќе има 4 централни дефанзивци пред него, не знам кога ќе има шанса да покаже што знае, значи уште еден изгубен талент, а во таа група веројатно после оваа сезона ќе се приклучи и Џовинко, мислам дека пак нема да добива шанси, али то је то!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom