На ЕУ и се заканува распаѓање

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
ЕУ се распаѓа само зарадни една работа, затоа што ја примија Бугарија.

Тоа беше неизбежен процес, сеакаде каде што членувала Бугарија пропаѓа работата.

Дај Боже... Значи сега на ред е НАТО за распаѓање... УФффф одвај чекам...

Распад на САД би значело дека Србите ќе навлезат во Косово и ќе се обидат да го вратат назад,а во тоа би добиле и воена подршка од Русите иако не им е потребна.
Голем број од европските земји веќе влегоа во рецесија и позајмуваат пари од големите земји , најчесто од европските фондови но и од самите влади како што е Германија.
Мислам дека распад на европската унија не е невозможен но е најлошо сценарио за нашата држава.Би биле под силни притисоци и би се случило нешто страшно кое никогаш не би го замислил.
Затоа време е и ние да почнеме со едно масовно вооружување..

Најмногу трпат новите и не силните членки на европската унија како што е Бугарија каде стандардот високо се покачи за кратко време врз непостоечка економија.НА овие земји им следат тешки времиња.

Kina MORA da go finansira dolgot na SAD za samata da prezhivee.

Shto se odnesuva do Irska, se zbori MMF da gi prevzeme rabotite pod svoe i da ja "spasi" Irksa. No izglerda MMF bara namali plakjanjeto vo javniot sektor za 30-50%! :-) Ako toa se sluchi, tamu kje ima revolucija.

Conference told IMF may be called in

Irish Times
By Kitty Holland
February 21, 2009

It is possible the International Monetary Fund will be called in to sort out the current “real economic crisis” here and if it is called in it will seek public sector pay cuts of “between 30 and 50 per cent”, a leading economist has warned.

aman be luge a sotuku sme na portite za vles vo unijata a taa se raspaga:pos2::pos2::pos2::pos2:

Распад на САД би значело дека Србите ќе навлезат во Косово и ќе се обидат да го вратат назад,а во тоа би добиле и воена подршка од Русите иако не им е потребна.
Голем број од европските земји веќе влегоа во рецесија и позајмуваат пари од големите земји , најчесто од европските фондови но и од самите влади како што е Германија.
Мислам дека распад на европската унија не е невозможен но е најлошо сценарио за нашата држава.Би биле под силни притисоци и би се случило нешто страшно кое никогаш не би го замислил.
Затоа време е и ние да почнеме со едно масовно вооружување..

Најмногу трпат новите и не силните членки на европската унија како што е Бугарија каде стандардот високо се покачи за кратко време врз непостоечка економија.НА овие земји им следат тешки времиња.
da ti kazam pravo za ova tvoe razmisluvanje mislam deka si vo potpolno pravo vaka kako sto se odvivaat rabotive na svetskata scena so ovaa kriza mozno e da dojde vojna vo golemi razmeri

.............Shto se odnesuva do Irska, se zbori MMF da gi prevzeme rabotite pod svoe i da ja "spasi" Irksa. No izglerda MMF bara namali plakjanjeto vo javniot sektor za 30-50%! :-) Ako toa se sluchi, tamu kje ima revolucija. .
Да им го пратиме Фуере, ваљда ќе ги опраи...:vozbud:

Eкспертите не го ислкучуваат распадот на ЕУ- по денешниот самит во Брисел.
Эксперты не исклјучајут распада Евросојуза 01.03.2009 http://glavnoe.kharkov.ua/news/n19868

Normalno deka EU ke se raspadne,koga vlegoa CIGANITE VO EU sto sakas od toa,uste od togas se UVERIV deka EU ke se raspadne koga vidov deka Bugarija odnosno CIGANITE stanaa clenka na EU.:pos2:

Normalno deka EU ke se raspadne,koga vlegoa CIGANITE VO EU sto sakas od toa,uste od togas se UVERIV deka EU ke se raspadne koga vidov deka Bugarija odnosno CIGANITE stanaa clenka na EU.:pos2:

Ибрика нешто завидува малце :helou:
Без нерви.И за вашето азиатско изостанало племе дето си убива жените ако друг маж ги погледне :toe: ке доде ред некоj ден.Ако не ве разпаднат курдите преди това :helou:

Пред да се случи кризава за која демек хипотекиве во САД се виновни, САД ја намалуваше вредноста на доларот во однос на другите валути.
Еврото стана јако што е неповолно за извозот како и за конкурентноста на ЕУ.
Еу е денеска на колена.
САД си штанца долари ѓоа ЈУ динари се, али па нема инфлација, си ја имаат они планеатат за нивните долари.
ЕУ неможе да штанца, ороспијава јадеше пиеше се дотеруеше ама не плаќаше.
Кога требаше да зачисти по дома и надвор изиграваше госпоѓа.
САД си најде нова Европа.

Германија знае дека во голема мера еврото и ги врзува рацете и не бива трошење енергија за исправање на криви дрини.
Таа ќе биде првата која ќе излезе од евро зоната.
Али еве го април, пролетта ја буди природата.

Само се мислам дека Балканот ќе биде повторно иницијалната капсула за редифинирање на светот.

Пред да се случи кризава за која демек хипотекиве во САД се виновни, САД ја намалуваше вредноста на доларот во однос на другите валути.
Еврото стана јако што е неповолно за извозот како и за конкурентноста на ЕУ.
Еу е денеска на колена.
САД си штанца долари ѓоа ЈУ динари се, али па нема инфлација, си ја имаат они планеатат за нивните долари.
ЕУ неможе да штанца, ороспијава јадеше пиеше се дотеруеше ама не плаќаше.
Кога требаше да зачисти по дома и надвор изиграваше госпоѓа.
САД си најде нова Европа.

Германија знае дека во голема мера еврото и ги врзува рацете и не бива трошење енергија за исправање на криви дрини.
Таа ќе биде првата која ќе излезе од евро зоната.
Али еве го април, пролетта ја буди природата.

Само се мислам дека Балканот ќе биде повторно иницијалната капсула за редифинирање на светот.
Па секогаш и бил, а ние богами имаме лошо искуство со тоа редифинирање на светот.

Па секогаш и бил, а ние богами имаме лошо искуство со тоа редифинирање на светот.

Балканот од секогаш бил а и ќе биде жртвено јаре на сите случувања во Европа, како и секое негативно дејание на западот ќе станува уште по негативно за балканските земји, ако не изнајде решение Европа за надминување на кризата кој од ден на ден се повеќе расте на Европа сигурно дека им се припишува пропаст. На вчерашната конференција на која источните земји бараа помош од неколку милијарди евра беше одбиена од страна на Ангела Меркел, исто така претходно Германија ги одби повиците за помош на Ирска, Гејлада и Португалија, со што западот створи негативна слика во повеќето земји кои бараат итен спас на нивните економии. Спасот овие земји го гледаат во забрзувањето на влезот на балтичките земји и влез на нови силни економии. Ако за бргу време не се најди спас од оваа ситуација во Европа ќе настанат политички немири, бунт кај народот како и појава на огромна невработеност која исто така од ден на ден се повеќе и повеќе расте.:salut:

абе се додека не се средиме ние дома...и нашата економија..нема да не биде,треба сега балканските земји да направат своја економска унија-посебно ЕКС-ЈУ земјите бидејки по распадот на СФРЈ македонските фирми изгубија 20милиони пазар а згора на тоа икриминалот во транзицијата епа сега да видиме...а не да им се лижеме на некои забегани од ЕУ:toe:

и самитите и консултациите на големите сили се земјите во развој и неразвиените да го оберат бостанот-или на нивна сметка овие да се извлечат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom