Ko прво остај го "zlatkomacedonia" да си каже свое мислење, ко ќе ме прашаш повеќе се сложувам со него отолку со тебе:wink:
Ивано Балич беше мислена именка за Никола Карабатич пред неколку години, но со тек на времето, како изминуваа годините Балич по серија од повреди почна да опаѓа во формата. Освоените трофеи кој Ивано ги има освоено во неговата исклучително богата спортска кариера(најнапред како кошаркар) го прават неприкосновен - "ЦАР" како на ракометните терени така и надвор од нив.
Не ги спорам квалитетите на Никола Карабатич, но доправа треба да се одржи на врвот, на кој Балич престојуваше долго, долго. Тешко е да дојдеш до врвот, но уште потешко е да се одржиш таму.
Иако не станува збор за играчките квалитети на овие двајца ракометни великан, но споредбата меѓу нив е како да се обидеш да го споредиш Мајкал Џордан со Тајгер Вудс, или Михаел Шумахер...го велам ова од причина дека Балич игра со памет, а Карабатич повеќе на сила, потезите кои ги користи Карабатич се да неречам сите, научени од Балич...
Потегот кој го направи Балич во финалниот натпревар не доликува на никој човек, прет се спортист, а поготово не од негов ранкинг, НО, но сепак и гоемите мајстори се луѓе од крв, месо, коски...имаат чувства, емоции...
Нема многу да зборувам но ќе наведам дека надоразбирањата, кавгите на Червар со одредени играчи, вклучувајки го и Ивано меѓу нив, секако дека и тоа како делувале на тоа, фрустрациите да се произнесат на ваков начин...
На крајот на краиштата тоа е сепак игра, забава, по која сите се повторно заедно на прослава, во хотел...некој повеќе, некој помалце среќен...
И на крајот. запомни..кога сум дал гол, јас сум газда, противничката екипа е изиграна од мене, сум ги напраил мајмуни, сум го зае*ал противничкиот голман:wink:...Мојата екипа е радосна затоа што постигнувам гол, публиката аплаудира...па не гледам причина да не се правам газда

Особено не ивано кој на неколкупати бил главен творец на победите и медалите за Хрватска(се разбира не сам), а тоа му дава за право да се чувствува како Газда.
На крајот на краиштата тоа е сепак игра, забава, по која сите се повторно заедно на прослава, во хотел...некој повеќе, некој помалце среќен...
Ние можеме до безкрај да ги контрираме нашите ставови, да станеме непријатели (иако не се познаваме), а Ивано и Никола, да бидат често заедно, да се дружат без грам лицимерие и покрај ваквите моменти:wink:
:smir: