Плуканица за Владата и нејзиниот однос кон женскиот ракомет во земјава!

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.565
Крајно сум изреволтирана од сите влади,но кога ќе ги видам девојките од Кометал на прес ми доаѓа бунт за превласт да организирам.Крајно некоректно е делењето на машки и женски ракомет во земјава.Тие се наша гордост на нив единствено се радуваме,несакаме и никогаш нема да ги делиме.Слаба точка ми е женскиот ракомет,горда сум и на машкиот,немам никаков лош збор за момците и ги тргам настрана од темава.Црни Грујо,вака ли треба да ти се обратат,ова ли треба јавно да го слушнеш за да си го чукнеш тоа главче вмровско,како не ти е срам на едните повеќе да им дадеш за 11 место,а на овие кој од 1997 година ти го чистат образот во спортот помалку.И како си се осмелил да имаш различни аршини за двете репрезентации не ми е јасно.Па овие девојки беа 7 на светско првентсво човече не 11.Беа и 7 на европско и 11 и 12,беа и европски шампиони,секоја година се во врвот на ракометот.
Дискриминацијата е главното правило во земјава,да им се фати цела влада за женското и да клати по цел ден.За разлика од вас,овие чесно си го заработуваат лебот.Плата немаат земено од Октомври вие споменици шмизли од милиони ми ставате по улица.Пу пу срам да ви е,безрбетници,само јадете и спиете,немате пари да го заживеете клубов колку толку.Има пари во Агенција за млади и спорт да исфинансира барем да се помине сезонава како што доликува на Ѓорче.Каде се сега финансиерите на ВМрО да го купат?Или идат избори и ги пренасочувате.Каде се СДСМ,кај се кријат нивните финансиери,каде е Црвенковски да даде дел од платата за девојките.
Тешко разочарување е земјава,во секој поглед,да ви се плукнам во апашите,да ви се плукнам во администрацијата и политиката.Никогаш нема да гласам во овој живот!НИКОГАШ!
Напред Ѓорче,наша гордост!

п.с.се извинувам за мојот речник,но и овој е висок кога зборам за ѓубрињата на власт од 91 па наваму!

Се си кажа!... немам што да додадам.. освен...се надевам дека еден ден ќе испоцркаат сите шовинистички свињи!

И тие па зинале за пари.Срамота.Се шалам:).Сепак и тие треба да добијат некоја парична награда за тоа што го постигнаа на ова последново првенство.Не е фер само едните да земаат а другите да останат без ништо.

Крајно сум изреволтирана од сите влади,но кога ќе ги видам девојките од Кометал на прес ми доаѓа бунт за превласт да организирам.Крајно некоректно е делењето на машки и женски ракомет во земјава.Тие се наша гордост на нив единствено се радуваме,несакаме и никогаш нема да ги делиме.Слаба точка ми е женскиот ракомет,горда сум и на машкиот,немам никаков лош збор за момците и ги тргам настрана од темава.Црни Грујо,вака ли треба да ти се обратат,ова ли треба јавно да го слушнеш за да си го чукнеш тоа главче вмровско,како не ти е срам на едните повеќе да им дадеш за 11 место,а на овие кој од 1997 година ти го чистат образот во спортот помалку.И како си се осмелил да имаш различни аршини за двете репрезентации не ми е јасно.Па овие девојки беа 7 на светско првентсво човече не 11.Беа и 7 на европско и 11 и 12,беа и европски шампиони,секоја година се во врвот на ракометот.
Дискриминацијата е главното правило во земјава,да им се фати цела влада за женското и да клати по цел ден.За разлика од вас,овие чесно си го заработуваат лебот.Плата немаат земено од Октомври вие споменици шмизли од милиони ми ставате по улица.Пу пу срам да ви е,безрбетници,само јадете и спиете,немате пари да го заживеете клубов колку толку.Има пари во Агенција за млади и спорт да исфинансира барем да се помине сезонава како што доликува на Ѓорче.Каде се сега финансиерите на ВМрО да го купат?Или идат избори и ги пренасочувате.Каде се СДСМ,кај се кријат нивните финансиери,каде е Црвенковски да даде дел од платата за девојките.
Тешко разочарување е земјава,во секој поглед,да ви се плукнам во апашите,да ви се плукнам во администрацијата и политиката.Никогаш нема да гласам во овој живот!НИКОГАШ!

п.с.се извинувам за мојот речник,но и овој е висок кога зборам за ѓубрињата на власт од 91 па наваму!

Па ако дадат на Ѓорче нема да побараат и другите тимови како што сега бараат ракометарките?Ајде ако не кој да побара од владата нека му дадат пари.Паднале многу тимови поради финансиски кризи.Има паднато една Фиорентина,Наполи итн.И Вардарци требаше да бараат пари кога си отиде Костовски?И во Вардар пола тим нема земено плата,до вчера немаа спонзор а дали некој ги слушна да бараат пари од државни институции?Положани,Јанчевски и ред други немаат земено плата долго време па си бараат правда таму кај што треба.

Се си кажа!... немам што да додадам.. освен...се надевам дека еден ден ќе испоцркаат сите шовинистички свињи!

Ова што го напиша ти доликува на мозокот не на годините.

аххх....млекари,сточари,бранители.....србинки украинки белорусинки :icon_lol:

шала, треба да им се пушти нешто ко 70% од машкиве шпо добија да не се без ич, нема смисла изгинаа на секоја утакмица заслужуваат, а верувам дека после ова и ќе им се даде пошто овие одма санираат вакви пропусти,(лоши се за рејтинг). :)

Ги гледав девојките прееска на пресконференцијата што ја одржале денеска.
Апсолутно ги подржувам.
За некои спортски резултати владата наградува, а за некои едноставно премолчува.
Нема изграден критериум за кој спортски успех заслужува парична награда, признанија и спортска пензија.
Тоа е проблемот.
Овој пат машките ракометари заслужија и приеми кај претседателот и премиерот и парична награда и за најдобриот спортска пензија.
Кај нас од женските спортови само ракометот е популарен. А доста успешни се и девојките во кошарка, одбојка па и фудбал. А некои не ни знаат дека тие постојат. Дури кога ќе кажеш дека имаме женска фудбалска резпрезентација некои се газат од смеење, а не гледам ништо смешно.
Но и машки спортови има доста добри поединци и девојчиња за кои државата и агенцијата молчат иако се тие екстра популарни. Ама пари не им се даваат.
А која будала би тренирала и би се борела за медал а притоа да не добие повратно признание за својот успех. Кој безпари и безпризнанија би се трудел да е најдобар?
Никој!
А можат да трошат милиони за политички кампањи.
Ама немаат пари за најдобрите спортисти и идните надежните спортисти.

Ма права срека во несрека е што има избори.. така да ке ги викне Груевски и ке им даде некој денар,Ракометарките го заслужуваат тоа..
Само треба да се стрпат уште малце..

Дајте им бомбонче бе

За ваквите како тебе само јас сум за на власт.По три бомбомчиња на ден ќе ви давам.

Демијан,убаво напишав,да ја исфинансираат сезонава,за да можат да играат во купот,сепак се меѓународни натпревари.Јас знам дека сите ќе побараат,но агенцијата за спорт наместо да дели пари за проекти со владини книшки,можат да ги пренасочат годинава парите за Ѓорче.Знам како ги делат парите,затоа со полно право го викам ова.
Жените имаат најголеми успеси,никој никогаш нема да ги надмине.

За ваквите како тебе само јас сум за на власт.По три бомбомчиња на ден ќе ви давам.

Демијан,убаво напишав,да ја исфинансираат сезонава,за да можат да играат во купот,сепак се меѓународни натпревари.Јас знам дека сите ќе побараат,но агенцијата за спорт наместо да дели пари за проекти со владини книшки,можат да ги пренасочат годинава парите за Ѓорче.Знам како ги делат парите,затоа со полно право го викам ова.
Жените имаат најголеми успеси,никој никогаш нема да ги надмине.

Секоја чест за Кометал тоа што го направи во Лигата на Шампионите.Ама сепак не треба да ги омаловажуваш другите спотрови со блондираното горе. Многу е послесно да направиш шампион од женска екипа отколку во машка.Затоа малце почит и кон другите спортисти.Ако земеш па и машка младинска ракометна репрезентација има освоено 4 место на едно младинско светско првенство.
Немој да ме сватите погрешно и јас мислам дека заслужуваат да земат пари ама па сеа ако ми се прават дека они се едини кои направиле успеси на клубско ниво за Македонија во некои евро купови.И на крај краева па они земаа 7 на европско,а маживе 11 во свет.Да се напомене и разликата меѓу машки и женски ракомет во секој поглед и во конкуренција и финансирање. Кирил Лазаров, и за него спомнаа нешто.Епа дами и господа ако некоја од ракометаркиве како Пецевска и Партјенко може да го достигне нивото на Кире што тој го има достигнато во ракометот...

Сепак треба да добијат,ама кога веќе не добиле,нека не одат да бараат по телевизии.И башка можат да си одат оф Ѓорче ако сакаат.Никој не ги тера да останат!

Секоја чест за Кометал тоа што го направи во Лигата на Шампионите.Ама сепак не треба да ги омаловажуваш другите спотрови со блондираното горе. Многу е послесно да направиш шампион од женска екипа отколку во машка.Затоа малце почит и кон другите спортисти.Ако земеш па и машка младинска ракометна репрезентација има освоено 4 место на едно младинско светско првенство.
Немој да ме сватите погрешно и јас мислам дека заслужуваат да земат пари ама па сеа ако ми се прават дека они се едини кои направиле успеси на клубско ниво за Македонија во некои евро купови.И на крај краева па они земаа 7 на европско,а маживе 11 во свет.Да се напомене и разликата меѓу машки и женски ракомет во секој поглед и во конкуренција и финансирање. Кирил Лазаров, и за него спомнаа нешто.Епа дами и господа ако некоја од ракометаркиве како Пецевска и Партјенко може да го достигне нивото на Кире што тој го има достигнато во ракометот...

Сепак треба да добијат,ама кога веќе не добиле,нека не одат да бараат по телевизии.И башка можат да си одат оф Ѓорче ако сакаат.Никој не ги тера да останат!

Мажите земаа 11 на европско!!!Зашто , затоа што 10 репрезентации пред нас се од Европа.Јасно е дека во машкиот ракомет владеат европски екипи , така да може слободно да кажеме дека сме 11 на европско.
ракометарките заслужуваат да бидат наградени за својот успех, ако ,можеше Грујо да ги прими ракометарите во 12 навечер , а за ракометарките не одвои ни 1 минута.ама како што кажа некој погоре предизборен период е , така да ќе ја исправат грешката :toe:

Navistina Sramota...Od tolku kradci vo drzavava koi se polni sopari da ne se najde nekoj koj ke dade nekolku za nego nevazni milioni denari i da go spasi Kometal.Timot koj pokaza kako se igra protiv timovi od tipot na Hipo,Slagelse,Ikast i .....Nasata Gordost-Kometal za zal veke ne ona sto bese poradi nemanje na dovolno sredstva.Jas rastev so uspesite na kometal kako i site od nas.Ziveemve za finalinjata koi gi igrase.Togas ama samo togas Skopje bese Makedonija.Zalno e seto ova...Ama devojki ne se davajte ke najdete nekade mesto vo drug tim.Rakometot e vasata zivotna opredelba i mora da se borite.
NIEDEN MAKEDONSKI TIM NE E VREDEN AKKO KOMETAL.NIEDEN NE E BIL EVROPSKI PRVAK.KOMETAL E KOMETAL KOJ KAKO SAKA NEKA ZBORI

Па ако дадат на Ѓорче нема да побараат и другите тимови како што сега бараат ракометарките?Ајде ако не кој да побара од владата нека му дадат пари.Паднале многу тимови поради финансиски кризи.Има паднато една Фиорентина,Наполи итн.И Вардарци требаше да бараат пари кога си отиде Костовски?И во Вардар пола тим нема земено плата,до вчера немаа спонзор а дали некој ги слушна да бараат пари од државни институции?Положани,Јанчевски и ред други немаат земено плата долго време па си бараат правда таму кај што треба.

да, имало екипи кои паѓале, ама тие биле во јаки италијански лиги, кои секоја година имаат по 2-3 други екипи во европскиот врв. кај нас кометал е единствениот кој се искачил на европскиот трон. девојките со месеци играат без пари, стигнаа до каде што стигнаа, и имаат шанси повторно да застанат на тронот, иако во послабата конкуренција, но скоро па исто е тоа. велам имаат шанса, само не се знае дали ќе имаат доволно пари да одат до леверкузен, виена или некој друг град каде што би требало да настапуваат. затоа што навистина се без пари. и кога можеа без пари да стигнат до тука, треба некој да си чукне тоа црпката, да види дека треба да му се даде рака на тимот кој тоне, да се помогне, да се заврши сезоната како што заслужува, па ако може и да се освои кпк. значи требаат пари за 3 месеци! ништо нема да му шкоди на буџетот, ако се дадат толку пари, дури и ќе се придобие, затоа што повторно ќе имаме насмеани лица со шалови и дресови, кои се горди што се македонци...

шала, треба да им се пушти нешто ко 70% од машкиве шпо добија да не се без ич, нема смисла изгинаа на секоја утакмица заслужуваат, а верувам дека после ова и ќе им се даде пошто овие одма санираат вакви пропусти,(лоши се за рејтинг). :)

70%??????????
за женските само 70% од тоа на машките? па женските освоија 7 место во европа, што е многу појако од 7 во светот, а камо ли од 11 во светот! прашајте кого сакате што знае што е што во ракометот. ако се гледа по пласман заслужуваат најмалу 30% повеќе од машките. ако се гледа по борбеноста, вкупно на секој натпревар заслужуваат 100% повеќе од машките. едноставно изгинаа на секој натпревар. не сум убеден дека машката репрезентација го направи истото.

Ма права срека во несрека е што има избори.. така да ке ги викне Груевски и ке им даде некој денар,Ракометарките го заслужуваат тоа..
Само треба да се стрпат уште малце..

да сум јас член на женската ракометна репрезентација, и да ме викне грујо на прием, и пари да ми дава, сега, после овој прес, не би отишол за жива глава. ако треба јас некого да потсетам дека и јас вредам, а тој тоа да не го сфаќа, благодарам, не. па имаат и тие гордост бе.

Мажите земаа 11 на европско!!!Зашто , затоа што 10 репрезентации пред нас се од Европа.Јасно е дека во машкиот ракомет владеат европски екипи , така да може слободно да кажеме дека сме 11 на европско.
ракометарките заслужуваат да бидат наградени за својот успех, ако ,можеше Грујо да ги прими ракометарите во 12 навечер , а за ракометарките не одвои ни 1 минута.ама како што кажа некој погоре предизборен период е , така да ќе ја исправат грешката :toe:

ако мажите играа вака на европско првенство, немаше шанси да стигнат до 11 место. Европското првенство е многу појако од светското! имавме 4 победи, од кои 2 против европски, 2 против неевропски екипи. имавме 5 порази од кои само 1 против неевропски тим. ако се заменат тунис, алжир и кореа со една шпанија, шведска или франција, испаѓа дека ние ќе неможевме никој да победеме!:toe: така да, не ти држи вода теоријата.

вчера ги даваа на спорските вести..потполно се во право дека државата не ни им ги дала парите за успехот ниту пак ги примиле ни председател ни министер ни премиер..и еднас нека го купи некој Кометал да се врати пак старата еуфорија со Кометал..немаат газда а тепаат одлични тимови..

Чудо големо, ако нема пари клубот нека ги продаде играчите. Што се толку посебни тие, што се тие повеќе од другите ракометарки кои играа во другите Мак клубови па да добијат премија од владата?

Како преживуваше цело првенство со вкупен буџет десет пати помал од оној на Кометал? Ако сакаат успеси, ако сакаат напредок и враќање на европската сцена нека си бараат асални спонзори а не владата на РМ. Едно е владата, друго се УНИЦЕФ и Црвен Крст.

Чудо големо, ако нема пари клубот нека ги продаде играчите. Што се толку посебни тие, што се тие повеќе од другите ракометарки кои играа во другите Мак клубови па да добијат премија од владата?

Како преживуваше цело првенство со вкупен буџет десет пати помал од оној на Кометал? Ако сакаат успеси, ако сакаат напредок и враќање на европската сцена нека си бараат асални спонзори а не владата на РМ. Едно е владата, друго се УНИЦЕФ и Црвен Крст.

на владата и се лутат, затоа што не им даде ништо како репрезентација, а не затоа што кометал е таков каков што е.

на владата и се лутат, затоа што не им даде ништо како репрезентација, а не затоа што кометал е таков каков што е.

Јас колку шо прочитав во воведниот пост, се повикуваме да плукаме по владата пошо истата не застанува како спонзор на К.Ѓ. Петров. Океј, имаше успеси клубот, има многу трофеи али се си има свој крај. Го искористија клубот за промоција и перење на пари и си заминаа, чудо големо. Најнормална работа во Македонија...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom