Дали се сеќавате како станавте фан на вашиот тим?

• Креатор на темата Креатор на темата KL0$AR
  • Време на започнување Време на започнување
Нормално како скопско дете одсекогаш го симпатизирав вардар, но како мал не одев на утакмици од проста причина што стадинот ми е далеку:) Кога прв пат бев на Вардар-Легија, едноставно се заљубив :wub: Од тогаш редовен на југ а некоја година потоа уште поредовен на западот :vardar:
Од странскиве екипи станав фан на депортиво после утакмицата Депортиво-Барселона 99 ми се чини кога Депор победи со пресврт 3-2 со прекрасниот гол на Џалмиња:back:

За Реал од 2005-Времето на Зидан,богатата историја,прекрасните игри,начинот на игра..:smir:
Исто така имам симпатии и кон Милан-тимот на Рикардо Кака..Го засакав Милан како тим,а пред се Кака кога тој даде 4 гола,не се сеќавам со кого играа..Јас цртав и постојано слушам И,Кака даде гол,и пак гол,и третиот пат ме принуди да станам..и кога видов како игра дечкото се крстев...Феноменален фудбалер е..Ама мојот тим е Реал...а братски Милан..И кога Кака дојде во Реал бев најхепи,но секогаш ќе стојам зад тоа дека Милан е неговиот тим..:pipi:
Hala Madrid..xD

Татко ми пред се многу го сакаше Зидан и Кака..Тоа ми е во вени изгледа..Првпат го засакав Кака поради интересниот надимак.,потоа поради игрите се додека не разбрав дека е прекрасна личност..Неговата комплетна слика ме освои...Тогаш немав свој омилен тим..Ми се допаѓаше дечко по име Милан,па велев јас сум си за Милан..Ама сето тоа се смени 2005 година..Гледав една утакмица на Реал,со не знам кој..Зидан ме воодушеви,Гути.,.што знам сите што тогаш играа...Мислам дека Зидан даде гол,а Гути беше асистент на истиот...Затоа и не сакам Гути да си оди..Неговите почетоци се во Реал..и тука сакам и да заврши со неговата кариера

Хах,како да не се сеќавам на тој прекрасен ден.Го пуштив тв-то и несекајќи налетав на момци со црвено-црни дресови кој ме воодушевија,нивната борбеност,нивната ангажираност,прекрасните акции и голови.Лојалноста на Малдини ме фасцинираше како и тоа што тој ја оставаше душата на теренот,борбеноста на Гатузо кој тепаше се пред себе,едноставната но брилијанта игра на Кака која ни донесе многу радости на нас миланезите,перфектноста на Шевченко,убиецот кој кинеше мрежи по Европа:)
Тој тим беше Милан,ми се врежа во срцето и го засакав многу,тимот кој и ден денес и во победа и во пораз ме прави среќен,тимот кој засекогаш ке го сакам:)
РОСОНЕРО ФОРЕВЕР!!:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Хах,како да не се сеќавам на тој прекрасен ден.Го пуштив тв-то и несекајќи налетав на момци со црвено-црни дресови кој ме воодушевија,нивната борбеност,нивната ангажираност,прекрасните акции и голови.Лојалноста на Малдини ме фасцинираше како и тоа што тој ја оставаше душата на теренот,борбеноста на Гатузо кој тепаше се пред себе,едноставната но брилијанта игра на Кака која ни донесе многу радости на нас миланезите,перфектноста на Шевченко,убиецот кој кинеше мрежи по Европа:)
Тој тим беше Милан,ми се врежа во срцето и го засакав многу,тимот кој и ден денес и во победа и во пораз ме прави среќен,тимот кој засекогаш ке го сакам:)
РОСОНЕРО ФОРЕВЕР!!:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
И сеа посакуваш да не си го пуштел телевизорот.:helou:

Боби[Мкд];3507857 напиша:
И сеа посакуваш да не си го пуштел телевизорот.:helou:
Ах не си жив ако не испровоцираш а?
Ако ако,ке се праам дека не сум го прочитал твојот дебилен пост.:pusk:
П.С Посебно уживав кога Инзаги ги сексаше БАЕРН,посакував тогаш да имаше Бум Тв и да си враќав назад по 50 пати:)

:cuc:
И пред тоа ги пратев чат-пат,ама ова беше пресудно,

Во далечната 97-98 година, првата екипа шо ја препознав по дресови без да ми кажат кои се беше Барса:) Во времето на Ривалдо, Клајверт и бандата шо играше со нив:)

До 2001-2002 навивав за Реал Мадрид, головите на феноменот и одличните игри на Зидан, Карлос, Мориентес, Раул ги памтам ко да се од вчера :)

Не се сеќавам точно на кој натпревар, случајно на ТВ видов екипа во сино-бели дресови, комбинација на бои која едноставно ја обожавам :)

Најпрвин беше заради дресовите, искрено:), со доаѓањето на Абрамович и напредокот на екипата се повеќе почнав да ги засакувам, а кулминацијата беше доаѓањето на Мурињо од Порто.

До ден денешен навивам за Челзи (значи некои 7-8години) а во моето срце сеуште стои делче кое навива и за Реал Мадрид :)

:back:

прво бев за баер леверкузен(која глупост) не знам зашто.И дека многу губеа,си викам ај да си најдам друг тим да навивам, ги глеам овие Манчестер Јунајтед и ми се засфиѓаа,ај за овие ќе бидам од сега,и станав,почнав да се интересирам,ги научив сите играчи тогашни напамет и така,до денес си навивам:devil3:

па... прво бев за Барса, заради Роналдињо, но кога откако си отиде и веќе ја неќев барса, Од тогаш, па додека умрам, АРСЕНАЛ!!!

Четврт финале или полуфинале беше дома пред тв цело семејство собрано
Челзи-Барселона играа тепа Чезлси 3-1 Торе Андре Фло ги здрви на Стемфорд од тогаш па навака Блуе ис Тхе Колор! После си отпаднаа Челзи тепа Барса 3-0 мислам Ривалдо даде гол:toe:

Oд домашниве...како дете имам киснато на стадион секоја утакмица на Охрид со стариот.После еден период ретко ,и од пред 2-3 години пак нормално на Билјанини.А не сум во навивачка група.​

Од странските...негде 1994/95 како детиште ме заинтересира Јувентус ,прво заради бојата на дресот и дека тогаш беше страшно добра екипа и 2 години по ред беше во финале на ЛШ (еднаш пораз со Дортмунд и после победа над Ајакс) ,а тогаш мислам дека единствена странска лига пренесувана во Македонија беше Серија А на МТВ.​
Тогаш голман беше Анџело Перуци ,а од играчите се големи денешни фудбалски имиња од кои неколку станаа и клупски легенди Дидие Дешамп ,Чиро Ферара ,Фабрицио Раванели ,Антонио Конте ,Џанлука Виали ,Дел Пиеро ,Џанлука Песото ,Владимир Југович ,Морено Торичели ,Анџело Ди Ливио ,Алезио Такинарди ,Микеле Падовано ,Томазо Роки (сегашниот активен играч на Лацио ).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom