Кој филм/серијал е подобар и зошто? A Quiet Place v. Bird Box

Член од
3 март 2009
Мислења
288
Поени од реакции
31
Филмот си е добар, мене лично многу ми се свиѓа (ама секој со својот вкус нели).
Не е оскар winning type, во смисла не очекувајте сега некој тежок и длабок филм, ама дека има убава и поразлична приказна, има, и убавото е тоа што не може да се смести во само една категорија, како што некои мислат (деф. не е chick flick, исто така не е уште една од оние типичните тинејџ-романтични комедии - што е голем плус)
Сега, сценариото, има некои маааали пропусти, ама ако гледаме така многу малку филмови се 100% ок во тој поглед. Никој не е совршен рајт?

Тие што викаат дека филмов успеал да стане толку популарен само заради главниот глумец, се главно машки, несигурни во себе.
А пак тие што го сакаат филмов само заради главниот глумец се главно 12 годишни девојчиња кои што се криви затоа што погоренаведените не го сакаат и му даваат лоши критики кај ќе стигнат на истиот.
Назад на темата, вреди да се погледне.
Толку од мене, извиниете што мислењево ми излезе пола страна. :smir:

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Twilight

Баш скоро го гледав, не беше лош, а глумицата беше многу убава :wub:

I

Intex

Гостин
Многу интересен филм, но сепак филмот е далеку од книгата. Книгите се доста поинтересни, но сепак филм никогаш не може да се споредува со книга. Р. Петисон е доста подобар актер од К. Стјуарт, но сепак добро се снајдоа во улогите и двајцата. Карлајл и Елис ми се најпозитивни ликови во филмот.

Lucy in The Sky

A girl with kaleidoscope eyes
Член од
8 март 2009
Мислења
304
Поени од реакции
34
Само што го изгледав филмот... и мене многу ми се допадна...
Интересна приказна, во ниту еден момент не ми стана досадно..
Но, сепак не е од оние филмови што ме фасцинираат и ме тераат да размислувам и да ги гледам по 100 пати...
Оцена: 8/10

Член од
12 март 2009
Мислења
205
Поени од реакции
13
Го гледав филмот ми се допадна.. Приказната највеќе :)
Сеа се мислам книгата да ја читнам.. Ама слушам во повеќе делови била ..

А

Адриано

Гостин
убав тинејџерски филм со убави актери и интересна содржина.

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
помислив дека темава е за филмов. инаку овој не би го гледал.

Член од
28 март 2009
Мислења
49
Поени од реакции
2
Убав е филмов, ама книгата е 1000 пати поубава. А инаку за филмот, иако има некои неточности, сепак е поразличен не е некоја табу тема кај шо аутсајдер станува најпопуларен, кај шо двајца кои неќеле да се видат сега вљубени засекогаш или некој кој бил од улица наркоманиште станал поштен чоек ... Затоа ми е убав оти е прв кој е поразличен. Сакам да го видам и вториот дел, ама претпоставувам дека нема да биде олку убав оти стално првите се најубави а веќе вторите, евентуално третите продолженија се поглупи... А иначе за кецов оценка 8.5/10

Член од
3 март 2009
Мислења
288
Поени од реакции
31
@ Dr. Cullen - ги имаш сите читано? сакам и јаааас, баш преска бев до книжарница Три, ја имаат првата на македонски, ама не ми се даваат 500 ден некако. А другите кај и да е догодина ќе ги донесат и преведат. ;)
@ The Mistaken - не се зависни една од друга книгите, си имаат секоја своја целина (бар од тоа што сум рчкала по нетов и што сум читала коментари на луѓе што ги имаат прочитано)

И така, 20 ноември, кент вејт!
позз до сите :smir:

Z

zmej gorjanin

Гостин
Просечен филм, има делови од сценариото кои што не ми се допаѓаат, поточно во разговорот помеѓу дечкото и девојката, изгледаат премногу наивно дури и за средношколци.

kokolo_sk

Фаринго Егзофагијален Дивертикулум
Член од
8 јуни 2006
Мислења
261
Поени од реакции
8
odamna go imam filmov doma i nikako da sednam da go gledam... eve sea procitav deka bil dobar pa aj da sednam da go izgledam.....

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Го гледав конечно Twilight.:vozbud: Искрено, морам да признаам дека мене филмот ми беше многу секси. Не беше сосема предвидлив, ми се свиѓаше сцената
кога он и го цица отровот и не се знае дали ќе ја задржи самоконтролата или сепак ќе преовлада вампирското.

Се на се, морам да признаам интересно филмче и секси во исто време.:pipi:

Член од
8 април 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
филмот беше добар.Сега ќе ме направите ненормална ама по имам гледано над 12 пати [ не претерувам ]:vozbud:А пошто сум многу љубопитна, ги симнав книгите,за недела дена прочитав се што најдов и бев фасцинирана. Книгите се далеку подобри и вреди да се прочитаат.Бај д веј и ја неможам да дочекам до 20 ноември ма да искрено, книгата New MooN ми идеше на живци - ја сум дефинитивно Edward TeaM, а некде прочитав дека на 10 јуни или јули као и Eclipse филмот ќе излезе...

Ако ја има некој прочитано Midnight Sun нека пише мислење:wink:

I

Intex

Гостин
филмот беше добар.Сега ќе ме направите ненормална ама по имам гледано над 12 пати [ не претерувам ]:vozbud:А пошто сум многу љубопитна, ги симнав книгите,за недела дена прочитав се што најдов и бев фасцинирана. Книгите се далеку подобри и вреди да се прочитаат.Бај д веј и ја неможам да дочекам до 20 ноември ма да искрено, книгата New MooN ми идеше на живци - ја сум дефинитивно Edward TeaM, а некде прочитав дека на 10 јуни или јули као и Eclipse филмот ќе излезе...

Ако ја има некој прочитано Midnight Sun нека пише мислење:wink:
Midnight Sun кога беше напишана до 12 глава некои хакери ја нашле и ја ставиле на нет. Стефани Мејер изнервирана од тоа, ги стави 12-те глави од книгата на нејзината веб страна за бесплатно симнување и го прекина пишувањето на Midnight Sun. Така да Midnight Sun нема крај. Midnight Sun не е нова приказна, туку приказната од Twilight од гледна точка на Едвард Кулен.

Kajgana Shop

На врв Bottom