Кој филм/серијал е подобар и зошто? A Quiet Place v. Bird Box

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Дечки игра Дензел и добри позитивни улоги добар пример ти е овај филм Man On Fire. За овај филм нема добиено оскар ама е подеднакво добар како Traning Day.
Инаку филмов ме подсети на една моја дискусија што ја имав со Лејди Сатори која што тврдеше дека човекот е само себично егоистично суштество, па се сетив да и го дадам примерот за професионалниот телохранител (бодигард).
Улогата на Дензел Вашингтон е инспирирана од вистински личности и вистински настани. Инаку за ликот кој што го глуми Дензел Вашингтон јас си имам една изрека дека е човек кој што немаше за што да живее, а најде за што да умре.
Еве мал дел од филмот.

П.С. Тој што го нема гледано филмов да не го гледа клипчето туку да си го изгледа филмот, зошто филм според трејлерот можи да се оцени исто како книга што може да се оцени по својата корица.

Fama

Bombin' thru the speakaz
Член од
10 февруари 2009
Мислења
518
Поени од реакции
19
Филмов е одличен. Го имам гледано неколку пати, и за него имам само позитивни критики. Дензел Башингтон е еден од ретките актери кои добро ги играат и позитивните и негативните улоги.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Па добро одиме со следен филм од Дензел Вашингтон, а тоа е Fallen или Паднатиот на нашки. Еве трејлер.

Филмов го гледав пред едно десетина години и мислам дека е првиот филм на Дензел Вашингтон по кој го имам препознато како сериозен актер. Првиот тинејџерски впечаток за тој филм ми е дека бев апсолутно импресиониран од него, погледнувајќи ги останатите филмови меѓу кои и претходните два заедно со овај филм сите ми се на прво место.
Инаку Дензел Вашингтон глуми полицаец кој ќе што нагази на нешто поголемо од него нешто натприродно, кое си игра со него како мачката која што си игра со глушец пред да го изеде. Како Дензел ќе се справи со овај проблем нема да ви раскажувам, ако го немате гледано филмот гледајте го.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Bucio, незнам дали си го гледал, мора да го искоментирам филмов - American Gangster.
Последно нешто што го гледав со Дензел Вашингтон, феноменален филм. Ретко така од поновите криминалистички филмови да ме воодушеви.
Башка тоа, гледав како го снимаат, според вистинси настан, детективот што го игра Расел Кроу во реалниот живот беше во инвалидска количка и секоја сцена ја следеше.
Исто и мафијашот што го играше Дензел Вашингтон.
Феноменален филм.

Исто ептен добар римејк трилер е The Manchurian Candidate. Првиот пат кога го гледав не ми се свиде баш, ама вториот пат кога го погледнав стварно бев воодушевен.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Ах еден од моите омилени актери.
Прекрасни филмови со него се пред се Man on Fire, Training Day и The Great Debaters од поновите.
Има свој стил, карактеристична глума, може да глуми одлично позитивец, а може да глуми и негативец а сепак гледачите да го сакаат. (во глобала не ги сакаме ние негативците :))
Не за џабе е добитник на 2 оскари.
Со Морган Фриман ми се едни од омилените црни актери кои се разликуваат од останатите по својот специфичен и уникатен стил на глума.
Сакам да го гледам во акции и трилери знае да остави свој печат и да го засака човекот филмот токму поради актерот. А добро знае да одглуми и во драми како силна личност.
Веќе година ипол нема излезено нов филм со Дензел, но затоа на 12ти јуни годинава се очекува премиерата на трилерот The Taking of Pelham 1 2 3, а во тек е снимањето уште на 2-3 филма за следната година.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Bucio, незнам дали си го гледал, мора да го искоментирам филмов - American Gangster.
Последно нешто што го гледав со Дензел Вашингтон, феноменален филм. Ретко така од поновите криминалистички филмови да ме воодушеви.
Башка тоа, гледав како го снимаат, според вистински настан, детективот што го игра Расел Кроу во реалниот живот беше во инвалидска количка и секоја сцена ја следеше.
Исто и мафијашот што го играше Дензел Вашингтон.
Феноменален филм.

Исто ептен добар римејк трилер е The Manchurian Candidate. Првиот пат кога го гледав не ми се свиде баш, ама вториот пат кога го погледнав стварно бев воодушевен.
Па гледани ми се и двата филмови.
Прво American Gangster е добар филм, ама сепак кога би правел споредба со другиот филм правен според вистинска приказна (Man On Fire) би се одлучил за вториот. Затоа што повеќе карактерно присутен ми е во улогата на човек кој што го заменува својот живот за штитената цел, отколку како дилер на хероин.
The Manchurian Candidate искрено ми е ѓубре од филм и воопшто не ми се допадна, филм правен за заговор со евтина приказна за испрани умови. Тоа е моето мислење за него, можеби на некого му се допаѓа ама мене искрено не.
Истото мислење и го имам за Deja vu евтина приказна протната во неинвентивен филм.

klime7

vending
Член од
6 ноември 2007
Мислења
1.241
Поени од реакции
52
Еден од најдобрите актери со темна боја на кожата, речиси и да нема "промашен" филм.
Еве ја листата на фимови кои му ги обожавам
The Pelican Brief (1993)
Fallen (1998)
He Got Game (1998)
The Bone Collector (1999)
John Q (2002)
Out of Time (2003/I)
Man on Fire (2004)
The Manchurian Candidate (2004)
Inside Man (2006)
Deja Vu (2006)

Гангстерот сеуште неможам да го вбројам тука (срам да ми е уште го немам гледано :kesa:), но штом џимеј го препорачува сигурен сум дека вреди :)

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Не знам дали има потреба да пишувам за глумец каков што е Дензел Вашингтон или пак да се дава рецензија за неговите филмови?
Можеби сте приметиле дека тандемот Ridley Scott и Denzel Washington досега немаат промашен филм,почнувајќи од Man On Fire па Deja Vu филм кој што го имам изгледано не знам колку пати и не ми здосадил,Crimson Tide е филм кој ве држи во неизвесност до самиот крај па филмот Inside Man на режисерот Spike Lee а со нетрпение го очекувам и вториот дел ама има уште една година до реализацијата на овој филм, American Gangster филм кој е снимен по вистинска приказна или пак Training Day со неговата харизматична улога на валкан полицаец,улога која не може секој да ја одглуми, The Pelican Brief драма за валканите политички игри или пак Philadelphia филм во кој игра адвокат на човек кој е избркан од работа само затоа што има СИДА,има уште многу филмови ама ај да оставам простор малце и за другите...

Член од
15 март 2006
Мислења
95
Поени од реакции
5
Освен кажаните филмови досега, кои се иэвонредни, не можам а да не го спомнам мојот лично омилен филм со него ,а тоа е The Hurricane .
Вистинска прикаэна, эа боксер кој е осуден эа двојно убиство, се наоѓа во эатвор каде иэдржува каэна эа дело кое не го иэвршил. Denzel эа оваа улога беше номиниран эа Оскар , кој во 1999 беше навистина неиэвесен според мене, но сепак го эема сосем коректно Kevin Spacey эа American Beauty.
Сепак овој филм навистина вреди , еден од најдобрите филмови на Denzel, кој исклучително многу го почитувам како актер. Кој не го гледал го препорачувам .

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Многу фама се крена околу филмов, лудило, некои го вметнуваат како еден од најдобрите романтични филмови.
Јас уште не сум го гледал филмов, иако ми беше препорачан од многумина, а исто и многумина ми кажаа дека се разочарале од филмов.
Затоа... оваа недела ќе дискутираме за Twilight (2008)

Член од
3 јули 2008
Мислења
245
Поени од реакции
9
Мене многу ми се допадна, и дури станав зависна од него и актерите кои се појавуваат во филмот...:back:

Член од
8 јануари 2009
Мислења
929
Поени од реакции
21
JacK Bauer mi e najomile glumec od serijata 24

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Многу фама се крена околу филмов, лудило, некои го вметнуваат како еден од најдобрите романтични филмови.
Јас уште не сум го гледал филмов, иако ми беше препорачан од многумина, а исто и многумина ми кажаа дека се разочарале од филмов.
Затоа... оваа недела ќе дискутираме за Twilight (2008)
Дека е еден од најдобрите романтични филмови,тоа не иди во предвид.Иначе дека е интересно лесно филмче тоа да,што разликата е дека во овај филм приказната е малку поинаква,и тоа го прави интересен.Значи,викам дека е добар филмот,ама далеку дека е еден од најдобрите.Иначе,можам да претпоставам дека девојкиве шират пропаганда,не за друго заради глумецо:):smir:
Од мене оценка 7/10

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Мн убав филм ... со невидено добра љубовна сторија . Филм со цврста порака... дека љубовта е над се и може се да победи . :pipi:

Член од
3 јули 2008
Мислења
245
Поени од реакции
9
Мене многу ми се допаѓа приказната, која во филмот не е целосно прикажана...
Мислам дека на Саемот на книга, на 8 април, ќе почне продажбата на книгата на македонски јазик.
Инаку книгата има 4 дела, и сигурно и филмот ќе биде во 4 дела, бидејќи веќе е почнато снимањето на вториот дел...

Kajgana Shop

На врв Bottom