Просветарите се паразити

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
На професорите треба да им се објасни дека некои работи не можат да се сменат преку ноќ и тие треба да се вратат на работа. Ако овој штрајк продолжи, за 2-3 недели родителите многу ќе се иритираат. И така има негативно расположение кон вас и спрема наставниците, ве сметаат за категорија паразити, кои едноставно не ја заслужувате платата што ви се дава сега, изјави поранешниот заменик министер за образование Тале Герамитчиоски, кадар на СДСМ во 2006 година, кога СОНК се крена на штрајк..

Извор, Вечер:
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=E4A02CCC3C640640934FEB53570C0953

Колку се секира СДСМ за просветарите ?

Ве молам како Македонец смене се тоа што а шуто и ќоро и сакато во тоа СДСМ, за никаде е комплет целата партија, дувло е на најголемиот олош во Македонија.

За доброто на Македонија, сменете се.

Земете го примерот со ВМРО-ДПМНЕ и Љубчо ако ништо друго.

Kazhal paraziti,gi navredil profesorite.A jas da sum bil na mesto na togashniot premier,valjda Buchkovski bil premier koga Geramitchioski ja dal taa izjava,ODMA kje bil kaznet.Kako ne mu e sram.Od takvi nepromisleni strada SDSM.

Ama ne mozhe nekoj da go ospori faktot deka koga SDSM bea na vlast i SONK pochna shtrajk,SDSM ne se zakanija so 3000 evra kazna za shkolite shto kje shtrajkuvaat, ne se zakanija so otkazi za tie shto shtrajkuvaat,nemashe vo sekoe shkolo,vez sekoj nastavnik i profesor pritisoci,nemashe reklami protiv nastavnicite...

Taka da,dpBne neka zboruvaat shto sakaat ama i samiot Dojchin reche deka po odnos na shtrajkovite,DPMNE i SDSM ne se isti.

Не бе овие од ВМРО ем плати качија првпат после 15 години ем прифатија се од СОНК и па диктатори, се да им ....
А овие комуњарчињава бе, демократи бе, ќе те сослуша се и ќе те остави на улица слободно да си живееш.

Чим е од СДСМ може тој и државата име да смени и патриот да си остане.
Барем за тоа ги имаме фабриките на СДСМ

Еј абе овај професор ми е мене :vozbud: Зато не ми текнуваше од кај ми е познато името да му еаммм

Не бе овие од ВМРО ем плати качија првпат после 15 години ем прифатија се од СОНК и па диктатори, се да им ....
А овие комуњарчињава бе, демократи бе, ќе те сослуша се и ќе те остави на улица слободно да си живееш.
А бе остај ти тоа , срам да им е на овие диктаториве :nesum:Како не им е срам , ем плати им покачија е барањата им ги прифатија на СОНК .
А бе како не го оставија брадатиот синдикалец да штрајкува со глад ....

По незнам кој пат, ќе ви спомнам за ороспискиот карактер на политиката и за знакот на еднаквост кој го ставам меѓу едните и другите.
Нормална работа е да се поддржуваат штрајковите кога си опозиција, исто и да се дават такви изјави кога си власт.
Работата е во собирањето на политички поени, не дека им дошло до оние кои штрајкуваат.

Уште тогаш изјавата на Тале ме иритира до крај, ама што да се прави. Со таа изјава се виде неговиот капацитет и неверувам дека пак некогаш ќе се појави на Мак. политичка сцена. И сегашниот штрајк на СОНК беше напаѓан од сите страни, просветарите беа навредувани што од политичарите,а најмногу боли тоа што беа нападнати од родителите. Па почитувани родители да ве прашам, каде после штрајкот? Пак Вие ќе дојдите во училиште и ќе ургирате за учениците за оцени, ќе кажувате како вашето дете многу дома учи,ама на училиште има трема и слични работи.
Што се однесува до партиското влијание врз СОНК, мислам дека ниту една партија не повлијае врз одлуката за организирање на Генерален штрајк. Но, коалицијата на власт остро се спротистави на истиот,до конечно да по 6-7 дена штрајк, да понуди некаков излез од ситуацијата. СОНК што да прави, работите се искомплицираа, па мораше да ги прифати понудените решенија, кои делумно на некој начин ги решаваа нивните барања.
Кој ја изкомплицира ситуацијата?
Се разбира опозицијата, со поддршката која ја даде на СОНК. Што бараше Бранко да го поддржи штрајкот и да кажува какво е правото загарантирано со устав. Нормално, власта на тоа остро се спротистави и ги подели колективите во училиштата на вмровци кои беа за прекин и сдсмовци кои беа за штрајк.
Сето ова помина.
Никогаш повеќе нема да се штрајкува, бидејќи влезе ѓаволот(мислев политиката) во училиштата. Досега иако вработените си ги остваруваа правата и вработувањата преку партиите, меѓу колегите немаше поделеност, имаше само соработка за унапредување на вос-образовниот процес.
И на крај, се помина, само лошите зборовите ќе останат и ќе се паметат.

Зарем не сфативте дека целиот штрајк беше една обична платена политичка ФАРСА? треба да си многу глуп за не да го сфатиш тоа.

pa zasto se otvaraat fakulteti, za da ima uste paraziti????Se kontriraat sami sebe a da ne se vo politika ke bile profesorcinja vo sredno, i da nemaat obezbeduvanje ke se zaebavaa so niv ucenicite.

Паразитите се договорија со владата,као ние ќе штрајкуваме малце,па по некое време вие ќе излезете во сусрет на нашите барања,е сега за да не се сети многу работава,нема да ни ги исполните сите барања ама иако се минимални,ќе ги исполните со 90%.Така и би,на Дојчин му залепија неколку етикети,ама со нив излезе малку посилен и поблиску до СДСМ каде треба да се дејствува на следните избори.Додуша мафташе со некакви тужби и се закануваше со глад за време на штрајкот,иако беше помалку очигледно дека од тоа нема ништо.:pos2:

A be, sevo ova e del od planot Mojsej II!

Vsusnost se sto se slucuva e del od toj plan.

Se vrsi defokusacija pred eksterminacija.

Neli be Rampe?

Паразитите се договорија со владата,као ние ќе штрајкуваме малце,па по некое време вие ќе излезете во сусрет на нашите барања,е сега за да не се сети многу работава,нема да ни ги исполните сите барања ама иако се минимални,ќе ги исполните со 90%.Така и би,на Дојчин му залепија неколку етикети,ама со нив излезе малку посилен и поблиску до СДСМ каде треба да се дејствува на следните избори.Додуша мафташе со некакви тужби и се закануваше со глад за време на штрајкот,иако беше помалку очигледно дека од тоа нема ништо.:pos2:
Во сето ова напишано нема ниту трошка вистина.
Засрамисе што го користиш зборот паразити.

Сопругата му е професорка на Тале па можи да не била расположена вечерта пред изјавата па не му дала.

poznat mi e makedonskiot mentalitet, eve makedonec sum ama sto e vistina vistina e, znaci da mu crkne kozata na komsijata toa nie ko princip genetski vsaden, gledanje seir, sitenje, mnogu sme losi, a pred stranci lice pice i posle vikat lej ova makedoncive so se dobar narod, da posto imat komplex na niza vrednost, pa klosar od Pariz e od PARIZ, taka i za ova, ne deka gi branam nastavnickite i profesorkite ja namesto niv bi vrabotil mazi a oni neka sluzat za priplot, ama stvarno samo seir, razdeli pa vladaj...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom