Нова компанија нуди лет во орбитата

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Локација
Охрид
Веб-сајт
kladilnica.forumup.com
ВСЕЛЕНСКИ ТУРИЗАМ
Нова компанија нуди лет во орбитата
Компанијата „Икс-кор аероспејс“ од Калифорнија нуди билети за лет во орбитата на Земјата по цена помала од половина на цените што ги предложи нејзиниот конкурент „Вирџин Атлантик“. Се смета дека ова ќе ја вжешти трката за доминација на полето на вселенскиот туризам. За овој проект „Икс-кор“ ги здружи силите со Џулс Клар, кој долго време работи на развој на ваквите тури, а летот ќе се изведува со помош на вселенскиот брод „Линкс“ и ќе чини само 95.000 долари. Леталото со две седишта, „Линкс“, моментално се развива во базата на „Икс-кор“ во пустината Мохава, а треба да почне да превезува патници во 2010 година. На врвот на списокот на патници е данскиот инвеститор и банкар Пер Вимер, кој ќе има чест прв да се вози со „Линкс“, кога ќе почнат редовните платени летови во 2011 година. Оваа услуга е слична на понудата од „Вирџин Атлантик“, фирмата што планира да изработи цела флота вселенски бродови кои ќе се базираат на дизајнот на нивното прво летало „Спејсшип 1“.

vreme.com.mk
------------------------------------
Ајде,ајде за убо да е.:helou:

Нека одат некои нека видат како е.
Мене ми е страв јас да одам со овие несигурни летала.
Мене авионот не ми е сигурен па камо ли со овие летала, ракети што и да се.
Иако статистички се најсигурни ама за човекот и најстрашни.

Ама оваа понуда е веројатно само лет низ вселената и враќање назад.
Јас сакам на Месечината или Марс да одам, да се прошетам малце :icon_lol:

Buzz%20Aldrin%20on%20the%20moon.jpg

И јас исто. Би сакал едно кафенце да пијам, а може таму и не е забрането да се запали една цигара:smir:

Ти треба виза за до таму :)

И јас исто. Би сакал едно кафенце да пијам, а може таму и не е забрането да се запали една цигара:smir:

Друже, нема атмосфера таму за цигара :pos:

Ти треба виза за до таму :)

Друже, нема атмосфера таму за цигара :pos:

Нема да одам во грција на летовање за да ми треба виза.
За цигара има начин, инаку како би функционирале локалните кафулиња?

Нема да одам во грција на летовање за да ми треба виза.
За цигара има начин, инаку како би функционирале локалните кафулиња?

Го прочитав одговоров неколку пати, и сеуште не ми е јасен..
Па, ај те молам разјасни..

1. Каква врска има гејлада со сеирот за виза за на Марс???
2. Што кажа жити се???

Го прочитав одговоров неколку пати, и сеуште не ми е јасен..
Па, ај те молам разјасни..

1. Каква врска има гејлада со сеирот за виза за на Марс???
2. Што кажа жити се???

Па нема да ми треба виза за на Марс како за кај гејците. Уствари колку што знам барем досега немам слушнато дека треба да се вади виза за на Марс. Кога би требало виза, во која амбасада да се обратам?

Абе не може секој да патува во вселената.Првин се прават тестови на издржливоста на организмот.Не е ова лет Скопје-Белград.:)
Иначе за виза не знам кај треба да се обратиме ,ама за плац на Месечината знам.Кај Американците.Кој им дал право да продаваат имоти на месечината не знам,ама можно е да настанат имотно-правни спорови ако се јават некои тамошни жители како сопственици.:):):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom