Двоглав орел симболика

• Креатор на темата Креатор на темата Lavec
  • Време на започнување Време на започнување
picasso,

Секако дека нема да се согласиш,а на Youtube на клиповите Alexander The Great - Illyrian коментираш и ставаш 5 ѕвезди...се е до интереси, и корист!

Автоматизам не постои.
По националност си албанец,(геги,тоски).

А ние тука сме

(Б)Фриги , Линкести , Пајонци , Енхелиеи , Елимејци....сфаќаш?
Или не сфаќаш ? Или пак не си се обидел да сфатиш?

Ние сме МАКЕДОНЦИ , па зарем нема разлика од тебе до нас?

Знаеш треба да почнеш да го читаш Донски за Македонија....

А на дискусијава и се восхитувам....информираните нека отидат на Youtube за да ги описменат циганите,или нека ми одобрат материјал на мене да го направам тоа!

:zver::zver::zver:

Aleksandar... Koj go ebe...
Normalno deka ima i surati koi vikaat deka Shkendo e Makedonec... Ne im veruvam, kako shto ne im veruvam na onie deka Ace e Ilir...
Koj go ebe i nego... Kakva polza ima coveshtvoto? Nikakva... Ubistva, masakri... Osvojuvanje...

No sepak razlika od ovie Makedonci... Ovie se osvojuvani, masakrirani, ubivani... Ima razlika... Kaj niv pobednicki mentalitet... Ovde poraz, poraz, poraz...
A deka Vizantija bila Makedonija i takvi gluposti... gomnojadaci ima polno... I posle Grcite bile krivi ni ja kradele istorijata... A ovde se vrshi masakar nad istoriskite fakti...

Nekako ne mi e dokazano.
Da, ako sakash sam da si se vikash Makedonec... Mozda se custvuvash kako takov.
Jas imam drugar, studira na Fakultet za muzka umetnost vo skopje, se custvuva Germanec... Pa nikomu nishto.

Ima eden film, turski, se vika "Elveda Rumeli" ili Zbogum Rumelija, jas statiram na toj film... Nema vrska, mestoto na nastanot, se vika "MANASTIR"-BITOLA, Zemjata Makedonija, a narodot BUGARI!
I ova da ne e Grcka politizacija vo filmskata industrija?

Автоматизам не постои.

A se dodeka postoi ova, jas nema da bidam zainteresiran za idninata na ovaa drzava, nego ke bidam striktno interesiran za idninata na malcinstovo od koe sum jas del.
Ke me interesira albanskoto, albancite, albanija!
Radi ova pricina imashe 2001, radi ova, ne daj boze moze da ima i drugi krvavi nastani... NE DAJ BOZE!
Jas sum svesen, nekoj ne e!

Пикасо ок е не се пали и ти, има тука луге кои малце забегуваат, инаку Византија е нов термин за да се разграничи полесно Западен Рим, бидејки двете царства биле Римски.

Ima eden film, turski, se vika "Elveda Rumeli" ili Zbogum Rumelija, jas statiram na toj film... Nema vrska, mestoto na nastanot, se vika "MANASTIR"-BITOLA, Zemjata Makedonija, a narodot BUGARI!

popolaz-ottomana1911.jpg

Еве погледни ја статистикава и ако најдеш Албанци, ние ќе бидеме блгари. Ама за жал нема, зошто списите се водени по религиска основа. како тоа во Косово има 500 000 блгари, па еден куршум блгарите не испукаа за косово и да го вратат под своја територија. Од кога тоа во косово живеат грци. И која е таа народност Католици. Терминот бугар многу добро е искористен за пропаганда и ништо повеке, тоа се луге поданици на бугарската црква, бидејки Охридска била укината.

Исто така постои документ во кои Султанот забранил територијата да се нарекува македонија, ако било непознато зошто некој би го бранел името.

Али нема везе, треба да се оди полека и без посебни препукувња, едноставно нека биде дискусија.

orelmeteoraxs0.jpg

Двоглав орел од манастирот Голема метеора во Грција. За жал не разбрав од кога е. Може да е нешто понов.

bigorskidvoglavorelrm2.jpg

Двоглав орел во манастирот Јован Бигорски

Ako bila Makedonija, zoshto se vikala Vizantija?:)

Na lagite im nema kraj...
Ne tropajte, gluposti...

A do shmukot od Bitola... Samo za informacija, ne sum Makedonec, sum Albanec... No ziveam vo teritorija koja se vika Makedonija, po avtomatizam jas sum Makedonec!

Наградно прашање за тебе
КОЈ И КОГА ПРВ ПАТ ГО ВОВЕЛ ТЕРМИНОТ И НАЗИВОТ ВИЗАНТИЈА ?

(некогаш не е доволно тато и мама да ти купат компјутер па да бидиш паметен)

А то што си Албанец а не Македонец јас не сум ти крив.

Наградно прашање за тебе
КОЈ И КОГА ПРВ ПАТ ГО ВОВЕЛ ТЕРМИНОТ И НАЗИВОТ ВИЗАНТИЈА ?

(некогаш не е доволно тато и мама да ти купат компјутер па да бидиш паметен)

А то што си Албанец а не Македонец јас не сум ти крив.

Ako bila Vizantija Makedonija... Koj bil Caro Samoil?
Makedonci protiv Makedonci se borele?:)

Ili ne... Bugarce si bilo... si teralo itn... Toa da... ima smisla, inaku... pukash na prazno... Ama mislam ni ednite ni drugite ne se Makedonci... ama aj, da... Isus e makedonec, Isus e Gospod, Gospod e Makedonec... Isus e raspnat na krst, vo Ohrid... Krstot e makedonec... Aristotel Persijcite gi vikal Varvari... A na gaz padnale Ace i armijata negova koa poshle tamu... Nemale videno tolku civilizirano mesto... E da Makedonija e generator na civilizaciite vo svetot....

Abe, K** da ve otepa...

Ako bila Vizantija Makedonija... Koj bil Caro Samoil?
Makedonci protiv Makedonci se borele?:)

Ili ne... Bugarce si bilo... si teralo itn... Toa da... ima smisla, inaku... pukash na prazno... Ama mislam ni ednite ni drugite ne se Makedonci... ama aj, da... Isus e makedonec, Isus e Gospod, Gospod e Makedonec... Isus e raspnat na krst, vo Ohrid... Krstot e makedonec... Aristotel Persijcite gi vikal Varvari... A na gaz padnale Ace i armijata negova koa poshle tamu... Nemale videno tolku civilizirano mesto... E da Makedonija e generator na civilizaciite vo svetot....

Abe, K** da ve otepa...
А бе седни малку и замисли се, беа некогаш Илирик, Тракија, Дакија, Македонија... и од сето тоа остана Македонија, значи ништо не се смена, ист народ иста култура иста историја. Албанија е тазе , Србија е тазе, Бугарија, Хрватска..., се некои нови зборови и називи, како кој се населувавте и доаѓавте од кизнајкаде али Македонија си острана онака древна и непроменета десетици иљади години.

Автоматизам не постои.

Tuka imas greska.

Nacijata e edna i site se pripadnici na istata. Vnatre moze da se delat po etnicka ili jazicna pripadnost ama ne po nacija.

Dosega ne sum slusnal za drzava so dve nacii taka da i samiot izraz nacionalnosti e besmislen i pogresen.

А бе седни малку и замисли се, беа некогаш Илирик, Тракија, Дакија, Македонија... и од сето тоа остана Македонија, значи ништо не се смена, ист народ иста култура иста историја. Албанија е тазе , Србија е тазе, Бугарија, Хрватска..., се некои нови зборови и називи, како кој се населувавте и доаѓавте од кизнајкаде али Македонија си острана онака древна и непроменета десетици иљади години.

I sho... ?

Za ova nobel da ti se dade sega treba a?:)

Shto so ova? Jas ne gledam poenta vo seto ova?:)
Ova se samo glupavi megalomanski istoriski egzibicii, bez nikakva paromazija, da se ubedi nekoj demek... eve jas znam... i eve zoshto jas sum toa, a ti ne si toa... Kur se trese vo ladna voda...

Turcinot... koj shto vie vikate deka znae najmnogu, ve vika BUGARI vo filmot...! Znaesh koj film e... odi rasprashaj se ... vo Bitola ziveesh...

I sho... ?

Za ova nobel da ti se dade sega treba a?:)

Shto so ova? Jas ne gledam poenta vo seto ova?:)
Ova se samo glupavi megalomanski istoriski egzibicii, bez nikakva paromazija, da se ubedi nekoj demek... eve jas znam... i eve zoshto jas sum toa, a ti ne si toa... Kur se trese vo ladna voda...

Turcinot... koj shto vie vikate deka znae najmnogu, ve vika BUGARI vo filmot...! Znaesh koj film e... odi rasprashaj se ... vo Bitola ziveesh...
Секој со себе си го носи своето име, Албанците од Чеченија, Србите од Полска, Хрватите од Иран... сите тие се доселиле на балканот и го сменало името на земјата која ја населиле. Нема друга причина некој народ да рече “Е бе до кога веќе ќе се викаме Траки... ај од сега ќе се викаме Бугари... да мениме тро“ Македонија, Македонски, постојат веќе најмалку 20.000 години на ова исто место на овие исти простори. Турците вистина дојдоа, освојиа, владееа, викаа некој вака некој онака и на крај си ојдоа а Македонија си остана и понатаму, како што си беше и пред срби, турци, Бугари...... Тоа е древно библиско име, ние Македонците немаме дата во историјата кога почнавме така да се викаме. То ни е дадено од постанокот на светот.

Секој со себе си го носи своето име, Албанците од Чеченија, Србите од Полска, Хрватите од Иран... сите тие се доселиле на балканот и го сменало името на земјата која ја населиле. Нема друга причина некој народ да рече “Е бе до кога веќе ќе се викаме Траки... ај од сега ќе се викаме Бугари... да мениме тро“ Македонија, Македонски, постојат веќе најмалку 20.000 години на ова исто место на овие исти простори. Турците вистина дојдоа, освојиа, владееа, викаа некој вака некој онака и на крај си ојдоа а Македонија си остана и понатаму, како што си беше и пред срби, турци, Бугари...... Тоа е древно библиско име, ние Македонците немаме дата во историјата кога почнавме така да се викаме. То ни е дадено од постанокот на светот.

E OVA VI E LOGIKA DAMI I GOSPODA!!!

Sledniot... ovoj izlituva...

P.S. Imeto albanci, poteknuva od Ilirskoto pleme ALBANI, ili ALBANOI.... Ama plombirano si plombirano...determinirano... so ubav shlajm na zagrozen identitet...

Sledeci ve molam...

E OVA VI E LOGIKA DAMI I GOSPODA!!!

Sledniot... ovoj izlituva...

P.S. Imeto albanci, poteknuva od Ilirskoto pleme ALBANI, ili ALBANOI.... Ama plombirano si plombirano...determinirano... so ubav shlajm na zagrozen identitet...

Sledeci ve molam...
Ај сега дај кој кога споменал Илирско племе АЛБАНОИ.

Да видиме на што ти се базира историјата ?

Abe, momcence... aj prelistaj strani na ovoj pod forum... pa ke videsh... prelistaj i prekini da zamarash... gledash deka ne mi si predizvik...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom