- Член од
- 6 април 2006
- Мислења
- 972
- Поени од реакции
- 11
Александар беше најдобар затоа што тој не освојуваше, туку ослободуваше и зближуваше народи.
Сите други освојуваа и се наметнуваа!
Sepak, propagandata ima koreni vo antikata...:tv:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Александар беше најдобар затоа што тој не освојуваше, туку ослободуваше и зближуваше народи.
Сите други освојуваа и се наметнуваа!
Да се надевам дека ова мала информација ке допре до твоето мало мозоче.Александар бил првиот кој сакал да создаде сојуз помеѓу народите,тој бил првиот што на сите има дал право секој да се нарекува како сака и секој да си ја негува својата религија,е сега ако ти е тешко да сфатиш дека тие неколку права што се дадени е и премногу постигнато за глобализацијата во тој временски период ,тогаш подобро молчи на оваа тема:helou:Sepak, propagandata ima koreni vo antikata...:tv:
Sepak, propagandata ima koreni vo antikata...:tv:
Да се надевам дека ова мала информација ке допре до твоето мало мозоче.Александар бил првиот кој сакал да создаде сојуз помеѓу народите,тој бил првиот што на сите има дал право секој да се нарекува како сака и секој да си ја негува својата религија,е сега ако ти е тешко да сфатиш дека тие неколку права што се дадени е и премногу постигнато за глобализацијата во тој временски период ,тогаш подобро молчи на оваа тема:helou:
Сепак... некои луѓе не можеш да ги натераш да прочитаат нешто повеќе од рекламниот материјал, нели?
Idealiziranjeto e karakteristichno za lugje koi nemaat poznavanje za, ili ednostavno ne sakaat da ja sogledaat vistinata. Nepotrebno se plashite deka poradi toa shto idolot so koi se identifikuvate, bil tiranin, nekako vlijae na vas. Aleksandar e legendata, ne vie.:smir:
A za tebe Filipche, za da ne se brukash po forumov -napravi mala analiza. Kako se vikal toj soluz na narodi, koj Aleksandar go formiral? I chivi vladeteli go nasledile? I chivi hramovi se rushea vo Judea? I na kogo pred Aleksandar, mu bilo zabraneto da se narekuva kako saka? I od koga postojat nacii?... :tv:
На глупи луѓе неможе да им се докаже,Александар бил мегаломан но само затоа што сакал да го обедини светот и да создаде хармонија,али ти терај плукај по се што е македонско,и чисто информативно јас не се индентификувам со него туку го почитувам како еден херој во македонската историја,подеднакво го почитувам и Гоцета и Самуила,значи јас идентификувам со Македонскиот народ.
Но глупиот си тера по глупотои се обидува да наметне глупост мислејќи дека со тоа постигнал нешти
Dete, pa ne sme tuka za da se vregjame... I taka se izblamira dovolno.:wink:
Ako pochituvash nekogo, pochituvaj go za toa shto go napravil. Ne poradi toa shto ti mislish, deka sakal da napravi.
Sepak, idealiziranjeto na heroi pretezno e odlika na vremeto, koe tvojata mlada persona(od za vas poznati prichini), denes go prezira.:smir:
Со вреѓањето мислам дека прв,и имам лична карта и значи пак ме вреѓаш.
Идеализирањето на херои е одлика на самата национална историја не е моја лична,секоја национална историја си ги велича хероите(што е и во ред)
Ти очигледно го мериш човекот според тоа ако е млад и глуп е тоа ти е типично комунистички,а јас веднаш на твојот комунистички јазик ке кажам дека ти си младиот(глуп,незрел) во овој случај
Uspea, na za tebe karakteristichen nachin, i vo ovoj kup na off-topic da protnesh po nekoe mislenje. Bravo.:smir:
Nema nishto strashno vo toa da si mlad. Ushte pomalku navredlivo. Losho e samo koga mislish deka znaesh se'. So ogled na tvojata aktivnost na forumov, predpostavuvam deka imash za cel da se izgradish vo lichnost so seriozni istoriski poznavanja. Ako e toa taka, togash idealiziranjeto ke mora da go ostavish na 'masata', na koja istorijata i sluzi za lechenje kompleksi. Ako seushte ne me razbirash, nema poenta da prodolzime so komunikacija.![]()