Гласајте за Охридското езеро кое влезе во изборот на 7 нови светски чуда!

• Креатор на темата Креатор на темата Galactikos
  • Време на започнување Време на започнување
ќе каже некој „вистински“ македонски кандидат за чудо или само ќе си ја терате вашата анти-охридска пропаганда?
едит - еве сега ќе додам во листана предлог - првиот оргазам на маријан

Aко е за тоа цела Македонија треба да се прогласи за светски чуда. Баш вчера разгледував слики од Македонија што биле сликани за време на мото турата Рели Македонија2008....и дефинитивно има премногу почудни и поубави места од Охридското езеро...Башка КубаЛибре ќе биде во тие светски чуда????

Чил.

Чудо на природата. Затоа што е едно од првите во светот езера. Милиони години старост. После имало уште многу, ама првите биле чудо.

Локал патриотизам can harm your brain indeed.

ќе каже некој „вистински“ македонски кандидат за чудо или само ќе си ја терате вашата анти-охридска пропаганда?
едит - еве сега ќе додам во листана предлог - првиот оргазам на маријан
Анти-охридска пропаганда? :pos2:

Дали сте нормални вие? Јас фино ве прашувам што е чудото во езерото, а вие од што немате што да кажете го спомнувате мојот прв оргазам. Било заштитено од УНЕСКО? И што? Не се уште 2534 работи заштитени од УНЕСКО? Второ било во светот? Па ако треба и нека е второ во универзумот - сепак првото би требало да е светско чудо, а не второто.

Ак не ни чинит - не гласаме и готово. Али бар елаборирајте кој е чудниот дел кај езерово.
Ги спомнавме нивните домаќини како ЧУДО, ама и тоа не ви одговара... За тој предлог, секако дека ќе гласав.

Jeс, дефинитли локал патриотизам кен демиџ јор бреин.

Енд мени, мени мор...

Where's the beef? :vozbud:

Офтопик охридско чудо (вистинска случка летово од Охрид):
- газдарице, преполно е со пајаци, не можеме ни на тераса да излеземе, ни да заспиеме од страв
- ааааа, јас не ги тепам, пајакот носит пари :tv:

Анти-охридска пропаганда? :pos2:

Дали сте нормални вие? Јас фино ве прашувам што е чудото во езерото, а вие од што немате што да кажете го спомнувате мојот прв оргазам. Било заштитено од УНЕСКО? И што? Не се уште 2534 работи заштитени од УНЕСКО? Второ било во светот? Па ако треба и нека е второ во универзумот - сепак првото би требало да е светско чудо, а не второто.

Ак не ни чинит - не гласаме и готово. Али бар елаборирајте кој е чудниот дел кај езерово.
Ги спомнавме нивните домаќини како ЧУДО, ама и тоа не ви одговара... За тој предлог, секако дека ќе гласав.

Море, нашата земја го нема првото туку второто. И го кандидира. Луѓето гласаат, се забавуваат. Никому нема да му порасне, one way or another.

Кажи ми природни чуда во Македонија кои според твои мерила треба да влезат во изборот. Немора повеќе, кажи ми едно, едно и единствено кое треба да влезе во изборот.

па нели ти ја почна темата за бојкот на охрид со цајканот со чорапчиња од симпсонови?
ако то не е Анти-охридска пропаганда тогаш незнам шо е (а ова е во склоп на тој „проект“)

па и ич да не е чудо бе наше е, и ваше е и македонско е да му ебам матер...

Jeс, дефинитли локал патриотизам кен демиџ јор бреин.

Енд мени, мени мор...

Where's the beef? :vozbud:

Офтопик охридско чудо (вистинска случка летово од Охрид):
- газдарице, преполно е со пајаци, не можеме ни на тераса да излеземе, ни да заспиеме од страв
- ааааа, јас не ги тепам, пајакот носит пари :tv:

Пајакот е бериќет, традиционално сфаќање. Друга тема, неисе.
Водопадит во аргентина се чудо! Можеби најголемо природно чудо за Аргентина, затоа се кандидирани.

Кое е нашето вистинско природно чудо?

Me мрзи да ја барам темата од пред некоја недела. А ме мрзи и да набројувам, таму имаше прилично интересни предлози.

па и ич да не е чудо бе наше е, и ваше е и македонско е да му ебам матер...
Имаме поголеми чуда, тоа е работата. Еее, да му ебам матер.

Кажи ми природни чуда во Македонија кои според твои мерила треба да влезат во изборот. Немора повеќе, кажи ми едно, едно и единствено кое треба да влезе во изборот.
Нашите природни чуда и не се баш на исто рамниште останатите. Факт е дека располагаме со малку „чуда“. Ама кога ми ги пријавувал, предност би дал на Ѓаволскиот ѕид и на Куклица.

сигурно има еден куп предлози кои што се од човечка рака создадени наменети за збирање пари од туристи во листине а вие сте се запнале за езерово...
муабетов ми е што ваков муабет сигурно не се прајт во некоја друга држава, туку се известуваат што повеќе луѓе да гласаат...

Пајакот е бериќет, традиционално сфаќање.
Знам бе, ама чудо на природата е, примаш туристи во фарма на пајаци. Ни Хилтон нема таков бериќет. Only in Ohrid, Macedonia.

Ај, да не одиме оф топик :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom