Берово: кафич Центар

• Креатор на темата Креатор на темата qbox
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 август 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
Како за почеток здраво на сите на форумов. Јас сум тазе член.
Сакав да прокоментирам за еден кафич во Берово кој многу ме разочара. Берово како Берово убав град и на прв поглед ми се виде интересен. Одамна се канам да отидам во берово и дојде и тој ден. И одам во Берово се така јас среќен ко дете од 5 години со сладолед во рака, да видам што нуди и овој македонски град. Ама летно време колку и да е во планина пак е жешко на сонце. И викаме со невестата ај да седенеме некаде да пиеме едно кафе, да се одмориме. И кај да седнеме го погодивме локалот. На плоштадот во Берово гледаме еден кафич и пише на него ЦЕНТАР. Ај викаме ќе седнеме да одмориме малку. И се така убаво почна денот од сабајле и баш најдовме каде да си го расипеме. Ова да не му се случи на никој. Седиме порачуваме по едно кафе и по еден сок, по стандард си пијам пиво ама не ми е жал што овој пат порачав сок и седиме така моабет и носи келнерот пијалокот носи и чаши ама што да видам. :vozbud: Чашите како да не ги измил никој десет години. По чашите кармин, прсти налепено на секаде.... И викам на келнерот келнер абе што е со чашиве. Он зима ги гледа вика ај ќе донесам други иде носи други и тие што да видам. Исти како претходните. Ај да не го враќам детето повторно ама нема да му оставам бакшиш. Како секој господин човек ако е добра услугата зошто да не му оставам бакшиш на човекот. И ај тоа помина што помина викам нема да пијам сокот. И иде и кафето. Ама и во кафето што да видам. Кафе кога ќе порачам(турско) знам одозгора има кајмак. Овдека наместо кајмак има и додатна декорација(влакна).... За малку што не повратив. Го викам пак келнерот и му давам мала сугестија за малиот инцидент, он ме изгледа како да сум напавил сериозен прекршок т.е. убиство. Го прашам кој е газдата и он ми покажува на соседната маса еден господин и вика он е. Го прашам за име на газдата и тоа не ти бил никој друг туку бил Славе Чафката. Е добро си викам од прв пат одење во Берово баш кај Славе Чафката ли требаше да попаднам. Сум слушал од познати за него дека бил педер и дека се до сега ни женска немал фатено и најверојатно уште бил невин :drk:. А и гледам како минат мажи по плоштадот така ги загледува. И баце ми пукна филмот:salut:. Си платив сметката и демонстративно го напуштив кафич Центар, затоа што јас сум имал специфичен стил на живот.....
Се надевам на друг да не му се случи нешто слично.:nenene:
Поздрав.

Ова е класична саботажа на кафич. Како прво и прво тоа не е кафич туку е нешто повеќе како кафеана. А тебе qbox јас те знам и знам дека си од Берово па сигурно пробаш да му го саботираш или го срушиш угледот на кафичот. А инаку никој со здрав разум не би седнал таму од друг град. Инаку за газдата е познато дека е голем мафијаш , па и не ти препорачувам да го плукаш по форуми. А инаку те знам јас тебе или си од Берово или мислам дека беше од Велес. И нареден пат ако имаш нешто со газдата нерешени сметки кажи му го тоа во лице а немој по форуми. И кај баш од толку кафичи во Берово најде таму да седнеш? Имаш на центарот преку 15 кафичи ти баш таму седна.

Најверојатно не ме знаеш. Јас сум од Велес. И не знам кој ѓавол ме натера тамо да седнам. Поздрав.

do litajko:
sum bil vo toj kafic kafana kako sakas go narekuvaj i mene mi se ima istot sluceno t.e. vlakno vo gusti sok i uslugata bese nikakva...so prijatelite togas cekavme 15 min. dodeka uslugata vo drugite kafici vo berovo e na nivo i ne cekas poveke od minuta za da ti stigne naracanoto.
do qbox:
qbox najverojatno bilo kelnerka.. pristara zena...zatoa kolku sto znam gazdata si raboti kako kelner i majka mu.. a za toa deka e pesko ne znam ama imam slusnato takvi ozboruvanja :)
inaku prestojuvav vo berovo edna nedela (mnogu ubav grad) i sega pak ke odam za praznikot

Во право си, беше пристара жена а јас инстинктивно напишав келнер.....

do litajko:
sum bil vo toj kafic kafana kako sakas go narekuvaj i mene mi se ima istot sluceno t.e. vlakno vo gusti sok i uslugata bese nikakva...so prijatelite togas cekavme 15 min. dodeka uslugata vo drugite kafici vo berovo e na nivo i ne cekas poveke od minuta za da ti stigne naracanoto.
Епа баш заради тоа јас се чудам, при златни кафичи вие баш во центар сте седнале

inaku prestojuvav vo berovo edna nedela (mnogu ubav grad) i sega pak ke odam za praznikot
А инаку за празникот Богородица поточно на 27,28 се одржува саем на локални производи Малешевијата на дланка и оваа година се очекува повеќе од 30,000 туристи. Се најавуваат гости како Елвир Мекиќ , Јован Јованов , DJ AK 47 , Врчак (можеби не е за сигурно) , DJ Goran Kan. и уште многу други.

Епа баш заради тоа јас се чудам, при златни кафичи вие баш во центар сте седнале

А инаку за празникот Богородица поточно на 27,28 се одржува саем на локални производи Малешевијата на дланка и оваа година се очекува повеќе од 30,000 туристи. Се најавуваат гости како Елвир Мекиќ , Јован Јованов , DJ AK 47 , Врчак (можеби не е за сигурно) , DJ Goran Kan. и уште многу други.
Ааа добри гости ќе ви дојдат :pos: Подобро од наведените осигурете си го Врчак и не ви требат Ј.Ј и компанија :pos:

Жими се бе Кјубокс, од сите нови и убави кафичи ти у Центар најде да седнеш.

hooby нели ме знаеш каков баксуз сум? И да стварно само врчак можело да го викнат. (или есма:pos2:)

Uf za Berovo ne sakam losi raboti a Lazo ke ima koteci so tebe nesto mnogu go kudish Berovo:)))) Inaku za Bogorodica nema potreba od nekoja posebna programa kaficite i taka se full plus imas zagarantirano ubav pomin

Berovo e extra gradce so ubava klima, cist vozduh, mnogu ubavi proizvodi, i sekako kako berovcani nema da najdete takvi dobri luge na drugo mesto, zatoa nesakam nisto loso za Berovo da ste zborele zoso so mene ke si imate rabota. :pos2:

Hahahahah abe berovcane najcesto si imat so nas rabota a ne niii so nih:)))))))))

Ја у берово сум билсамо еднаш, и се очорев до толку шти повраќав пред класната.....и не памтим од градот ама баш ништо освен кафаната:)

arno mi kazavte za ova kaficot(kafanata) centar
ako nesto slucajno dojdam u berovo i ako pijam kafe da si znam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom