Ako nekoj detalno ja proanalizira bugarskata propaganda, ke vidime deka site "bugari od Makedonija'' se izmisleni od Bugarija i gi ima samo kaj nivnite "korespodenti" za razni mediumi i vo "Spomenite" i ostanatite govna na Makedonskiot Naucen Institut na Miletich.From our corresponent in SOFIA
Според мене кореспонденти на Таjмс од Софиjа не се бугари.Наj-известен е Джеjмс Баучер:
Джејмс Дејвид Баучер (на англијски: James David Bourchier) е британски журналист, д'лгогодишен кореспондент на вестник „Тајмс“ на Балканите, живјал в Софија от 1892 до 1915. Тој подлага на критика Букурешткија договор (1913) и Ньојскија договор (1918), които смјата за несправедливи спрјамо Б'лгарија. След см'ртта му е погребан крај Рилскија манастир.
Не е точно ова, од каде си добил таков впечаток? Можда има некои поединци ама не се сите такви. Зашто се концентрираш само на негативното? Идиоти има секаде и во Бугарија а и во Македонија. Знаеш и сам капка отров ја труе целата супа.Политиката на бугарската влада е била пагубна за самата Бугариа не толку спрема Македониа. Денеска сме во добри односи први сме ви признале,по време на ембаргото бехме с наи - голем дел от трговиата на Македониа, тенкови и гаубици без пари сме ви дали,сега и пасоши да шетате по Европа ви даваме.Вие што ни дадохте? Едно непрестанно негиране и плукане по бугаскиа народ.
Славјански, а тие 2 милиони ќе ги рачунаме или не? Да прифатиш толкав број бегалци и да ги третираш буквално како свои и да им дадеш шанса за нов живот мислам дека е крупна работа. Ако веќе се мери и се става на кантар тогаш се да се стави на кантар.Владимире, Македонците денеска се поделени, раселени, повеќе не има надвор него ли во Македонија.
Тоа ли е добра политика на братска држава ?
Така е ама живи и здрави се. Да не ги прифатела Бугарија на времето ќе беа или погрчени или мртви. Знаеш и сам какви времиња биле.Денеска кај тие 2 милиони Македонци преовладува чуството дека се бугарски Македонци. Не сакам да навлегувам во жолчни дискусии околу тој термин или зошто е тоа така.
По тоа е и целата поента на комуникација, да направиш нешто позитивно и да стекнеш нови пријатели, барем јас така ги гледам работите.Но со тие 2 милиони бугарски Македонци ние имаме 95% сеуште заеднички работи.
Јас со нив сакам да се зближам да си бидеме наши а историјата ќе ја оставиме на историчарите.
Силен,
Денеска кај тие 2 милиони Македонци преовладува чуството дека се бугарски Македонци. Не сакам да навлегувам во жолчни дискусии околу тој термин или зошто е тоа така.
Но со тие 2 милиони бугарски Македонци ние имаме 95% сеуште заеднички работи.
Јас со нив сакам да се зближам да си бидеме наши а историјата ќе ја оставиме на историчарите.
Така е ама живи и здрави се. Да не ги прифатела Бугарија на времето ќе беа или погрчени или мртви. Знаеш и сам какви времиња биле.
Дали се погрчени или побугарчени за мене нема некоја голема разлика.Можи дури и полошо да е побугарчувањето...
А сега тие живи и здрави би зеле пушки и би пукале по нас?!?!
1. добри односи??? Не не признавате дека постоиме...Политиката на бугарската влада е била пагубна за самата Бугариа не толку спрема Македониа. Денеска сме во добри односи први сме ви признале,по време на ембаргото бехме с наи - голем дел от трговиата на Македониа, тенкови и гаубици без пари сме ви дали,сега и пасоши да шетате по Европа ви даваме.Вие што ни дадохте? Едно непрестанно негиране и плукане по бугаскиа народ.