Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
а пак замрзната вода не е ништо чудни во нашиот сончев систем, па на уран има природен сателит кој е само од замрзната вода
Да те поправам, тој е сателит на Јупитер и се вика Европа.:smir:
Ваљда за Титан или Оберон збориш, они се сателити со најголема количина на вода во сончевиот систем.нема враска овој со Евроапа, Европа ти е сателит кој што има океан, има дијаметар од околу 3000 км откриен е од Галилео, и не е целиот од вода, има и тврда површина ама го има најголемиот океан, и затоа се мисли дека има поволни услови за живот само ако се наоѓаше во земјениот вид на планети, а јас зборувам за сателит кој е целиот од вода, не сум сигурен како се викаше мислам дека беше на Уран, а на Уран најголем сателит е Миранда, па можеби и за тој сателит станува збор, ако грешам нека ме поправи некој
работата е каде има течна вода, за таква вода зборуваме, и не само течна туку и вода која што ќе е топла па така се создаде најверојатно и животот во земјата со таа топла вода и спојување на клетки, само прашањето на научниците е како се создале тие клетки,
Течната вода е доволно топла за развивање живот....инаку постои вода на Марс, ама е во тврда агрегатна состојба.....постои вода и на Енцелад, сателитот на Сатурн, ама и таму е замрзната...
Е па тоа е главниот проблем-недостаток на топлина. Сонцето е многу далеку за да таму има потребна температура за живот.:smir:па ако има доволно сончеви зраци за да ја стоплат водата во течна агрегатна состојба тогаш ќе се создадаат и клетки, па едноклеточни организми......
Ако на Марс имало вода тогаш би требало да има и алги.Ако имало алги тие произведуваат кислород тогаш би требало да има и кислород.Ако имало кислород би требало да има и жив свет а и атмосфера.Што значи дека порано на Марс можеби имало и живот.
Moжеби се бара на погрешно место?А да има доказ дека порано на марс имало каков таков живот.Метеорите од марс.Порано да, можеби имало живот, ништо чудно, но засега не се пронајдени докази за тоа.