Дали постои можност за обединување на Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Filmakedon
  • Време на започнување Време на започнување

Дали постои можност за обединување на Етничка Македонија

• Вкупно гласачи
    78
  • Гласањето е завршено на .
Како што јас знам...Вардарскиот дел на Македонија е тој во кој ние сега живееме и тој дел ни е вратен.Имало договор мегу СФРЈ и Бугарија пирнискиот дел да се врати на Македонија уствари самите Бугари ни го имаат понудено ама Тито и тие околу него го одбиле тоа за да не се нарушат добрите односи со СССР.Останува уште Егејска Македонија.Незнам колку е точно ова:toe:

Не!

Бугарија се плашеше дека Тито станува толку моќен што ќе го побара тој дел да се припои кон Југославија (Македонија). На власт тогаш беше Брежнев (во СССР). Самиот тој дојде во Бугарија и имаше средба со тогашниот претседател на Бугарија (не ми текнува сеа името), во една вила во Бугарија каде Брежнев застана зад Бугарија ако дојде до некаква употреба на сила од страна на Југославија. Брежнев самиот сакаше да го предаде тој дел на Југославија бидејки за Југославија (односно Македонија) тоа е важно политичко прашање, па што кошта за СССР една територија колку Москва да се даде на сосдена држава на кој начин таа држава се повеќе би се припоила до Варшавскиот пакт.

Тоа нели беше цело време целта на НАТО и Варшавскиот пакт, да ја придобие Југославија. Стратешко место, голема држава, развиена инфраструктура и стопанство, образован народ, премија за секој сојуз.

Ама ете, така било пишано :tv:

Како и да било, обединета Македонија е само СОН. Туку да се фатиме за работа и од ова парче земја да направиме асална држава за децата наши да немаат мака што се родиле во заостаната држава.

Kako mislis zaostanata drzava.Pogresno se izrazuvas nie sme ednostavno samo siromasni,a zaostanati ne.Nie sme poobrazovani,ponapredni i podemokratski narod koj zivee vo ovaj svet samo malce paricka ni fali i ke vidis koj na koe mesto e i za sto go biduva.Na mnogu narvati sme go dokazale toa vo naukata inovaciite sportot koj se uste strada od nemanje finasii.Pa zar od edna takva vele sila kako sto bese jugoslavija i tolku golema ne znam tocno informacija kolku ziteli samo ja sostavuvaa,eden Darko pancev se izbori da bide zlatna kopacka na evropai so nego do pobeda na ligata na sampionite.Site be dobri no bez negovo prisustvo ne bi bila Crvena Zvezda toa sto bese i isto sega se desava i so nasiot Pndev vo lacio.Samo mal primer.

Како и да било, обединета Македонија е само СОН. Туку да се фатиме за работа и од ова парче земја да направиме асална држава за децата наши да немаат мака што се родиле во заостаната држава.

Работите се менуваат никогаш не губи надеж.Еве еден пример,Евреите пред 60 години беа сметани за нижа никаква нација,сега тие го владеат светот.

Kako mislis zaostanata drzava.Pogresno se izrazuvas nie sme ednostavno samo siromasni,a zaostanati ne.Nie sme poobrazovani,ponapredni i podemokratski narod koj zivee vo ovaj svet samo malce paricka ni fali i ke vidis koj na koe mesto e i za sto go biduva.Na mnogu narvati sme go dokazale toa vo naukata inovaciite sportot koj se uste strada od nemanje finasii.Pa zar od edna takva vele sila kako sto bese jugoslavija i tolku golema ne znam tocno informacija kolku ziteli samo ja sostavuvaa,eden Darko pancev se izbori da bide zlatna kopacka na evropai so nego do pobeda na ligata na sampionite.Site be dobri no bez negovo prisustvo ne bi bila Crvena Zvezda toa sto bese i isto sega se desava i so nasiot Pndev vo lacio.Samo mal primer.
Види, другаре, јас народот не го критикував. Каков е, таков е. Ама што ни е заостаната државата во нејзиниот развој, на повеќето, ако не и на сите полиња, тоа е непобитен факт. Еве споредувај. Спореди не со развиените држави. Нашата држава не функционира или не баш како што треба на повеќе полиња - судство, здравство, школство, економија.... Имаме корупција, непотизам, партиски вработувања и партиски отпуштања...Треба ли и понатака да набројувам. На тоа мислев кога реков дека не сакам децата да ми се нервираат што сум ги донел на свет во заостаната држава.

За дечкото кој е очигледно голем оптимист: Сплетот на околности кои доведоа до создавање на еврејската држава се во голема мера разултат на тоа што Евреите никогаш не заборавија кои се, (во што им помогна нивната религија кои ги учи дека се избран народ) се раширија по целиот свет, но секогаш си помагаа едни на други, што произведе силно лоби кое може да произведе доволно политичка воља за да се направи војна со три суверени држави при што ќе биде ослободена таа територија и ќе биде признаена за легитимна држава од меѓународната заедница. Слично како со созадавањето на Грција, нели? Такви работи се случуваат само кога одат во прилог на големите интреси на големите сили, а, колку што ми гледаат очиве, нас нема некоја голема сила интерес да не обедини. И да има таков интерес, отпорот би бил преголем, па би им било не исплатливо.

ne mie jasno kako moze da dade nekoj na svoj forum(makedonski) bugarsko zname lelee luge stvarno sme za zalenje toa da go napravivme na bugarski forum do sega 100 pati ke bevme banirani daj prezemete nesto:nenene:.Pozz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom