Дали постои можност за обединување на Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Filmakedon
  • Време на започнување Време на започнување

Дали постои можност за обединување на Етничка Македонија

• Вкупно гласачи
    78
  • Гласањето е завршено на .
През декември 1944 г. Б'лгарија е трјабвало да влезе като седма република в с'става на југославија,
но този план е бил осуетен в последната минута от британците,
с'обшти рускијат сајт www.contr-tv.ru.

http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=center&mater=MTg1MDsyMw==

А дали Бугарите сакла да влезе во состав на СФРЈ? - И ако влегла можеби 1991 година ќе сме си го врателе Пиринскиот дел од кај вас.:vozbud:

Како што јас знам...Вардарскиот дел на Македонија е тој во кој ние сега живееме и тој дел ни е вратен.Имало договор мегу СФРЈ и Бугарија пирнискиот дел да се врати на Македонија уствари самите Бугари ни го имаат понудено ама Тито и тие околу него го одбиле тоа за да не се нарушат добрите односи со СССР.Останува уште Егејска Македонија.Незнам колку е точно ова:toe:

Како што јас знам...Вардарскиот дел на Македонија е тој во кој ние сега живееме и тој дел ни е вратен.Имало договор мегу СФРЈ и Бугарија пирнискиот дел да се врати на Македонија уствари самите Бугари ни го имаат понудено ама Тито и тие околу него го одбиле тоа за да не се нарушат добрите односи со СССР.Останува уште Егејска Македонија.Незнам колку е точно ова:toe:
Бугарите сакале да ни го вратат пиринскиот дел?Нема теоретски шансиии...Тие толку крв пролеаја за да го земат,па така лесно ќе го дадат...:helou:

Бугарите сакале да ни го вратат пиринскиот дел?Нема теоретски шансиии...Тие толку крв пролеаја за да го земат,па така лесно ќе го дадат...:helou:
Како што мене ме учеше проф. по историја во средно на 3-4 конгрес на КПБ било одлучено да и се понуди пиринскиот дел на Македонија на СФРЈ но ТИТО и КПЈ го одбиле бидејќи се плашел од одвојување на Вардарска заедно со Пиринска Македонија ... колку е точно ни јас незнам :smir:

Не ти е нужен професор, за да го разбереш, пријателју.
Много е просто за објаснение. Само дето некои луге на сакат вистината да излезне најаве.
Они заборават едно - рано или подоцна ке се знае од сите што е било и зошто е било...

Која вистина?
Вистинската или бугарската?

Опа сега за Бог ми зборувате? Да имавте вера како синапово зрно планини ќе разместувавте. Но бидејки немате Пирин е сеуште Македонскит(окупиран од Бугарија).

Вардарскиот дел го ослободија Македонците, не ни го врати никој нам. Културната автономија македонците ја добиле во Пиринскиот дел на Македонија, по заслуга на Горги Димитров. После тоа требаше успешно да се припои кон Ср. Македонија, и со тоа со Југославија. Дури подоцна се размислувало и за Големата Балканска Федерација помеѓу Бугарија и Југославија. Каде заглавиле работите не знам точно, али мислам дека во стравот на Русија од губење на конците на Балканот, бидејќи ако се припоила Бугарија со Југославија, Бугарија е под закрила на Тито, А Тито не дозволува никој да го команда. Тоа е тоа.

јас мислам дека за обединување нема шанси пошо америка и другите светски сили нема да го дозволат тоа. нема да дозволат територија на една држава да се присоедини кон друга.

От кој да го земат?
Во право си што са пролеали ного кр'в, ама е било за цела и слободна Македонија!

От кој да го земат?
Во право си што са пролеали ного кр'в, ама е било за цела и слободна Македонија!

море мамата ваша бугарска гомно да ви дадат гомно ке земете ПИРИНСКА,ЕГЕЈСКА,ВАРДАРСКА тоа е МАКЕДОНИЈА и дај одјебете зошто не сте повикани да учествувате на темава.
До админите дај бе бришете бугари мајката нивна:pusk:

Jas mislam deka ne e potrebno nikoj da ni go vrati samata istorija ke go napravi toa, drugari od bg.Kako sto znaeme deka samata Anglia,go vraka Honk Kong,na Kinezite posle 80 godini vladeenje.No problemot so nasata podelba e vo toa sto na dokumentot vo koj se potpisale vasite "golemi"politicari vo toa vreme,ne stoi vremenski rok na traenje, no pak za sreka i vasa nesreka, sekoj takov dogovor ne mozi poveke da vazi od 100 godini.Za toa e seta ovaa prasina sto se kreva okolu imeto od Grcija i od vas so narodot.Vie treba da se dogovorite so Grcite prvo koj za sto e pa potoa da se bunite ama pak ke recam za nesreka vasa 100 godiini se priblizuvaat tolku brzo sto i samite ne ste svesni,a spored evropskiot plan za prosiruvanje balkanot treba da vlezi vo evropa vo 2015 godina.Toa tie ke go ostvarat bez razlika dali ke se pripoi ili ne,no so samoto velguvanje na balkanot bez granici i covekovi prava imotite i se sto e makedonsko ostanato na svetov i vekov ke bide zaedno a vie ne ke mozite nisto da storite okolu toa bidejki samata evropska vojska i policija ne bi go dozvolila toa.Toa e moeto mislenje.

bugarite kako vicot so policaecot...ko go zastanal na vnukot od todor zivkov zsh prebrzo vozel i shtrak dupce da dozvolata (kako zabrana za vozenje) i ovaj abe chekaj ti znajs koj sum...filan i filan coek i sho kje prajt sega zel penkaloto i napishal do dopcheto "tozi dupka ne e dupka"

taka i za pirin vikaat deka ne e pirin..

a za titio i kominternata istorijata ne ucheshe deka sakal da osnova golema balkanska federacija vo koja pokraj rep od SFRJ kje bile i Bgarija i Albanija i se nadeval na Grcija ako komunistite pobedea vo gragjanskata...ama zagorecot (ili sho i da beshe) koga vide ne ja biva se koncentrira na slovenija i hrvatska...da go ischisti malcinstvoto avstrisko i taljansko tamu..i so toa gi fiksira deneshnite granici (istra)

Pa za toa velam jas daj da vlezeme vo EU pa posle da vidime sto ke se slucuva bidejki vaka e tesko.sekade imalo etnicko cistenje ako svetot toa poscni da go pravi ne bi se znael kade ke e krajot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom