Индијана Џонс ја призна Македонија под уставно име!

• Креатор на темата Креатор на темата Станоја
  • Време на започнување Време на започнување
poveke ja pocituvam monika belluci taa prva ne prizna vo malena....scenata so cigarite "macedonia"....a indijana dzons ne mi se svigja podobar e pasko kuzman

Нови тужби следуваат.... Спилберг пази се:

Бугарија го тужи Спилберг за филмот Терминал.
Земјата Крахозија не постои а таму зборуваат Бугарски... (без копирајт)
terminalmoviegi5.gif

:helou:
Не разбрах от какво трјабва да се притеснјава Спилб'рг. Все пак те са семејни пријатели с Том Ханкс, а знае се че Том е "наш човек".
В Б'лгарија се забавлјавахме кога говореше б'лгарски.
Знае се и зашто говори точно на нашија език - жена му /Рита Уилс'н/ е наполовина б'лгарка, наполовина г'ркинја / продуцентка е на My Big Fat Greek Wedding :tv: /.
А за Индиана Джонс - поправете ме ако греша, но аз не чух да споменава нито Republic of Macedonia, нито FYROM. Каза просто Macedonia - земјата којато разпространи еленистичната култура в целија тогавашен свјат.
:smir:

И земјата која што грците во Херонеја ги направи пемпеле. И со тоа ги покори т.е. освои. И земјата против која се кренаа грците на сеопшто востание по смртта на Александар Македонски за кое беа потребни неколку години да се загуши во целост.

Па и Римската империја ширеше една нејзина култура на еден простор незапамтен до тогаш и сега, па денеска Италијаните не полагаат никакво право врз земјите кои ги владдеја повеќе од 1000 години. Повеќе симболи на САД се директно под влијание на Римската империја па Италијаните не реагираат.

Замислете кој парадокс нашиве ,,експерти,, со помош на грците се бунат за античките статуи пред владата, а види Богати да ми ти биле од Римската империја, а Италијаниве ќутат. Дај бе зашто Италијаниве ќутат?

Што се глупираат Грциве, Спилберг вреди повеќе од сите нив и има поголема почит и сигурно нема некој да му прави проблеми за филмот. Плус филмот веќе се прикажува низ светот така да додека стигне жалбата до ООН веќе цел свет ќе го гледа.

Па уште ли не свикала онаа Совет за безбедност?

Aj тоа што кажал само македонија и дека тоа на ништо политичко денес не имплицира ајде.
Ама нешто мене навистина не ми е јасно, можеби живеам на друг свет можеби во друга димензија, а тоа е, КАКО Грција ќе тужи американски граѓанин кој е во САД заради неговото уметничко дело?

Па уште ли не свикала онаа Совет за безбедност?

ахахахахаха:pos::pos:

Aj тоа што кажал само македонија и дека тоа на ништо политичко денес не имплицира ајде.
Ама нешто мене навистина не ми е јасно, можеби живеам на друг свет можеби во друга димензија, а тоа е, КАКО Грција ќе тужи американски граѓанин кој е во САД заради неговото уметничко дело?

Ти бараш логика од Грци?:)

Како што разбрав не е само Грција таа што ќе го тужи филмот.

И Русите имаат свои забелешки, во однос на содржината.

Тотални кретени се Грциве.

А за Индиана Джонс - поправете ме ако греша, но аз не чух да споменава нито Republic of Macedonia, нито FYROM. Каза просто Macedonia - земјата којато разпространи еленистичната култура в целија тогавашен свјат.:smir:
Епа ако Македонија е само територија без Македонско население, зошто се бунат Грците а овчарче :smir:

Па Македонија не се спомнува само во овој филм!!!
А и како може да потенцира за "која" Македонија станува збор,дали долна или горна кога воопшто не постојат такви.

Па Македонија не се спомнува само во овој филм!!!
А и како може да потенцира за "која" Македонија станува збор,дали долна или горна кога воопшто не постојат такви.
ЕДНА Е МАКЕДОНИЈА ; ЗЕМЈАТА НА АЛЕКСАНДАР ; ОБЕДИНЕТАТА МАКЕДОНСКА ИМПЕРИЈА,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom