Битолчани 1908 г.: Не сме срби, ниту бугари, туку МАКЕДОНЦИ

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
815
monastirroad3830sp.jpg

monastirroad3880zn.jpg

Браво Битушанец го имав јас само последниот дел од текстот, од сликата надоле а баш го барав цел текст.
Благодарам.

Herbert Corey е партизанско име на Сталин кој е уфрлен во непријателските редови ...

Ние не сме грци, бугари ни срби, чеда сме на Александар гордост македонска.

Овој е одличен сајт има слики од Македонци, има изводи на кои се пишувале Македонци, дава добар приказ за постоењето на Македонска нација.
Мислам дека книгата на Виножито за Македонската емгирација се базираше на овој сајт.

http://www.ellisisland.org/EIFile/p...Petro&doa=Oct+19,+1906&port=Hamburg&line=0009

Ne mozev da go snimam ovoj dokument.... se nadevam deka linkot ke e dovolno.

Pod broj 9 e Dimitre Petro... coekov se kazuva kako makedonec od monastir a na krajot pisuva deka e roden vo Bitola. (1906 g.)

Ај да ги докажам мојте хакерски финти (јас и хакер 200% различни)
ама ја скинав сликата. (се за МК)

Тука

В број от 1912 год. на списанието пише друго:
http://kroraina.com/knigi/en/ng_1912/NG_macedonia.html
Зашто, 5 годин след това си променат мнението ?
1917 г. Блгариа участва в војната на противната на САшт страна и какво очаквате да пише в американско списание "Аз, сум горда блгарка и нашите војски избиват вашите еј там на х'лма"
Мај, целата ви историа се пише от телеграфна агенциа "ЕЖК" -Една Жена Каза.:helou:

В број от 1912 год. на списанието пише друго:
http://kroraina.com/knigi/en/ng_1912/NG_macedonia.html
Зашто, 5 годин след това си променат мнението ?
1917 г. Блгариа участва в војната на противната на САшт страна и какво очаквате да пише в американско списание "Аз, сум горда блгарка и нашите војски избиват вашите еј там на х'лма"
Мај, целата ви историа се пише от телеграфна агенциа "ЕЖК" -Една Жена Каза.:helou:

Столе, грешиш. И бугарите истото за македонската национална свест го напишале многу порано...
„во селата во Македонија, ако сретнеш селанец што говори словенски и припаѓа на православната религија...деветорица од десет од овие луѓе на прашањето што се по националност ќе ви одговорат дека се МАКЕДОНЦИ и покрај што се предмет на пропагандите на трите соседни држави “ (Георги Бакалов, "Претендентите на Македонија", стр. 22, Варна 1890 г.).

Остави го Ганчо нека си лечи комплекси...гледам ептен ги заболеа вестите кои ги примија од Руската Академија :pos::smir:

Se namnozija novi Gancovci gledam, zatoa EU ke im gi sekne parite za finansiranje na bugarskata siromastija, oti namesto na pravo mesto, gi koristat na propagandni lagi.

Bugarska rabota.

Ne iskav da vi zasjgam , ama ijz mislim ce Aleksandar e bil grk. Pone taka pise v ucebnite po istoriite tuk v zapadna Evropa. Pozdrav:smir:
А знаеш бате зошто така пишува во историјата?
Затоа што историјата ја пишеја грците и не ке напишат дека Македонец е Александар
Дојди кај мене да ти објаснам кој од кае и шо е ок?
Да ја видиш мојата верзија на историјата

Ne iskav da vi zasjgam , ama ijz mislim ce Aleksandar e bil grk. Pone taka pise v ucebnite po istoriite tuk v zapadna Evropa. Pozdrav:smir:
А ти кажаа ли барем за тебе дека си татарче , или таа лекција не си ја слушнал. :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom