Дали религијата ги лаже луѓето?

• Креатор на темата Креатор на темата Ag0rA
  • Време на започнување Време на започнување

Дали религијата ги лаже луѓето? ( причитајго првиот пост пред да гласаш )

• Вкупно гласачи
    88
Те молам кажи ми дека се шалиш.
Пријател јас стварно реков дека си образован и трпелив ама вакви глупости од дамна немам прочитано .Пак почнуваш и завршуваш со истиот муабет 100 поста сите исто наравоучение се што нечини е сатанска работа он е причина за се што не ни е по кеиф а од друга страна се што ти е убаво господ го напраил.Без да се навредиш јас се извинувам уште пред да го напишам ама ваквото размислување може да се сретне само кај радикални и максимално ограничени луге( не би сакал да те вбројам во оваа категорија) ама се повеке наликуваат твоите постови на такви.....

Поповите проповедаат:pos2: .ма ајде бе...тоа беше некогаш а сега се род пред изумирање..кај проповедаат тие кога се најголеми крадачи и најголеми педофили..Како што кажав религијата е ок и добро е да се водиш спрема некоја од нив.Ама да слушаш што зборуваат тие поповите....:nenene: :uvo:

А да ствам кондом и да го замислувам Бог , ке успее ?

Да бе , телевизиите ја црнат црквата .. а не нејзините вработени ..

Сметам дека постовите од ваква нискост не се вредни ни за внимание ни за коментар. Тие самите за себе доволно зборуваат.

Браво што потврди се она за што зборував ама штета не убаци некој цитат.Постовите ни се ниски а и се доста вредни ама само што господ не ти дава да ги сватиш си сака он ограницените да останат ограничени.....

Ако кажам дека сум неограничен, тогаш би се идентификувал со Божјата неограниченост. Да, јас сум ограничен. Но, не сум ЗАТВОРЕН и за Божјите вистини, оти од овие, световните вистини, се гледа „колку е саатот„.

Да ама кај тебе саатот или заснанал или иде наназад. Анд тхе сеим булшит аген божји вистини и световни вистини.Ај една молба до вашата фикција господе помогни им на ваквиве луге не ги осакатувај со незнаење и ограниченост....

Да ама кај тебе саатот или заснанал или иде наназад. Анд тхе сеим булшит аген божји вистини и световни вистини.Ај една молба до вашата фикција господе помогни им на ваквиве луге не ги осакатувај со незнаење и ограниченост....

Хммм..на времето, на едно предавање, еден професор не навреди со следната вистина:„...многу сте затуцани..„, рече професорот. А во тоа време, сеуште не верував во Севишниот.

Хммм..на времето, на едно предавање, еден професор не навреди со следната вистина:„...многу сте затуцани..„, рече професорот. А во тоа време, сеуште не верував во Севишниот.

Ако ти го представи тоа као вистина сакаш да кажеш дека си таков од дамна....не те разбирам...

И јас не разбирам...

И јас не разбирам...

Епа за да разбереш што си напишал, треба пред да напишеш да размислиш а не да треснеш нешто и после иди па објасни....

Еве го обајснувањето, за да стане поразбирливо.
Луѓето кои своето знаење го засноваат само на она кое им го нуди современиот образовен систе, самите се „сатапуваат„, затоа што од образованиот систем добиваат готови инфирмации, т.н. знаења, кои ретко кој може да ги провери во своето секојдневие. Од таму доаѓа причината што професорот не нарече „затуцани„: луѓе кои не прифаќаат ПОИНАКВИ вистини од оние кои дотогаш ги добивале. Затвореноста на умот за поинакви висти е причината за „затуцувањето„. Затоа и напишав дека бев навреден од прифесоровиот израз, но во тоа време и мојот ум беше затворен за „поинакивите„ вистини и тоа беше причината за моето „затуцување„. Затоа и очекува дека ќе ти текне КОЈ е ограничен во умот: оние поедницни кои конзумираат НЕПРОВЕРЛИВИ и готови информации од „најновите„ научни сознанија или оние поединци кои прифаѓаат и поинакви вистини кои се ПРОВЕРЛИВИ преку личното ИСКУСВТО. ТИ текнува?

Еве го обајснувањето, за да стане поразбирливо.
Луѓето кои своето знаење го засноваат само на она кое им го нуди современиот образовен систе, самите се „сатапуваат„, затоа што од образованиот систем добиваат готови инфирмации, т.н. знаења, кои ретко кој може да ги провери во своето секојдневие. Од таму доаѓа причината што професорот не нарече „затуцани„: луѓе кои не прифаќаат ПОИНАКВИ вистини од оние кои дотогаш ги добивале. Затвореноста на умот за поинакви висти е причината за „затуцувањето„. Затоа и напишав дека бев навреден од прифесоровиот израз, но во тоа време и мојот ум беше затворен за „поинакивите„ вистини и тоа беше причината за моето „затуцување„. Затоа и очекува дека ќе ти текне КОЈ е ограничен во умот: оние поедницни кои конзумираат НЕПРОВЕРЛИВИ и готови информации од „најновите„ научни сознанија или оние поединци кои прифаѓаат и поинакви вистини кои се ПРОВЕРЛИВИ преку личното ИСКУСВТО. ТИ текнува?

Баш добро кажано (само е малку обратно) нучните сознанија се проверливи буквално за секого а готови информации ги конзумира само оној кој не сака да знае повеке, постои вистина и лага не постои поинаква вистина или поинаква лага а веродостојноста на нешто проверливо преку лично искуство на поединци не е ама баш ич некаков доказ или основа за нешто.Сеа тебе ти текнува...

Затоа и очекува дека ќе ти текне КОЈ е ограничен во умот: оние поедницни кои конзумираат НЕПРОВЕРЛИВИ и готови информации од „најновите„ научни сознанија или оние поединци кои прифаѓаат и поинакви вистини кои се ПРОВЕРЛИВИ преку личното ИСКУСВТО. ТИ текнува?

Баш вчера ги истражував поинаквите вистини проверливи преку личното ЛСД искуство. Незнам баш за Бог, ама брат Змејот имаше луцидно дооооолга бела брада.

:pos::pos::pos:Ѕвер:pos::pos::pos:
Шала на страна компарацијава може е смешна ама е со исто значење како објаснувањето на мики....

Баш добро кажано (само е малку обратно) нучните сознанија се проверливи буквално за секого а готови информации ги конзумира само оној кој не сака да знае повеке, постои вистина и лага не постои поинаква вистина или поинаква лага а веродостојноста на нешто проверливо преку лично искуство на поединци не е ама баш ич некаков доказ или основа за нешто.Сеа тебе ти текнува...

Просто е неверојатно до каде може да отиде човековото инаетење кон вистините кои се од Бога откриени а нам ни се дадени бесплатно, без никава наша заслуга и напор, што е уште еден знак за неизмерната Божја љубов кон чоевокот, кој постојано Му се инаети.
Ај вака.
Еве ги моите „искуства„
- секој ден со голо око ја истражувам Вселената и забележуван нови галаксии
- ги видов и црните јами, кои ни самиот Стивен Хокинг ги нема видено
-секој ден ја гледам структурата од атомоти неговите субатомски честички па уште малку ми треба за да ја побијам квантната механика од Макс Планк и Нилс Бор
- ја гледам и двојната спирала од ДНК и сакам да создадам нов вид на човек, на кој самиот Фридрих Ниче ќе му позавиди
- секој ден се движам со брзината на светлината и многу сум среќен заради тоа-едноставно, моето време престана да тече и станав бесмртен (Анјштајн може да ми позавиди...)
- се вратив 20 милијарди години во минатото и го видов „биг бенг„-от (за ова, Хокинг може да ми позавиди)
-можам да видам како работи човековиот мозок (како да не!!!)
- видов дека еден мајмун се претвори во човек па почна да раѓа нови човеци (овде Дарвин ми позавидува)
- во дворот имам акцелератор и секој ден вршам забрзување на честиките а од мјот нуклеарен реактор произведувам нови хемиски елементи и го пополнивам периодичниот систем од елемнтите со „најновите„ елементи....
И тн..и тн.. итн...
Еве, ОВА се моите секојдневни искуства, со кои ЈАС ја проверувам вистинитоста од научните сознанија!!!
Наспроти овие мои измислици, можам да ги поставам и моите скромни искуства од живеењето според вероучението, кои мене ми се неспоредливо поубедливи од претходно наведените.

Просто е неверојатно до каде може да отиде човековото инаетење кон вистините кои се од Бога откриени а нам ни се дадени бесплатно, без никава наша заслуга и напор, што е уште еден знак за неизмерната Божја љубов кон чоевокот, кој постојано Му се инаети.
Ај вака.
Еве ги моите „искуства„
- секој ден со голо око ја истражувам Вселената и забележуван нови галаксии
- ги видов и црните јами, кои ни самиот Стивен Хокинг ги нема видено
-секој ден ја гледам структурата од атомоти неговите субатомски честички па уште малку ми треба за да ја побијам квантната механика од Макс Планк и Нилс Бор
- ја гледам и двојната спирала од ДНК и сакам да создадам нов вид на човек, на кој самиот Фридрих Ниче ќе му позавиди
- секој ден се движам со брзината на светлината и многу сум среќен заради тоа-едноставно, моето време престана да тече и станав бесмртен (Анјштајн може да ми позавиди...)
- се вратив 20 милијарди години во минатото и го видов „биг бенг„-от (за ова, Хокинг може да ми позавиди)
-можам да видам како работи човековиот мозок (како да не!!!)
- видов дека еден мајмун се претвори во човек па почна да раѓа нови човеци (овде Дарвин ми позавидува)
- во дворот имам акцелератор и секој ден вршам забрзување на честиките а од мјот нуклеарен реактор произведувам нови хемиски елементи и го пополнивам периодичниот систем од елемнтите со „најновите„ елементи....
И тн..и тн.. итн...
Еве, ОВА се моите секојдневни искуства, со кои ЈАС ја проверувам вистинитоста од научните сознанија!!!
Наспроти овие мои измислици, можам да ги поставам и моите скромни искуства од живеењето според вероучението, кои мене ми се неспоредливо поубедливи од претходно наведените.

Ауууу... цццц....

МИКИ-кецот , ај да те прашам ја тебе , од што ти е составено телото , од шо е составено дрвото , водата , киселината итн...

Црни дупки и не се гледат , пошто не рефлектираат светлина ..

Има едно чудо излисмено од човекот , не од Бог , се вика телескоп . Знаеш шо е тоа ? Си видел нешто вакво ? Ако си видел нема да тропаш зелени ... Истото важи и за микроскопот ...

Добро бе жити Бога , па и ДНК ли мислеш дека е некоја лага , а ? Али то је то , коа некој нема основни познавања за генетиката , вака реагира ... Инаку да те прашам . шо мислеш дека им ги дава карактеристиките на дацата , кои се слични на своите родители ?

Алал ти вера за тоа со мајмунот .. ако може да клипче да го пуштиш :pos:

И на крај , ако веќе толку мислиш дека Бог те создал , објасни убаво со детали и докази , на кој начин ...

И не се бламирај веќе со глупости , да знаеш дека 90% од тие што те сега читат им се развиваат абдоминалните мускули :pos: :pos:

Ај вака да не прерасне ова во дуел помегу мене и тебе јас само кратко ке искоментирам а другите нека кажат што мислат.
Само ке ти ја посочам твојава последна реченица:

Веруваш во измислица а уште потрагично е што и искустата од реалниот живот ги прикажуваш како измислици.Многу нормално дека наспроти твоите измислици ,измислицата во која ти веруваш ке биде поубедлива. НА ОВА ТИ СЕ СВЕДУВА СЕКОЈ ПОСТ 20 РЕДА ОБЈАСНУВАЊЕ И ТРИ ЗБОРА ВО КОИ ГИ ПЛУКАШ И ГАЗИШ ОНИЕ 20 РЕДА ОБЈАСНУВАЊЕ!!!!!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom