Кој го лаже народот?

• Креатор на темата Креатор на темата arschloch
  • Време на започнување Време на започнување
Интересна слика....
Во генот е да си седиме мирни.... онака некој импулс ќе испадне ама ништо.... мирен народ.

Уште ли ве лажат комунистите бе?

Друже Archiloh немам ништо против тебе амаете изгледа имаме дијаметрално спротивни мислења за се.
Ајде да речеме никој нема да гласа-знаеш што ќе се деси????80 проценти ДУИ ,20% ДПА. и после не треба да кажувам што ќе се деси.
Глаај, потпиши се ако треба ама искористи го твоето право на глас, за некој да не го украде.
Втора работа, зар има некој којшто доколку би бил на власт не би крадел??? Јас сум патриот, ама барем половина милион има да земам па макар пукнал.
Трета работа...ако нашиве мењаат име тоа ќе биде зашто така ќе им биде наредено од САД , а не дека они така сакат.
Пак ќе повторам воопшто не ти противречам за се,ама едноставно ти си емотивеч националиста, а јас сум патриот реалиста.

nasiot narod 17 godini dozvoluvase , kolku mandati mu bea podareni na komunjarite koi sem da puknat od lazenje i prazni vetuvanja drugo nisto nemaaa ni po kampanjite ni vo surovata i bolna realnost ! - samite se lazevme .

Друже Archiloh немам ништо против тебе амаете изгледа имаме дијаметрално спротивни мислења за се.
Ајде да речеме никој нема да гласа-знаеш што ќе се деси????80 проценти ДУИ ,20% ДПА. и после не треба да кажувам што ќе се деси.
Глаај, потпиши се ако треба ама искористи го твоето право на глас, за некој да не го украде.
Втора работа, зар има некој којшто доколку би бил на власт не би крадел??? Јас сум патриот, ама барем половина милион има да земам па макар пукнал.
Трета работа...ако нашиве мењаат име тоа ќе биде зашто така ќе им биде наредено од САД , а не дека они така сакат.
Пак ќе повторам воопшто не ти противречам за се,ама едноставно ти си емотивеч националиста, а јас сум патриот реалиста.

prav si deka treba da se izleze na izbori za da ne bide zloupotreben tvojot glas i da pcueme nekoj ko ahmeti ( samite ke go predizvikame ) .

Како што гледам народот се свестува и почнува да сфаќа дека за ситуацијата во која се наоѓа Македонија, не ни е виновен никој од страна, туку најголемите виновници седат меѓу нас. Не сум партијски определен, и најверојатно нема да гласам ни на идните избори, затоа што мислам дека во Македонија нема партија која ќе се бори за доброто на народот, туку само за својо џеб. А нато немаше да биде економскиот спас за Македонија, туку ќе ја одведеше во поголема пропаст. Нато не значи автоматски и сигурност. Но сепак разговарајки последниве денови со обичните луѓе од улица добив впечаток дека повеќе доверба имаат во вмро, отколку во сдсм (би рекол околу 80%). Дали Македонскиот народ е мазохистички та дозволува да биде прелажуван од секого или пак му е во генот да трпи и да молчи. Абре Македонче, дали знаеш кој те лаже ???

П.С. сепак треба да се напомене дека ви Македонија живеат и други националности кои воопшто не се заинтересирани да се зачува Македонскиот идентитет, туку се заинтересирани само за економски напредок на Македонија... Тие се исто толку опасни за Македонија, колку и Македонските платени предавници во власта и безкичмените изроди меѓу обичниот народ...

zosto da ne bidat zainteresirani i koi se tie ?????
- albancite ?
kuro bara albanija ke sade kompir i pcenka ke se kole oti decata kie mu jadat kamenja ?
- srbi ?
i tie kuro baraat srbija , vamu se nasto ko polu-bozestva - obrazovanie ( ko da se preodredeni ) stiupendii , kvoti , vrabotuvanja ...
- ... ?
site vo ovaa rep MAKEDONIJA ubavo ziveat sem makedoncinjata

Тие се исто толку опасни за Македонија, колку и Македонските платени предавници во власта и безкичмените изроди меѓу обичниот народ...

a recenicava ti vredi zlato / taka si e , ova e nasiot najgolem neprijatel
pozZ

абе sonne, бугарофилите ги забраи да ги кажеш...

.

Ima i te kako,samo zaradi toa shto nekoj krade kradel i ke krade ne znaci deeka site kradele, a jas licno poznavam eden od tie

абе sonne, бугарофилите ги забраи да ги кажеш...

da ( ne se vo tolkava brojka ili so tolkavi "simpatii" :) )

inaku site nasi komsii imaat edna cel da ne rasparcat , da ne podelat i unistat pa bez razlika koj e i od kade e /

pozZ

brate, сите го лажат народов, шо да му праиме кога е така навиканат... не сака да му ја кажуваат вистината... го боли...

brate, сите го лажат народов, шо да му праиме кога е така навиканат... не сака да му ја кажуваат вистината... го боли...

Eve go junakot... samo toj go znae praviot pat, the one and only .. Mr. Dane Talevski..

dane-taleski.jpg

The oldschool:

hTMG0652350-02.jpg

Што правеа досегашните раководства?
Го повикуваа народот да ја заборави сопствената историја, да ги избрише од неговата меморија трагичното минато, распарчувањето, геноцидот, да простува христијански, да трпи, да се жртвува во сегашноста - за нова иднина; за благосостојба и за духовно обединување во нова Европа. Го убедуваа дека Европа се раководи од правото и правичноста. Во сето тоа македонскиот народ сакаше да верува, веруваше во минатото, верува и денес.
Ние, Македонците, верувавме и баравме од Европа: во Берлин 1878, Лондон 1913, Букурешт 1913, Париз 1919, Париз 1946 да не прифати како народ, со свој идентитет, со богато културно минато, да ни го признае правото на слободен живот во своја држава.

Што ни даде официјална Европа?
Берлин, 1878: Европа одлучи: Македонија како безимена провинција да остане под власта на Османлиската држава.
Лондон, 1913: ја одобри окупацијата на Македонија од империјалистичките балкански држави.
Букурешт, 1913: Европа ја призна поделбата на Македонија и распарчувањето на македонскиот народ.
Париз, 1919: Европа се оглуши на барањата на Македонците за примена на право на самоопределување, обединување и самостојна држава и за македонскиот народ. Ја потврди поделбата на Македонија. По силна заложба на Франција го прифати барањето на Грција и вгради клаузула во Мировниот договор со поразена Бугарија за задолжителна Конвенција за размена на малцинствата; прифати третман на тогаш мнозинскиот македонски народ во егејскиот дел на Македонија како бугарско малцинство во грчката држава, го легализира етничкото чистење спроведувано од Грција.
Лозана, 1923: Европа го поддржа потпишувањето на Конвенција за задолжителна размена на малцинствата меѓу Грција и Турција. Ја поддржа Грција за насилно протерување и на македонското население со исламска вероисповед од егејскиот дел на Македонија.
Париз, 1946: На Мировната конференција ја потврди поделбата на Македонија и распарченоста на македонскиот народ. Тогаш, Грција спроведе нов геноцид над македонскиот народ...
1991: По прогласувањето на независноста на Република Македонија. Европа се солидаризира со Грција за непризнавање на уставното име и државноправниот континуитет на државата и националниот идентитет на македонскиот државотворен народ.
Њујорк, 1993: Европа наметна прием на Република Македонија во ООН под привремено име Поранешна Југословенска Република Македонија.
Букурешт, 2008. Европа ја понижи Република Македонија со одбивањето на нејзиното барање за пристапување во НАТО, со образложение дека не го прифаќа уставното име.
Букурешт, 2008: Европа ја понижи Република Македонија со одбивањето на нејзиното барање за пристапување во НАТО, со образложение дека не го прифаќа уставното име. Приемот во НАТО и ЕУ, го услови со име на државата во меѓународните организации и во меѓународните односи различно од уставното име. Со тоа, категорично даде на знаење дека државата ја сака во НАТО и ЕУ без македонскиот народ, без Македонци, со население без македонски национален идентитет.

Битката за признавањето на нашето националното историско име (националниот идентитет, автентичното историско минато и културно наследство) ја загубивме. Европа и сега, на почетокот на 21 век, не го измени својот однос спрема македонскиот народ.

Сега пак ајде да го поставиме прашањето: КОЈ ГО ЛАЖЕ НАРОДОТ!?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom