Одговорност

• Креатор на темата Креатор на темата BloodyAlboz
  • Време на започнување Време на започнување
Za hashkite slucai,veke dogovorena rabota od 2001 deka za takvi neshta se nadlezhni megjunarodnite institucii i samiot zbor hashki slucaj pokazhuva deka makedonskite sudi nemat kompetencii za takvo neshto zoshto prvo treba da gi reshi svoite dela kako kriminalnata privatizacija,teshkite krazhbi koi ostava kako miras 300 000 lugje bez rabota

Za hashkite slucai,veke dogovorena rabota od 2001 deka za takvi neshta se nadlezhni megjunarodnite institucii i samiot zbor hashki slucaj pokazhuva deka makedonskite sudi nemat kompetencii za takvo neshto zoshto prvo treba da gi reshi svoite dela kako kriminalnata privatizacija,teshkite krazhbi koi ostava kako miras 300 000 lugje bez rabota

За пишување букви по телата на работниците со нож,нема Хаг,има враќање со иста мера во најмала рака.Замисли како би сакал да им вратиш ти на некои доколку со нож на грбот ти напишат КОМИТА на пример.Или ќе чекаш Хаг да ти каже дали да им простиш на оние кој ти направиле таква работа.?

ABC ima nekoi neshta koi ne treba da se otvorat ova ovigledno spagja vo toj del shto da pravime sega i vashite da ne potpishaa

ABC ima nekoi neshta koi ne treba da se otvorat ova ovigledno spagja vo toj del shto da pravime sega i vashite da ne potpishaa

Во право си,ама буквите се напишани со намера да се видат во јавноста.:toe:

Ne znam za toa ,zoshto nikoj ne iskocuva da ispituva nekoi drugi neshta kako ubistvata na albancite vo toj period ili problemot e shto tie se albanci pa koj gi j*** ama ako odish na covecki nacin treba sve da se ispituva oti ne umira albance ili makedonec ili turcin no covek

Ne znam za toa ,zoshto nikoj ne iskocuva da ispituva nekoi drugi neshta kako ubistvata na albancite vo toj period ili problemot e shto tie se albanci pa koj gi j*** ama ako odish na covecki nacin treba sve da se ispituva oti ne umira albance ili makedonec ili turcin no covek

Па има едно судење,практично две за убиствата на Албанци во тој период,кој вели дека нема?Значи практично кога умира Македонец кој го јеба а кога умира Албанец треба во ХАГ да им се суди на Македонците.
Сега немој да речеш дека работниците на Маврово беа војска а овие од Љуботен беа само цивили.Појаки докази одколку режењето иницијали на гола кожа,тешко да се најдат за судот во ХАГ или за било кој друг суд доколку е навистина суд,во права смисла на зборот.

Па има едно судење,практично две за убиствата на Албанци во тој период,кој вели дека нема?Значи практично кога умира Македонец кој го јеба а кога умира Албанец треба во ХАГ да им се суди на Македонците.
Сега немој да речеш дека работниците на Маврово беа војска а овие од Љуботен беа само цивили.Појаки докази одколку режењето иницијали на гола кожа,тешко да се најдат за судот во ХАГ или за било кој друг суд доколку е навистина суд,во права смисла на зборот.
АБЦ судот во Хаг е една голема заебанција.Таму се дели се освен правда.

ABC jas ne znam za shto se sudi tamu,no znam deka Lube i Johan se obvineti za voeni zlostorstva zoshto?! Toa go znaeme site

ABC jas ne znam za shto se sudi tamu,no znam deka Lube i Johan se obvineti za voeni zlostorstva zoshto?! Toa go znaeme site

Па така и вратените случаи од Хаг ќе бидат судени во Македонија а со текот на судењето ќе се утврди дали се работи за воени или некој друг вид злосторства.Многу е важно дека сепак се работи за злосторства против човештвото кој не застаруваат и не се амнестираат,зошто амнестијата за такви случаеви практично би била злостор против човештвото,во права смисла на зборот ЗЛОСТОРСТВО.:toe:

Знаеме,знаеме...

Германскиот новинар Франц Јозеф Хуч, кој како сведок на обвинителството тврдеше дека полицијата во Љуботен малтретирала и убивала, призна дека за неговите извештаи примал пари од ОНА.
многу добро знаеме...

Хуч призна,одкако дозна дека неговиот разговор со "Kомандант Осрани" e снимен и се уплаши да не заглави и тој во Хаг за лажно сведочење односно подкуп при сведочење.Сега треба малку и Осрени да се продрма од некој наш суд за врбување и поткупување на сведоци.

s VASHITE redovi, tie koi kidnapiraa i masakriraa civili i gi "rezbaa" rabotnicite na Mavrovo i drugi Makedonci???

Eпа не ги резбаа само, тоа беше накрај. Цело време се тепани (со кундаци, боксови, клоци) и терани да извикуваат пароли: "Да живее УЧК!" и сл. Врзани им се рацете и во аналните отвори им е ставан стап, кој потоа ги принудувале да го лижат. Морале орално да општат еден со друг, а притоа бивале удирани со клоци по гениталиите. Фрлени се во ров и им било ставено до знаење дека ќе ги убијат. Но не. Ги извадиле и тогаш доаѓа фамозниот кожопис, кој ги изгнасил ножевите на храбрите борци за човекови права, со гадна славомакедонска крв, па морале да си ја излижат (Славомакедонците). Да повторам дека за цело време се тепани (кундаци, клоци, боксови)? Им се позаканувале, уште малку, (дека ќе им убијат фамилија ако кажат и сл.) па ги оставиле у близина на Сарај.
Ете тоа стои ,меѓу другото, у хашкиот случај што е вратен.

И дококу на некој му се згадило од ова, нека си ја извади главата од песок. Подобро е да му се згади сега и да му се разјаснат некои работи, за утре да не биде донатор или анатомска кукла.
Кога, задутре ќе ги видите со американски и НАТО, знамиња, како протестираат за необвинување на дечкиве, да знаете кого штитат и за кого протестираат. Односно чии и какви постапки бранат нашиве соживотници. Како овој на пример:

Значи: "не можете да го осудите дечкото и компанија, за погоре стореното, додека не ја решите криминалната приватизација". Ова е без коментар.
Било кој суд, во било кој правен систем најлесно и најправедно може да го реши овој случај, чист како солза.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom