Поздрави од Пиринот

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
VOLJA.jpg

Голем поздрав од сите Македонци од Пиринска Македонија, многу се ...добро се држат, посилни од било кога...ни дадоа гратис весник:smir:

тешко им е, под огромен притисок и тортура се од страна на Европска Бугарија.само напред издржете

пишете нешто што сакате да им кажете, охрабрете ги, подржете ги...јас ке пренесам

п.с.поздравите до егејот се пренесени, ке ви ги донесам одоворите во слики и клипови..или март или април...

Голем поздрав до нашите таму. :smir:

Благодарја ви за поздравите, пожеланијата и подржката момци. ја сум роден во петричко, живејам во Благоевград, компутерски специалист CCNP ако ви говори нешто. Дедо ми е от Егејска Македонија. Брат му е во Велес, а другиот во Солун бог да го прости. И сите сме б'лгари. Сакате никој да не ви кажува какви сте. Е аз ви викам, сакате да сте македонци, такива да сте. Вие ми викате дека јаз, сум македонец? Абе сакате никој да не ви се меша , ама вие да се мешате. Зомбирани сте от комунистите и по 10-15 години ке се оправите. Ништо лично, ама не знаете кои сте и шо сакате. Касмет и дано се оправите.
:smir:

Ги поздравувам браќата Македонци од Пиринска Македонија и им порачувам да издржат во борбата за своите права да бидат тоа што се Македонци синови и ќерки на Александар Македонски. Посебна поддршка за ОМО Илинден-Пирин !
Какви синови и керки на Александар Македонски бе Калипсо. Нели он е бил педер, хомосексуалец?:pos:

Благодарја ви за поздравите, пожеланијата и подржката момци. ја сум роден во петричко, живејам во Благоевград, компутерски специалист CCNP ако ви говори нешто. Дедо ми е от Егејска Македонија. Брат му е во Велес, а другиот во Солун бог да го прости. И сите сме б'лгари. Сакате никој да не ви кажува какви сте. Е аз ви викам, сакате да сте македонци, такива да сте. Вие ми викате дека јаз, сум македонец? Абе сакате никој да не ви се меша , ама вие да се мешате. Зомбирани сте от комунистите и по 10-15 години ке се оправите. Ништо лично, ама не знаете кои сте и шо сакате. Касмет и дано се оправите.
:smir:

И јас имам роднини во Петричко, јас сум од Струмица, во денешна Грција немам никого, оти моите бегале оттаму некаде околу 1860...
И, замисли, сите сме МАКЕДОНЦИ...такви, како мене, значи ни Бугари, уште помалку Грци, или не дај Боже - Срби...
И, кој е зомбиран?
Касмет и дано се оправите.

Бугар ти ако незнаеш кој си јас си знам. Да ти го викнам дедоми да ти каже и он што е. Роден е 1920, и сите претходно биле тоа што сум и ја.

Прво викаш да сме Македонци,а после сереш дека незнаеме што сме? Па дали си ти дечко при чиста свест?...извини вака, али више ја претеруете.

Како не ти е срам да идеш по туѓи форуми и на домаќините да им солиш памет кои се и што се? Тоа ти е чист безобразлук и невоспитање. Али јбг сите вие бугари сте такви. Више сте преку чичиниот.

Јас не верувам дека некој здрав човек би идел по други форуми и да им соли памет на тие. Мене ни на крај памет не ми паднало да изигравам будала, и да ви правам инвазии на вашите форуми убедувајчи ве што сте. Али култура бе царе, култура која вие ја немате...за голема жал.

Сажаљавам, али стварно сте јадници.

Јас ќе им ја упатам мојата благодарност кон оние во Пиринска Македонија кои сеуште ја бранат Македонската Историја и Име ! Никогаш немојте да се предавате душевно! Секогаш останете тоа што сте! Ние сме народ библиски кој живее на балканов од дамнина! Ние сме Македонци! И тоа секогаш ќе останеме !

Pozdravi i od Nevrokopsko [ Goce Delcev] . Mersi za podrzkata , ama ne ni ucete kakvi sme. I tova za kerki i sinove na Aleksandar si go cuvajte za vas, ijz sin grcki ne stavam ,poveke slovenec si padam. Pozdrav do site Makedonci od Vardarsko :smir:

И јас имам роднини во Петричко, јас сум од Струмица, во денешна Грција немам никого, оти моите бегале оттаму некаде околу 1860...
И, замисли, сите сме МАКЕДОНЦИ...такви, како мене, значи ни Бугари, уште помалку Грци, или не дај Боже - Срби...
И, кој е зомбиран?
Касмет и дано се оправите.
Струмишки, моите са бегали през балканската војна. Се тоа. ја уважавам твојот избор. Ти уважавај мојот. Близки сме и ако секој уважава другиот ке сме си полезни. Аз никогаш нема да навредам македонец. Осекјам ги ногу близки. Ама никогаш нема да им кажам дека са б'гари. Ама и ке му скинам носот на оној дека ке ми кажа македонец. Тука има гмнари, гјупци дека сакат да ги почетуват, ама они да не почетуват другите. Аман. СИчко арно на сите.

Бугар ти ако незнаеш кој си јас си знам. Да ти го викнам дедоми да ти каже и он што е. Роден е 1920, и сите претходно биле тоа што сум и ја.

Прво викаш да сме Македонци,а после сереш дека незнаеме што сме? Па дали си ти дечко при чиста свест?...извини вака, али више ја претеруете.

Како не ти е срам да идеш по туѓи форуми и на домаќините да им солиш памет кои се и што се? Тоа ти е чист безобразлук и невоспитање. Али јбг сите вие бугари сте такви. Више сте преку чичиниот.

Јас не верувам дека некој здрав човек би идел по други форуми и да им соли памет на тие. Мене ни на крај памет не ми паднало да изигравам будала, и да ви правам инвазии на вашите форуми убедувајчи ве што сте. Али култура бе царе, култура која вие ја немате...за голема жал.

Сажаљавам, али стварно сте јадници.
Saso, ај немој се лјути. Ако некој сум навредил се извинувам. Ако мене ме сметате от Пиринска Македонија(ја сум от петриките села, селјак) значи не сум гост на форумов, нели вака? Ела во Петрич, ела во Благоевград. Ке ти дадам телефоно на ПМ и ке видиш како е состојбата. Аз не сакам да кажувам кој каков е и сакам да сум коректен. ама некои гомна сакат да ми кажуват каков да сум. Арно.
Се извинувам на сите, дека сум ги навредил. Им посакувам живот, здраве и касмет. И сметам дека ке биде вака, оти сум от рајон, дека силните желби стануват. Бадете срекни момци. Не сметам дека сте добронамерни кум мене.

Бунтару, ајде кажи кои се тие што ти рекле дека си Македонец а не бугар. Зарем нашата земја покренува кампања за запознавање на Европа со македонскиот карактер на бугарија? И стално заборавате кога се повикувате на вашите дедовци и прадедовци за нивнат националност, дека и ние имаме дедовци и прадедовци и сме ги прашале кои биле нивните предци и како се чувствувале. Нема потреба да ни кажувате вие. И уште една забелешка до тебе. Тврдиш дека во Пиринска Македонија 99%од населението се бугари, а со тоа стануваш ист како фашистите од југот пошто на балканот е скоро невозможно една толкава област да има толкав процент на хомогено население.

Поздрав до сите Македонци во славна Пиринска Македонија и во Бугарија!

Сите сме со вас!

Треба да се работи трпеливо и се’ ќе дојде на своето место. Тука сме да помогнеме!

Впрочем, не сме ние тие коишто имаме проблем; ние знаеме кои сме и што сме. Некои други имаат проблем, впричем затоа ја прават целата халабука.

sonce4mt4.gif

Buntaru: немој да ја изместуваш темата, ќе те банирам!

Ние тука збориме за етничките Македонци во Бугарија. Ако еден човек е Бугар, тогаш тој не е Македонец и од таа фактичка и историска вистина нема бегање. Но за жал, политиката на негирање на Македонците и нивна асимилација е државна, официјална политика на Бугарија.

Не сакам да прејудицирам дека си ја имаш мувата на капата, но тебе тука никој не те спомена, не си предмет на дискусија. Штом самиот си се определил да си потомок на турко-монголските Бугари на хан Аспарух, ние твојот избор го почитуваме. Само...тогаш си широко отворен кон објективна критика и потсмев. И тука нема лутење.

Нема потреба да ми одговориш.

Дедо ми е од таму. Пребегнале неговите таму во 20-сетите од Егејска.
Па имам сеуште таму роднини.

Почетеми колега Мисирков, со зборовите "Нема потреба да ми одговориш" не се води диалог, а монолог. Сметам дека сум добронамерен и само некогаш, кога се лаже нагло и се обижда реаирам и жалам за ова. А да си играеме на баниране и најаувјанв - мерси. Доволно са ми зимали словото наште комунисти. Тука имам пријатели и може да спорим креативно. Ако не сакате опоненти - банирај.
П.С. Тук така сме се омешали на Балканот, та половин Б'лгарија има "македонска" крв. И сакам нашите да кандисат и да не ви кажуват каки сте. Сакам и вашите да не ни се мешат. Да се даде можност кој се чувства маке тука да се регистрира и кој се чувства б'лгарин кај вас и он да се регистрира. Сметам дека е фет, нели?:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom