Српски реклами без превод по нашите телевизии! СРАМОТА!

• Креатор на темата Креатор на темата NIKA
  • Време на започнување Време на започнување

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Незнам дали има ваква тема не видов до сега...па да прашам и кажам
Дали сте забележале дека по телевизииве многу се врткат реклами обично срПски кои некои имат превод а некои немат....тие шо имат имат доле субтитри со МНОООООГУ големи букви та треба очките да си ги направиш филџани та да прочиташ...додека да прочиташ рекламата отишла....друга иде....и пак на српски прича...да им е*ам мајката па толку ли не најдоа некој да прчита..има драма и театар студенти..да ги викнат а и не треба нешто посебно, интонација и слично за да прочиташ нешто на МАКЕДОНСКИ...та така ли не се сетија да ги ПРЕВЕДАТ? И тоа јас забележав дека тоа се САМО срПски....еве бугарските на Савекс прашокот шо е или на Активиа....се преведени читат луѓето а овие...мене ми звучи како еее па ние знаеме срПски....и ко ние срби да сме...ова некоја срПска пропаганда да не е....та така НАЕЗАБЕЛЕЖЛИВО да не србизират.....ма дајте некоја акција бе луѓе срамота е!!!!!Та Југославија одааааамна сврши.....ние сме МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНЦИ...ако некои не ни признават име, историја, јазик....зошто тогаш ние да подклекнувам под притисоците и сами да се негираме???:kesa::kesa::kesa::kesa:срамота!!!!
И после не не признавале, не не сакале, не краделе, не напаѓале..па ние самите сме си виновни.....

Се пишува српски, не србски.. и ако е "пропаганда“, лесно е да се врши на неписмен народ..

Туку речи, колку многу ни боли за Србија, а колку ич неа не ја боли за нас. Се прават дека не не разбираат кога зборуваме македонски (не секогаш ама често) а ние таму кога одиме им зборуваме српски, па сведок бев неодамна на едно интервју со Елена Ристеска и Тамара, кадешто Тамара го имаше перфектно научено јазикот и зборуваше тамам ко Србинка па ја и пофалија дека супер знае а кутрата Еленка измеша и падежи и глаголи и придавки.

Конкретно за кои реклами зборуваш - не знам ама во глобала се сложувам со цел твој пост.

Туку речи, колку многу ни боли за Србија, а колку ич неа не ја боли за нас. Се прават дека не не разбираат кога зборуваме македонски (не секогаш ама често) а ние таму кога одиме им зборуваме српски, па сведок бев неодамна на едно интервју со Елена Ристеска и Тамара, кадешто Тамара го имаше перфектно научено јазикот и зборуваше тамам ко Србинка па ја и пофалија дека супер знае а кутрата Еленка измеша и падежи и глаголи и придавки.

Конкретно за кои реклами зборуваш - не знам ама во глобала се сложувам со цел твој пост.

Тамара е Србинка по мајка! Ништо чудно што збори српски добро.

Како до сега не сум ја слушнал јас да зборува српски? Откако се проби таму, па тогаш почна! И што има да зборува српски?!

Како до сега не сум ја слушнал јас да зборува српски? Откако се проби таму, па тогаш почна! И што има да зборува српски?!

Била во Македонија.

Во Србија е.

Како што има да зборува српски? Па пола Србинка е, напишав погоре.

Ау, колку ги мразам тие „није свеједно“ реклами!
Аргх, одвратно. Како „ми сви разумемо“, нали.
Курац разумемо, јас си се убедувам дека не само што не треба да разумем туку и давам свечена заклетва, бакнувам кама и пиштол и се крстам три пати - како завет дека нема да го купам производот за да не добијам алергија од помислата дека е српски!
Јиха

И нека е пола србинка, сепак не оправдувам кога нашите пејачи во Србија зборуваат српски како да не ќе ги разбереле на македонски.

Па да де....нашето не си го цениме...плус велат србоманите на србски демек поубаво звучело....круши!!!!!!
И јас сум против шо нашиве зборуваат на србски, бугарски, хрватски кога ке отидат у соседите (за демек да ги разберат) а коа ке ни дојдат овие соседиве на гости кај нас ма си држат брате на својот јазик и за жива глава нема да прозборат македонски!!!!!....е*ати!!!!!

И Натали....многу ми е гајле дали е србски или српски....да им е*бам јазикот....И ако била Тамара у Србија шо ни гази јазикот...треба да е горда па да си го зборува НАШИОТ јазик...ма шо сака да е по татко и мајка...македонка е и дури и на евровизија ке не представува...да не представува со МАКЕДОНСКИ и МАКЕДОНИЈА...а не срБски и срБија....е*бате!!!!
Мене нај ме нервира онааа со „ко и мени кеба робот!„ шо е кеба?....и шо му е толку убавото на посраниов јазик?
Прост народ силна држава!!!!
Причај срБски и да те цел свет бомбандира!!!!!
е*аго!!!!

Па да де....нашето не си го цениме...плус велат србоманите на србски демек поубаво звучело....круши!!!!!!
И јас сум против шо нашиве зборуваат на србски, бугарски, хрватски кога ке отидат у соседите (за демек да ги разберат) а коа ке ни дојдат овие соседиве на гости кај нас ма си држат брате на својот јазик и за жива глава нема да прозборат македонски!!!!!....е*ати!!!!!

И Натали....многу ми е гајле дали е србски или српски....да им е*бам јазикот....И ако била Тамара у Србија шо ни гази јазикот...треба да е горда па да си го зборува НАШИОТ јазик...ма шо сака да е по татко и мајка...македонка е и дури и на евровизија ке не представува...да не представува со МАКЕДОНСКИ и МАКЕДОНИЈА...а не срБски и срБија....е*бате!!!!
Мене нај ме нервира онааа со „ко и мени кеба робот!„ шо е кеба?....и шо му е толку убавото на посраниов јазик?
е*аго!!!!

Дејан Миличевиќ збори македонски секогаш кога е во Македонија, на пример. На Кили жена му исто, вика се нервира кога некој ќе ја примети дека македонски не и` е мајчин јазик. Има милион примери...

Вакви ксенофобични коментари не се на место.

Добро да, чест на исклучоци што зборуваат македонски (Дејан Миличевиќ пример). И Ника, навистина не е срБски туку срПски. СрБски го викаат бугарите :)

е*аго!!!!

Бомбардира.. :smir: Научи да го зборуваш својот јазик пред да го плукаш туѓиот...
И зборот „срБски“, не е српски, туку е македонски.
Инаку, не е „кеба“, туку „кева“, и тоа значи „мајка“ на белградски дијалект.

Уште нешто.. ниту Србија, ниту српскиот јазик не се виновни за тоа што нашиве македонски патриоти ги мрзи да преведат една посрана реклама...

е*аго!!!!
Каква кеба бе КЕВА(мајка нагалено) ко што е ќале за татко :)
Не разбирам,толкава фрустрација во тебе за една еб*на реклама што ништо не ти згрешила,немораш ни да ја гледаш.Плус тоа никој не те тера да гледаш СрПски канали за да се нервираш.Гледај си А1,Сител МТВ1 и се ќе биде во ред :)

е*аго!!!!

Бомбардира.. :smir: Научи да го зборуваш својот јазик пред да го плукаш туѓиот...
И зборот „срБски“, не е српски, туку е македонски.
Инаку, не е „кеба“, туку „кева“, и тоа значи „мајка“ на белградски дијалект.

Уште нешто.. ниту Србија, ниту српскиот јазик не се виновни за тоа што нашиве македонски патриоти ги мрзи да преведат една посрана реклама...

офтопик:
добивам дијареа од глуБи постови..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom