Косово се самопрогласи за независно, пукотници на прославата во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.
Nitu se otkazavme, nitu se plasime, nadvor e mnogu ladno, i nema potreba da se izeleze, ima policija vo ovaa drzava, no Gvujo ima naredeno da se slavi, pa koj saka neka izeleze...
Да и Грујо го држеше денес говорот за независност .... така ???? Сами се организираат бре..... сами си слават.

Ke bide, koga togash kako sto rece Kostunica.
A neznam vie sto kur imate da se sekirate za nashata ne priznaena crkva toa e megju nas i srbite.

Па тоа и ми е поентата. Ми е гајле мене за "вашата" црква. Иако црквата е за сите верници, и албанци има кои веруваат во таа црква.

Него муабетот ми е, ми е гајле за кој ти признал црква, кој ти признал знаме, кој ти признал име. Ти си тој што се замара со такви работи. Косоварите, очигледно не. Тоа треба да ти биде за пример, ама ти со узди на главата не гледаш баш објективно. Реално, Косово како нова држава, не е воопшто опасно за Р. Македонија, доколку нашите политичари изреагираат паметни и ја цртаат границата како што треба да биде. Сите други алаш-вереш со Косово ќе бидат на економски план.
Тоа е тоа што треба ние како Р. Македонија да се обидеме да го направиме.

П.С Чим веќе мене ме праша, што ме заболе дали Србија ја признала црквата иако како граѓанин на Р. Македонија, тоа е и мој проблем, јас тебе ќе те запрашам што па тебе те боли што Србија си го изгуби Косово, кога не си србин? Онака прашање од реципроцитет, па сфати си убаво што уствари сакам да те прашам и да кажам.

Нема Албанец од Струга кој денес не слави. Незавоисноста на Косово ги дигна на нозе сите Албанци. Сите со воодушевување заборуваат за новата држава на Балканот. Граганите на Струга од рано наутро ја слават независнсота, со музика и со развиорени албански знамиња, но и она на Европската Унија

Тон-грагани на Струга-сите ставете ги едно по друго

Општината пак достојно, со културно уметничка програма на градскиот плоштад го одбележа овој голем ден за Албанците. Градоначалникот Рамиз Мерко прв ја пресече деветметарската торта специјално подготвена за овој чин. Тој порача дека сега откако дилемата е решена и откако косовскиот народ се избори за долго посакуваната независност, ке биде многу полесно во однос на понатамошната соработката со Косово.

Тон-Рамиз Мерко-градоначалник на Струга

Стенд ап
( Со пораката ,Струга слави,Косово честита независнот ,Струга денес ја одбележа независноста на Косово.От како косовскиот парламент ја донесе одлуката, граганите спонтано почнаа да се собираат на градскиот плоштад мајка Тереза.)

Албанската химна ја отпеа сопранот Нита Љумани, а свој настап имаа и познатите пејачи Сељами Колоња, Енеида Тарифа, Аргент Лога , Рабие Рика како и актерот Мируш Кабаши од Албанија.
На свеченоста во Струга забележително беше присуството на истакнати членови на ДПА и на ДУИ. Сепак немаше никој од највисокото раководство и покрај тоа што беше најавено дека ќе се појават во Струга.

Sea na vestite gledam eden Albanec zbori angliski okolu kosovo and shit.
Pa se prasuvam sto e posmesno: Albanec sto zbori makedonski ili angliski?

I maka mi e koga gledam na stranski sajtovi kako gi pretstavuvaat albancite kako stradalnici. OH BOZE. MAKEDONCITE SE EDINSTVENI STRADALNICI.

Леееее седам дома и слушам пукотници, неможам да ги сфатам овие бе племе невидено, општа култура немаат, од каде сте дојдени бе лудаци едни? Со овие држава не се прави бе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Леееее седам дома и слушам пукотници, неможам да ги сфатам овие бе племе невидено, општа култура немаат, од каде сте дојдени бе лудаци едни? Со овие држава не се прави бе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Иди си де од државава чим не се прави држава :)

Пукотници при славење нема врска со општа култура. И Пиринска Македонија да прогласи независност, македонците исто ќе постапат, не туку ми се прај паметен.

I maka mi e koga gledam na stranski sajtovi kako gi pretstavuvaat albancite kako stradalnici. OH BOZE. MAKEDONCITE SE EDINSTVENI STRADALNICI.
Вратено ќе ни биде и нас Вратено ќе ни биде за сите неправди се се врти како што ми се гледа и на нас ќе ни дојде редот да се издигнеме.

"Kostunica - Kosovo je Srbija dok postoji srpski narod"

Пукотници при славење нема врска со општа култура. И Пиринска Македонија да прогласи независност, македонците исто ќе постапат, не туку ми се прај паметен.
Не си идам си се заебал, ти ќе си идеш :)
Еееееееее тркалото се врти, еве ги вашите 5 минути ќе дојдат и нашите!

rymz Што седиш бе ти дома!? Иди таму пукај ајде. Радујте се тамо, славете 3 дена република!!

-Пискотници се слушат од Галичник до Река,што тешка несреќа ги збра?
-Дал,султанот арачлии пред време беше пратил,да збират арач,лут,без жал,ил рој од скакулци се вдал?

Kaj koj makedonec u koe bilo selo nasle cel arsenal oruzje?! kaj koj? Koj makedonec ima kalasnikovi doma i puka po praznici? Koj?

хаха

aj cestito, za 2-3 dena pak pod srbija ke se vratite, kosovo nema da postoi,raduvajte se dodeka mozete,zaso srbite,posebno vojskata na CAR LAZAR ke udrat koga najmalku ocekuvate,
чудно,вие не глегате вашата работа гледате за србија која не ви ја признава црквата...а за србите видовме што направија 1999 ако сака србија пак ќе мора да војува против USA... а против уса само госпот... пак албанците победници како и секогаш...:baeh:

Шта би било кад би било...

Си седам на компјутер, и замисли да ме акне куршум сеа, сестрите две ми се надвор, татко ми е на должност, замисли заскитан куршум да им падне, кого да убијам после? Стварно е дебилно...

rymz Што седиш бе ти дома!? Иди таму пукај ајде. Радујте се тамо, славете 3 дена република!!

А кој ти рече дека не славам? 3 дена, 3 месеци, 3 векови...ќе славиме дур се може...

@Vlatko момче јас од Скопје не мрдам.. еден век сум си тука, тука и ќе си останам. Слави си ги ти твоите 5 минути, и дочекај ги, немам ништо против. Само поентата ми беше и тебе коа ќе ти дојдат твоите 5 минути, и ти исто ќе се понашаш...со пукотници, така да не ми се прај покултурен од овие што во моментов пукаат.

@TMPO треба да ти е срам за никот...да користиш ТМРО за ник, тие истите се бореле против српските окупатори, истите тие кои што ти ги браниш. Ама повеќе од очигледно е дека ти имаш верски предрасуди, а не национални...дека за национални треба да одбереш прво страна ...а ти си во дилема помеѓу србин и нешто друго.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom