Ресенчани оптимистички гледаат на иднината

• Креатор на темата Креатор на темата VMROZasekogas
  • Време на започнување Време на започнување
ABC dobro be dali e Buzle kriv
sto ima samo 2 ulici?? toa e kretensko sto go kaza deka Resen e mal mal e ama ne e BUZLE KRIV ZA TOA be!! AMA IMA EDNA RABOTA Gradot e MAL AMA LUGETO SE GOLEMI

Да бе има и големи луѓе кој се плашат од вода па го прават градот што е можно подалеку,како во случајот со Ресен.:)

Да бе има и големи луѓе кој се плашат од вода па го прават градот што е можно подалеку,како во случајот со Ресен.:)

Претор е подобро уреден од Прилеп, Прилеп не заслужува да се споредува со Претор, а камоли со Ресен - главниот град на Преспа

abe bil do voda ili podaleku od voda toa nasa rabota tebe voopsto da ne ti e gajle za toa. imame PARI ke stavame BEnzin i ke odime kaj sakame
Ama problemot sto vasata reka LAJNARKA i taa ne ve saka pa presusi bre bre bre sto narod ke bevte

Тука Сум и ќе бидам во одбрана на нашиот РЕСЕН

Ресен е убав град не му трба одбрана не го напаѓам ама знам како ке биде уште поубав.*

*кога ти ке го напуштиш :bil:

PEJO vakvi lica kako OneAndOnly mu trebaat na sekoj grad i jas iskreno go poskavuam da ima uste vakvi nasekade vo gradovite zatoa sto tie iskreno se zalagaat za nivniot grad da stane najdobar
POZDRAV ONE AND ONLY

Ресен е убав град не му трба одбрана не го напаѓам ама знам како ке биде уште поубав.*

*кога ти ке го напуштиш :bil:

Ресен е толку убав град..... и со мене и без мене.. и Преспа е убава и Македонија е убава, може да биде поубава, иако има секакви низ неа на пример како тебе:kesa: , и да си заминеш и да седиш... ти си еден од два милиони и пак ништо тоа не менва... зашто сте многу малку!

PEJO vakvi lica kako OneAndOnly mu trebaat na sekoj grad i jas iskreno go poskavuam da ima uste vakvi nasekade vo gradovite zatoa sto tie iskreno se zalagaat za nivniot grad da stane najdobar
POZDRAV ONE AND ONLY
Доообро бе ке се лажеме сега знаеме од пред 2 дена дека сте заедно кај Бузле во канцеларија на работа..само штипни го за образ и готово нема потреба од поздрави sd

Ресен е толку убав град..... и со мене и без мене.. и Преспа е убава и Македонија е убава, може да биде поубава, иако има секакви низ неа на пример како тебе:kesa: , и да си заминеш и да седиш... ти си еден од два милиони и пак ништо тоа не менва... зашто сте многу малку!

Тии вака земи точакот тргни 10 километра до езерото и понатака знаеш како треба за да се самооонадиш ајде да не те учам и тоа...пс штипни го овој до тебе :wink:

Доообро бе ке се лажеме сега знаеме од пред 2 дена дека сте заедно кај Бузле во канцеларија на работа..само штипни го за образ и готово нема потреба од поздрави sd

Тии вака земи точакот тргни 10 километра до езерото и понатака знаеш како треба за да се самооонадиш ајде да не те учам и тоа...пс штипни го овој до тебе :wink:

Пиштолот у твоја глава, следен потег повлечи. Спасуваш свет, ионака џабе постоиш ни во ДПМНЕ не те рачунаат више!

loll
abe pejo za koja partija si?
te prasuvam onaka

најонака сакаш верувај сакаш не не гласав на последниве избори...Мене само ме иритираат само вакви како тебе и другар ти што напињаат луѓе на ваков начин и мислат дека ке постигнат нешто си има кадар за таа работа за некоја неправилност си кажува таму Макрадули или таму некој а вие само и ствратае одбивност кон партијата овде и ништо повеќе

ај со здравје идам да спијам поздрав до тебе до тој до тебе и до тој пијаниот над вас двајца :bil:

АБЦ знам дека за политика си добро информиран, ама за географија изгледа помалку те бива или немаш прочитано:smir:
Градот е изграден на оваа местоположба поради осцилациите на површината на водата кои се јавуваат во историјата! Езерото знаело и да се повлече до толку што во едн период изгледало и како бара, а има и надојдено така да сегашните села покрај езерото постојано биле поплавувани! Значи градот таму е изграден прво од безбедносни причини и како второ поради плодната почва која покрај езерото ја нема многу поради тоа што појасот на алувијал е многу тенок и не нуди услови за поголем број на жители да се занимаваат со земјоделство, во случајов овоштарство. Мислам дека се разбравме за тоа:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom