Kajgana Dota турнир - правила

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Gledam vi se zbori za pravilava pa da ne mi ja spamuvate drugata tema...
Eve jas kako gledam na rabotite

1.Timovite se tuka random-i tuka nema diskusija ! (site znaeme zasto treba da bidat i zasto ke bidat random)
2.Nema da ima mesto za chitovi...Ako nekoj bide faten ke bide vecno baniran od Dota temata...(na sekoj natprevar ke gledam da ima po najmalce 3 observeri)
3.Formatot ke bide 4v4...
4.Pravilata ke bidat prezemeni od oficijalnite sto se igraat na turniri znaci gi znaete i niv otrpilika.

Eve diskutirajte kade da se igra jas licno se mislam ili Hamachi ili GG...Najverojatno za sekoj natprevar ke ima nova soba na Hamachi a so passovite ke bidete snabdeni na vreme

Ako nesto propustam kazete

Na Hamatchi i GGC ke ima pomalce lag od eurobattle.net ( vrskata se odviva direktno host - igrac, na eurobattle.net vrskata odi host-server-igrac ), no se kladam deka 50% od prijavenite ne znaat da se konektiraat na GGC, kamoli da vlezat vo igra, i kreiranjeto na account odzema vreme, a da se dogovoris koj ke igra prv, koj ke bide observer, e tesko na hamatchi.

Kakov format ke bidat igrite ( -arem, -ar, -ar, -apem )?

Igrite da bidat -ar. Taka ke bide najizbalansirano. (mislam)

Na Hamatchi i GGC ke ima pomalce lag od eurobattle.net ( vrskata se odviva direktno host - igrac, na eurobattle.net vrskata odi host-server-igrac ), no se kladam deka 50% od prijavenite ne znaat da se konektiraat na GGC, kamoli da vlezat vo igra, i kreiranjeto na account odzema vreme, a da se dogovoris koj ke igra prv, koj ke bide observer, e tesko na hamatchi.

Абе добро е и на хамачи и на GGC ама сигурен сум дека барем пола од играчите ќе имаат проблеми со двете програмчиња и според мене би било најдобро да се игра на б.нет, но незнам за тоа, вие одлучувате, а кога би одбирал меѓу хамачи и GGC, би го одбрал ГГ клиент.

И ако може мод да биде -аr(ве молам да не биде ем) оти би било најправедно бидејќи се рандом тимови па и рандом херои да бидат.

Инаку најголем проблем ќе биде мапхакот.(100%)

Јас ке прам на хамачи со мојот нет за да немате лаг другите мислам така најарно . Мац пиши по пп или на мсн да се договориме за пасови или слично.

јас сум за гг клиент. хамачи може да има проблеми. бнет ќе да е најпросто ама најповеќе лаг ќе има во однос на останатите. Затоа мислам дека ГГКлиент е најдобра опција

Nitu edna od ovie vraijanti ne se igra nikade na turnir! Ili -ap ili -rd ili -lm -xl
Btw, sakav da rpasham zashto 4 vs 4 koga igrata e za 5 vs 5?
:toe:

може некој да пише што се : -rd -lm - xl

ме мрзи да барам..

202281450.png

Eve jas ke pram server i nema da ima lag i 5v5.

јас сум за гг клиент. хамачи може да има проблеми. бнет ќе да е најпросто ама најповеќе лаг ќе има во однос на останатите. Затоа мислам дека ГГКлиент е најдобра опција
Okey, ama vie im objasnuvajte kako da vlezat vo igra, veke dosta mi e od se...

Е добро де половината знат на ддругите ке им објасниме не е толку тешко ко кузнеј шо финта да е , јас еве се нафаќам ќе напишам овде после еден краток туторијал како да се поврзат на хамачи.

Lesno e na hamatchi, ima 4 kopcinja se na se... Za GGC e problemot.

знам дека ова не е тема каде што треба да го напишам прашањево но кога се отворил муабет за хамачи имам еден проблем ако може да ми помогнете:

Хамачито го користев пред околу 1 - 2 години за играње дота и работеше најнормално. Но пред извесно време значи од прилика 5 - 6 месеци почна да ме заебава хамачито, и од тогаш не ни играв веќе на хамачи. Но бидејќи турниров најверојатно ќе е на хамачи а јас не можам да играм преку тоа ве молам за помош. Вчера ја даунлоадирав најновата верзија, ја инсталирав и кога ќе го уклучам програмчето, за да бидам онлајн треба да го стиснам копчето што се наоѓа најдолу лево на хамачито и кога го стискам ми се покажува еден прозорец и ми пишува: Mediation server has rejected your login request. и не можам да се конектирам.
Уште два пати го избришав и го даунлоадирав но повторно истото... истото...истото....

HELP, HELP, HELP!!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom