Дали е време да се покрене обвинение за ОКТА?

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
БЦ беше спомнат нај-нај-нај-минимално колку може, од СИТЕ учесници. Тасева беше во набљудувачка "мисија". Рада се фатила за Груевски како слеп-за-стап и едно писулче кое и на повик, не го чита јавно (дефинитивно и фали еден добар секс после Да(и)јнер)... Никој не го нападна Макпетрол за неговата улога со уставниот суд во раскинување на договорот... Љубчо го воведе "Нико Петрол" (застапништвото на познатиот грчки нафтен магнат Киријакос Мамидакис, односно "Мамидоил - Џетоил") во игра, за што трите претставници на СДСМ имаа 0 (нула) коментари за главниот профитер од раскинување на договорот според него!

Георгиевски беше зачуден зошто сега во медиумите, а не во последните 8 години, се потенцира делот од договорот за купување на мазут, на што СДСД одговори со мењање на тема на разговорот. Објаснувањето може да го најдеме во оваа вест од 16.02.2004.

Ставревски одговораше по европски терк, кратко, јасно и без идна цел, демек се работи на случајот систематски. Добро и одговори на Рада за фамозното пислуче, но таа не го вади Груевски од уста ни во сон. На крај, по рекламите кога се вклучи камерата во студио, му објаснуваше на Стевче во стил "... топло-ладно, но неможе сега пред ТВ да се каже", на што Чомовски го прекина со изјава "жешко е во студиото" :tv:.

Нај фраер и со добри одговори и прашања, Љубчо... блиц негово прашање до учесниците: "Кој е тој што мене ме брани во овој случај? Од сите инволвирани, само јас несум бил повикан на разговор во МВР." Се разбира кој го брани, пишував за шемата што се игра со ОКТА.

Резиме, СДСМ се фати за самиот договор, ВМРО се фати зошто е раскинат. Класична македонска приказна, додека ние се ебаваме меѓу себе, трет има корист од тој секс т.е. нашиот главен непријател и подплатувач, Грците!

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
TpH_Bo_OkO напиша:
Нема за што Груевски да одговара...ќе одговара тој што го раскинал договорот...

Ја изгледав цела емисија и навистина ме изненади Шекеринска, секоја чест...да неможе човек да препознае дали е тоа лидерот на партијата или локалниве форумски партиски пиони - исти курац.

Рада цело време викаше „Груевски е крив“, „Договорот е штетен“ (иако ни двете работи врска немаат)
Љубчо се гледа дека ги изгубил ораторските способности,а и ослабел човекот...тоа бугарите маста му ја извадиле
Јакимовски - а отвореше уста, со истите зборови кои ќе ги кажеше Ставревски и Георгиевски го побиваа...
Тасеа ќутеше како дете у градинка кога ќе пувне...2 збора цела емисија...

Заклучок: НИШТО ПРОДУКТИВНО НЕ ИЗЛЕЗЕ!
Трн, си станал како Рада, колку таа го напаѓа Грујо, толку ти го браниш... а коментарите ти се како на Ставревски, не специфични и "систематски" :smir:

А што продуктивно очекуваше? Можеби Гујо да присуствуваше, поинаку ќе беше... :nenene:

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Pa i ne bas abc

znaci bi trebalo da se dzirne i reprizata pred da se istrcame so nekakvi nasi golemo - politicki analizi :) no sepak eve vaka svezo od prva mene sto mi doagja na um po gledanjeto

1. Stavrevski kontinuirano voodusevuva, stabilen so trezven pristap dobra analiticnost i definitivno ima adut vo rakav (poslednata pauza pred vestite koga gi vklucija bez najava vo programa na rada i objasnuvase zza nekoi raboti sto "sega ne mozat da se kazat na TV" dali ke se uceni okta so sulfur ili nekoj praven trik ke vidime gi kaza covekot stolbovite na koi sto ke dademe otpor

2. Jas nitu kriev koja opcija mi e bliska nitu pak sum kriel deka ne gi sakam nitu pak imam visoko mislenje za SDS, sepak sum se trudel max da gi pocituvam kako oponenti, nikogas da ne gi potcenam i kolku sto e mozno da imam poobjektiven pristap na rabotite. I pokraj se sto navedov prethodno Rada imase anemicen nastap, nedovolno argumentiran i dozvoli Ljubco da ja pregazi. prvata replika ja pisav otkako kao malo dete od koe sto roditelite ne mu gi kazuvaat rabotite za vozrasni sto se, bese nejzinata reakcija za dolgot na RM sto go platil helenik petroleum, ona se istrcuva nevidena laga za da Jakimovski potvrdi deka helenik sepak platil.. mislam navistina smesno bese.
Momentot sto maftase so toa pismo i pokraj toa sto Stavrevski objasni taa i jakimovski potvrdija sepak prodolzi ko slepa za stap da se drzi iako stapot i go skrsija barem nekolkupati za vreme na emisijata.. taa e dobar orator no nemozes nisto da napravis koga ke te pustat samo so kusi rakavi da se boris vo magla.

3. Jakimovski kaza dobar moment so potekloto na naftata istoto bi mozelo da se iskoristi

4. Jakimovski sakajki da si go zastiti svojot kredibilitet kako iskusen i stabilen kako i cesen politicar dozvoli Georgievski direktno da poentira, a i ne pokaa dovolna spremnost so informaciite osobeno okolu cifrite vrzani so TEC Negotino.

5 Izlaganjeto na sekerinska i Jakimovski po odnos na nivnata privatizacija na TEC-ot bese smesno toa ne bese opravduvanje toa gi dozakopa :)

6. Antikorupcionerkata se trudese da drzi strana na nepristrasna i osoba imuna na politicki vlijanie.. momentite sto zenata gi navede generalno ostanaa bez komentar tuka ne go racunam odgovorot na Rada na prasanjeto zosto nivnata vlast ne otvorila debata taa zbori deka dodeka rada bvila vo opozicija taa prodiskutirala pazi ti se molam.. :)

7. Rada pokaza deka nema kapacitet da go vodi SDS, voopsto ne mi e cudno sto Jordanovski i Rahik ke pravat partija.. veruvam deka rada go ima istiot pristap i nastap vo nivnata partija vnatre...

Vaka od prva, duri i ne go preprocituvam posto mi se spie a na rabota sum za nekoj saat
se nadevam deka utre ke ima dovolno konstruktivni repliki g-da

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Трн, си станал како Рада, колку таа го напаѓа Грујо, толку ти го браниш... а коментарите ти се како на Ставревски, не специфични и "систематски" :smir:
Многу јасна и беше поентата на РаДка...вмешување на Груевски во секој можен сегмент од дискусијата, секаде каде што реално не е потребно...Што да го бранам...Каде беа цели 4 години од 02 до 06?
А што продуктивно очекуваше? Можеби Гујо да присуствуваше, поинаку ќе беше... :nenene:
Со Грујо ќе беше бетер т.е. ќе го наместеа и изиграа затоа што Грујо е економист а не „политички полемичар“...народски кажано лажго...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Значи сите што учествувале во политичката полемика на Чому на некој начин беа народски кажано,лажговци?:)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Pa ABC Anglicanite vikaat : stom zinat politicarite lazat, a koga lazat lazat samo za pari....:)
Zosto ovie bi bile porazlicni........

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Pa ABC Anglicanite vikaat : stom zinat politicarite lazat, a koga lazat lazat samo za pari....:)
Zosto ovie bi bile porazlicni........

Зошто сеуште не се Англичани,можеби има по некој Букарин помеѓу нив,но Англичанец многу тешко.:)

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Dobro be nikoj ne go spomnuva Pavle Trajanov.
Sto kaza Ljubce za nego ??????
Bil najgolemiot lobist za da negoviot prijatel X(zaboraviv koj) moze da trguva so Kosovo.
Znaci ne samo sto go kaza Pavle deka kako minister ja zloupotrebil polozbata tuku i prizna deka toa bilo so negovo znaenje.
Dali treba uste nesto za da javniot obvinitel povede postapka.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Dobro be nikoj ne go spomnuva Pavle Trajanov.
Sto kaza Ljubce za nego ??????
Bil najgolemiot lobist za da negoviot prijatel X(zaboraviv koj) moze da trguva so Kosovo.
Znaci ne samo sto go kaza Pavle deka kako minister ja zloupotrebil polozbata tuku i prizna deka toa bilo so negovo znaenje.
Па така Павле се вивна на политичката сцена,на која и онака никој не го есапи освен кога очајно им треба само уште еден глас.:)

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Ништо друго не треба... Ама тоа во држава каде што функционира системот...
Кај нас е ’малку’ поинаку... Треба да си против тој што е на власт, за јавниот обвинител да реагира соодветно!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Можно е Шврговски да завземе друг став,и онака нема жена која би му се мешала во сите манџи.:)

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Можно е Шврговски да завземе друг став,и онака нема жена која би му се мешала во сите манџи.:)
Сеуште ми е нејасен... Во почетокот имав малку повеќе верба, па потоа почнав да се сомневам по малку, ама уште му немам ставено ’икс’... Ќе почекам уште малку... Сите претходни јавни обвинители беа КАТАСТРОФА!!!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Сеуште ми е нејасен... Во почетокот имав малку повеќе верба, па потоа почнав да се сомневам по малку, ама уште му немам ставено ’икс’... Ќе почекам уште малку... Сите претходни јавни обвинители беа КАТАСТРОФА!!!
Па доколку не би биле КАТАСТРОФА немало да бидат јавни обвинители,нели е тоа едноставно?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Од целата ситуација има една многу интересна до некаде светла страна, а тоа е дека полека многу играчи во политичкиот живот си тргаат маските и почнува една масовна политичка распаљотка.
На жалост ако таа распажотка се пренес и помеѓу слепите партиски членови и на двете партии е тогаш го ебавме ежот (се извинувам на вулгарност ама морав да го доловам моментот)

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
Од изјавите на Ставревски ми стана јасно дека оваа влада ќе продолжи да го спроведува планот на грците. Се што оваа влада во иднина ќе се испофали дека "испазарила" од ОКТА, претходно е договорено и веќе делумно коментирано во медиумите.

Kajgana Shop

На врв Bottom