Анкета: Најдобар Блек Метал Бенд

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар Блек Метал Бенд од наведениве...

• Dimmu Borgir

Гласови: 32 50,8%
  • Naglfar

Гласови: 0 0,0%
  • Dark Funeral

Гласови: 4 6,3%
  • Ancient

• Bal-Sagoth

• Besatt

Гласови: 1 1,6%
  • Immortal

Гласови: 14 22,2%
  • Nokturnal Mortum

Гласови: 2 3,2%
  • Marduk

Гласови: 7 11,1%
  • Agathodaimon

Гласови: 3 4,8%

• Вкупно гласачи
    63
Еј не е вака фер да бирам помеѓу Borgir и Immortal

Од black metal бендовите Limbionic Art од Норвешка ми е на прво место. Јес да немаат бубњар, него користат drum machine, али мене ептен ми се свиѓа нивниот микс на блек метал со symphonic metal мелодии.
Меѓу првите ми се и Mercyful Fate.Иако се можда heavy metal бенд пред се, истовремено се и едни од пионерите на првиот black metal бран на бендови.
А од овие на листата гласав за Nokturnal Mortum, највише заради идеологијата која им е инспирација за lyrics-от.

Има мн подобри од овие што си ги набројал ама сепак иммортал

Од оваа анкета, Immortal. Инаку, би ги додал и Mayhem и Old Man's Child.

иако не сум многу по овој жанр(т.е само неколку групи слушам) можам да дојдам до заклучок, дека Мардук маме ебат!!!!

i jas sum za marduk :D:D
lele koa bea tuka uf ludo bese najbolje svirka so sum bil!!!:D

Jaс би ги стаил Моргул,Мордор и Емперор

Не слушам многу блек за да можам да проценам кој е најдобар,додуше не може ни некој што слуша да одреди:),од наведениве пола не сум ги чула,другата пола не ми прават некој мерак.Диму порано ги слушав,али ми се одмилија некако у последниве 2 години.Ancient тек тук сум слушала,не доволно да ми остават некој посебен впечаток,или тоа што сум чула не чинело,Мардук ми се допаѓаат ама не ги слушам редовно,криво ми е што не бев на концерт-свирка што и да требаше да биде тоа у Кастро лани,или може не беше у Кастро:pos: и од листава за нив би гласала ама не гласам :).
Дефинитивно фаворити од блек метал сцената ми се Батори,односно они се почеток на блек викинг метал нешо така,у последно време обавезно ми се наоѓаат у пејлиста.

Ја ги поштовам и слушам Диму боргир,имортал и мардук :pipi:

Не слушам многу блек за да можам да проценам кој е најдобар,додуше не може ни некој што слуша да одреди:),од наведениве пола не сум ги чула,другата пола не ми прават некој мерак.Диму порано ги слушав,али ми се одмилија некако у последниве 2 години.Ancient тек тук сум слушала,не доволно да ми остават некој посебен впечаток,или тоа што сум чула не чинело,Мардук ми се допаѓаат ама не ги слушам редовно,криво ми е што не бев на концерт-свирка што и да требаше да биде тоа у Кастро лани,или може не беше у Кастро:pos: и од листава за нив би гласала ама не гласам :).
Дефинитивно фаворити од блек метал сцената ми се Батори,односно они се почеток на блек викинг метал нешо така,у последно време обавезно ми се наоѓаат у пејлиста.

Bathory се ептен добри, зависи кој албуми, имат они разни моменти Viking/folk, thrash,black, најдобaр ми е Nordland 1 викинг /фолк закон албум е, а и nordland 2 e супер албумче исто,destroyer of the worlds маа ногу накај треш, blood on ice веќе си го има она фолк стилот, Hammerheart е јако албумче, споро, мелодично,нордиски мотиви,...итн штета шо им умре лидерот Tomas Forsberg "Quorthon" па се распаднаа.

Никад не сум слушал black активно...Immortal од анкетава и Impaled Nazarene од онака шо сум слушал...:)

Слабо слушам блек... мардук, имортал., мејхем, батори... мање више то...

Немам многу слушано али нај меракот ми го прават Мардук и Имортал....затоа би им одал почит...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom