„Јас пробав, пробајте и вие“ (тема за омилена храна и пијалаци)

• Креатор на темата Креатор на темата Aceso
  • Време на започнување Време на започнување
Наоѓате негде низ Скопјево Нестле чоколади? Се наоѓаа по Рамстор и М1 Киоск последниве години ама само одреден период, па прекинуваа. Тоа со цели бадеми и посебно Дамак белото со баклава беа врв.
damak.PNG

Наоѓате негде низ Скопјево Нестле чоколади? Се наоѓаа по Рамстор и М1 Киоск последниве години ама само одреден период, па прекинуваа. Тоа со цели бадеми и посебно Дамак белото со баклава беа врв.
Прегледај го приврзокот 476528
Дамак е врв! Сите можни варијанти: и црното со фстаци, и белото со баклава и белото со фстак... Најубаво чоколадо што сум го јадел во последни 10 години. Секое одење за Турција по 30 купувам, мислам дека уште имам од претходната залиха и си го чувам за „специјални пригоди“. :P За жал, мислам дека го нема кај нас. Рамстор на времето беше подружница на турски Мигрос, затоа го носеа таму. Сега го продадоа на Ајдован Адемоски, газдата на Capitol Mall и DoubleTree by Hilton, значи веќе македонска фирма е и многу малку од турските производи увезуваат. :(

90% од чварките на пазаров се со доста голем процент на маст, а помалку месо, но, не и овие од МИЧ Челопек (у Ѓорче кај пазарот имаат месарница у која и останатите продукти им се добри):
648162320_1208090548159112_5863643621612209592_n.jpg

Овие имаат најголем процент на месо, до сега што сум видел. А и цената им е пониска од многу други.

Духан чварките на Златиборац се добри, ама се поскапи.

90% од чварките на пазаров се со доста голем процент на маст, а помалку месо, но, не и овие од МИЧ Челопек (у Ѓорче кај пазарот имаат месарница у која и останатите продукти им се добри):
Прегледај го приврзокот 476550

Овие имаат најголем процент на месо, до сега што сум видел. А и цената им е пониска од многу други.

Духан чварките на Златиборац се добри, ама се поскапи.

Кај има вакви и кач пара се ? Немам видено од овие

На тема чоколади, од Ritter sport - се. И опаковката би ја изел.

Да!

Имаат и добри сетови со мини чоколатца со различни вкусови. Да не имаш сретнато во Скопје?

Screenshot_20260502_165913_Gallery.jpg

Да!

Имаат и добри сетови со мини чоколатца со различни вкусови. Да не имаш сретнато во Скопје?

Прегледај го приврзокот 476584
Овие си ги купувам од фришопови по аеродроми. :D Ама мислам дека сум ги видел и во Рамстор.
Автоматски споено мислење:

Добри се, али за тие пари ќе најдеш миљарда добри фирми за чоколади.
Па не би рекол дека можеш да најдеш милијарда. Една на која ми текнува која е малце поевтина верзија на Ritter е Shogetten.

Па не би рекол дека можеш да најдеш милијарда. Една на која ми текнува која е малце поевтина верзија на Ritter е Shogetten.
Добро де, карикирам за да доловам поента.
Имаш Leonidas, La Casa, Lindt...
Има добри скупи чоколади, не е проблем.

Добро де, карикирам за да доловам поента.
Имаш Leonidas, La Casa, Lindt...
Има добри скупи чоколади, не е проблем.
Добро, сега веќе тие за да ги јадеш треба да продадеш бубрег. Не претерувај. :D

Back
На врв Bottom