- Член од
- 6 февруари 2022
- Мислења
- 1.222
- Поени од реакции
- 4.572
Димчињата фарбале, а дпмне гласале и ме сториле северџан.Димчињата во 2016 го фарбаа градот заедно со тие што те сторија северџан.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Димчињата фарбале, а дпмне гласале и ме сториле северџан.Димчињата во 2016 го фарбаа градот заедно со тие што те сторија северџан.
Низ цела Македонија има гробишта на загинати Македонци од Бугарската и Српската армија.Овие сдсСС и ДПсНЕ (кои се твоите) ја уништија, распродадоа и предадоа државата па сега едно фарбање ви смета
На прашање одговара со прашање
...ај уште еднаш: Знаеш ли колку Македонци се насилно (не будали сите се насилно) мобилизирани во бугарската “ослободителна“ војска?
Колку од мобилизирание Македонци загинаа и каде им е споменикот/гробовите?
Со години фирмите плаќаат за рециклирање на отпадот од амбалажа и слично, на фирмата Пакомак.Друг проблем јас кој го гледам се фирмите, ѓубрето го фрлаат во контејнери наменети за физички лица. Пример секоја кафана, секое ресторанче, секое бутиче... фрла ѓубре во истите контејнери, а тие прават 10 пати повеќе ѓубре него физички лица.Повеќе такви фирми во исто подрачје и контејнерите се полни пак за еден саат.
абе тутурутко што пишува на гробовите за кого се бореле во чија војска биле и како се наведени како Срби или Бугари можеби Македонци?Низ цела Македонија има гробишта на загинати Македонци од Бугарската и Српската армија.
Има и раскопани и до ден денес не се знае кај се фрлени останките, сигурно по реките, Бугарската, Србската и Грчката власт се менувале како чорапи.
Не.Манастирот каде што се заседаваше АСНОМ си остана во рамките на Србија, знаете ли тоа какви импликации дава?
А што мислиш ти како што е заведен Никос Грујос? Сигурно нема да го заведат за тоа што бил, јас сум пишал тука имам од машка страна ополченик, негов син партизан, и од на баба ми страната Солунец, ни едниот ни другиот не се чуствувале за Бугари или Срби, што ми е гајле мене што мислат они, оваа држава треба да се грижи за својот народ и да не дозволува провокации од странски држави.абе тутурутко што пишува на гробовите за кого се бореле во чија војска биле и како се наведени како Срби или Бугари можеби Македонци?
И не беше тоа прашањето ами конкретно за Бугаристан беше, оној ќе ни даде за Србија шо велат нивните извори а ти за Бугарија толку ли е тешко да се чита со разбирање
Каква врска има властите и црковната власт какви споменици им граделе, Македонците не го чествуваат споменикот или униформата туку човекот, тоа што соседите ја извртуваат историја во нивна корист е нивна работа, но е грешка ако ние им ги дозволиме провокациите.абе тутурутко што пишува на гробовите за кого се бореле во чија војска биле и како се наведени како Срби или Бугари можеби Македонци?
И не беше тоа прашањето ами конкретно за Бугаристан беше, оној ќе ни даде за Србија шо велат нивните извори а ти за Бугарија толку ли е тешко да се чита со разбирање
Што има врска јас тоа што напишав со Бугари и Бугарија?Македонци и Срби мешани бракови мит за бугарите како и православни Албанци денес Македонци, мит за добречуствие на простиот бугарски мозок, пропаганда од рангот на сељакот Виктор Канзуров од Сетина, бугарите имаат највеќе мешани бракови со турци и роми, прабугарите се турско племе, вратете си се на корените.
Оф мори ..... како да се разбереме, како да напишам а да разбереш?А што мислиш ти како што е заведен Никос Грујос? Сигурно нема да го заведат за тоа што бил, јас сум пишал тука имам од машка страна ополченик, негов син партизан, и од на баба ми страната Солунец, ни едниот ни другиот не се чуствувале за Бугари или Срби, што ми е гајле мене што мислат они, оваа држава треба да се грижи за својот народ и да не дозволува провокации од странски држави.
Автоматски споено мислење:
Каква врска има властите и црковната власт какви споменици им граделе, Македонците не го чествуваат споменикот или униформата туку човекот, тоа што соседите ја извртуваат историја во нивна корист е нивна работа, но е грешка ако ние им ги дозволиме провокациите.
Da ne puknis me iznasmejaВладе те разоткрив на форумов сега сите знаат дека ти си бил уствари предавникот исто како шарените куртони, уствари не, со тие бар знаеш на што си ти си бил полош од нив лажен патриот исто како дпмне.

Toa sto mu dadovte na SDSM 49 pratenici, pu pu ne vazi, bitno Levica ne glasala.Димчињата фарбале, а дпмне гласале и ме сториле северџан.

Оти ти теглиш на болгарско на форумов одамна.Што има врска јас тоа што напишав со Бугари и Бугарија?
Е добро де, се согласуваме тогаш, ние Македонците воопшто не треба ни да се занимаваме со балканските војни затоа што они сакаат да не направат како нација продукт на балканските војни, демек сме се разбудиле еден ден 1914 и сме си рекле денес сме Македонци, и ова го прават Бугарите заедно со Грците и Србите па и Албанците за да ја оправдаат поделбата на Македонија во Букурешт, затоа што поделија една нација на 4 дела.Оф мори ..... како да се разбереме, како да напишам а да разбереш?
Не те прашав за дедо-ти баба-ти и комшиите ти....
Не е ли поедноставно да речеш дека НЕМАШ такви информации/податоци, заради тоа што Бугарија не ги дава или заради силните фалсификати не знае што е што.
Значи прашањето е:
Се знае ли колку Македонци биле во тие војски и преку истите се бореле едни против други а за сметка на голема Бугарија голема Србија и Грција алоооооо се слушаме ли и колку од нив загинале, колку тоа има влијание на биолошкиот потенцијал на Македонците ако знаеш знаеш ако не, не мора да се правиш паметен кога не си.
A sarenite pederi koj se , koj im bese lider, prv na barikadite? Vaka na bistro dete mi deluvas, razbiras nekoj raboti , sigurno toa go znaesДа, пишува латиница во знак на протест оти неговите заедно со шарените педери му го менаа името, а тој тоа го дочека по топлинки дома, гледајќи ја Лила со Банкарот и готвиме со Дракче.
.
Dali ti voopsto si svesen sto ne ceka ako napravime takvo nesto. Taka najmala pretstava dali imas.Дали ова треба да го разберам дека си ПРОТИВ поништување на овие договори/квислиншки направии?

Па тоа ти објаснувам цело време левица не гласала за преспански договор, дпмне гласале, ти си гласал за дпмне си дал легитимитет своеволно со постанал северџан, сам си си го начукал.Da ne puknis me iznasmeja
Sfakjas deka sarenite kurtoni se Levica, jasno ti e toa neli
Ajde malku da ti popram drustvo so latinicavaA sarenite pederi koj se , koj im bese lider, prv na barikadite? Vaka na bistro dete mi deluvas, razbiras nekoj raboti , sigurno toa go znaes.
P.s od kaj ti tekna vo znak na protest![]()
...Jas pametam povekje iminja so bea kaj sharenite, vklucuvajki go Dimitrie Apasiev, pa go pamtam i nasiov Zdravko Savevski, go pamtam isto taka i generalot Stojance drzese neso govori pred MRTV, onaj narkomanot Pavle li se vikase vo sds mu fatija snimki kaj so dogovara belo, itn...Gi ima mnogu be Vlade....Да, битно левица не гласала сдс-дпмне гласале и ја предале македонштината.Toa sto mu dadovte na SDSM 49 pratenici, pu pu ne vazi, bitno Levica ne glasala.
Tuku nikoj da se seti koj bese stavot na Apasiev za nastanite od 27 April. Ne po dve tri godini, togas ko bese taze![]()