Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Овие сдсСС и ДПсНЕ (кои се твоите) ја уништија, распродадоа и предадоа државата па сега едно фарбање ви смета

На прашање одговара со прашање :pos:

...ај уште еднаш: Знаеш ли колку Македонци се насилно (не будали сите се насилно) мобилизирани во бугарската “ослободителна“ војска?
Колку од мобилизирание Македонци загинаа и каде им е споменикот/гробовите?
Низ цела Македонија има гробишта на загинати Македонци од Бугарската и Српската армија.
Има и раскопани и до ден денес не се знае кај се фрлени останките, сигурно по реките, Бугарската, Србската и Грчката власт се менувале како чорапи.

Друг проблем јас кој го гледам се фирмите, ѓубрето го фрлаат во контејнери наменети за физички лица. Пример секоја кафана, секое ресторанче, секое бутиче... фрла ѓубре во истите контејнери, а тие прават 10 пати повеќе ѓубре него физички лица.Повеќе такви фирми во исто подрачје и контејнерите се полни пак за еден саат.
Со години фирмите плаќаат за рециклирање на отпадот од амбалажа и слично, на фирмата Пакомак.
Пакомак нигде го нема. Фирмите амбалажата у ѓубре ја фрлаат.

Да не треба да ја чуваат дур на Пакомак не му текне?

Низ цела Македонија има гробишта на загинати Македонци од Бугарската и Српската армија.
Има и раскопани и до ден денес не се знае кај се фрлени останките, сигурно по реките, Бугарската, Србската и Грчката власт се менувале како чорапи.
абе тутурутко што пишува на гробовите за кого се бореле во чија војска биле и како се наведени како Срби или Бугари можеби Македонци?
И не беше тоа прашањето ами конкретно за Бугаристан беше, оној ќе ни даде за Србија шо велат нивните извори а ти за Бугарија толку ли е тешко да се чита со разбирање

Манастирот каде што се заседаваше АСНОМ си остана во рамките на Србија, знаете ли тоа какви импликации дава?
Не.
Асномска Македонија го има Св. Прохор Пчињски во своите рамки. Така е на мапите на ФНРЈ до 1948-ма. После Колишевски им го даде.

абе тутурутко што пишува на гробовите за кого се бореле во чија војска биле и како се наведени како Срби или Бугари можеби Македонци?
И не беше тоа прашањето ами конкретно за Бугаристан беше, оној ќе ни даде за Србија шо велат нивните извори а ти за Бугарија толку ли е тешко да се чита со разбирање
А што мислиш ти како што е заведен Никос Грујос? Сигурно нема да го заведат за тоа што бил, јас сум пишал тука имам од машка страна ополченик, негов син партизан, и од на баба ми страната Солунец, ни едниот ни другиот не се чуствувале за Бугари или Срби, што ми е гајле мене што мислат они, оваа држава треба да се грижи за својот народ и да не дозволува провокации од странски држави.
Автоматски споено мислење:

Каква врска има властите и црковната власт какви споменици им граделе, Македонците не го чествуваат споменикот или униформата туку човекот, тоа што соседите ја извртуваат историја во нивна корист е нивна работа, но е грешка ако ние им ги дозволиме провокациите.

Последно уредено:
Македонци и Срби мешани бракови мит за бугарите како и православни Албанци денес Македонци, мит за добречуствие на простиот бугарски мозок, пропаганда од рангот на сељакот Виктор Канзуров од Сетина, бугарите имаат највеќе мешани бракови со турци и роми, прабугарите се турско племе, вратете си се на корените.
Што има врска јас тоа што напишав со Бугари и Бугарија?

А што мислиш ти како што е заведен Никос Грујос? Сигурно нема да го заведат за тоа што бил, јас сум пишал тука имам од машка страна ополченик, негов син партизан, и од на баба ми страната Солунец, ни едниот ни другиот не се чуствувале за Бугари или Срби, што ми е гајле мене што мислат они, оваа држава треба да се грижи за својот народ и да не дозволува провокации од странски држави.

Каква врска има властите и црковната власт какви споменици им граделе, Македонците не го чествуваат споменикот или униформата туку човекот, тоа што соседите ја извртуваат историја во нивна корист е нивна работа, но е грешка ако ние им ги дозволиме провокациите.
Оф мори ..... како да се разбереме, како да напишам а да разбереш?
Не те прашав за дедо-ти баба-ти и комшиите ти....
Не е ли поедноставно да речеш дека НЕМАШ такви информации/податоци, заради тоа што Бугарија не ги дава или заради силните фалсификати не знае што е што.
Значи прашањето е:
Се знае ли колку Македонци биле во тие војски и преку истите се бореле едни против други а за сметка на голема Бугарија голема Србија и Грција алоооооо се слушаме ли и колку од нив загинале, колку тоа има влијание на биолошкиот потенцијал на Македонците ако знаеш знаеш ако не, не мора да се правиш паметен кога не си.

Владе те разоткрив на форумов сега сите знаат дека ти си бил уствари предавникот исто како шарените куртони, уствари не, со тие бар знаеш на што си ти си бил полош од нив лажен патриот исто како дпмне.
Da ne puknis me iznasmeja :pos:
Sfakjas deka sarenite kurtoni se Levica, jasno ti e toa neli :cautious:

Димчињата фарбале, а дпмне гласале и ме сториле северџан.
Toa sto mu dadovte na SDSM 49 pratenici, pu pu ne vazi, bitno Levica ne glasala.
Tuku nikoj da se seti koj bese stavot na Apasiev za nastanite od 27 April. Ne po dve tri godini, togas ko bese taze :cautious:

Што има врска јас тоа што напишав со Бугари и Бугарија?
Оти ти теглиш на болгарско на форумов одамна.
Оф мори ..... како да се разбереме, како да напишам а да разбереш?
Не те прашав за дедо-ти баба-ти и комшиите ти....
Не е ли поедноставно да речеш дека НЕМАШ такви информации/податоци, заради тоа што Бугарија не ги дава или заради силните фалсификати не знае што е што.
Значи прашањето е:
Се знае ли колку Македонци биле во тие војски и преку истите се бореле едни против други а за сметка на голема Бугарија голема Србија и Грција алоооооо се слушаме ли и колку од нив загинале, колку тоа има влијание на биолошкиот потенцијал на Македонците ако знаеш знаеш ако не, не мора да се правиш паметен кога не си.
Е добро де, се согласуваме тогаш, ние Македонците воопшто не треба ни да се занимаваме со балканските војни затоа што они сакаат да не направат како нација продукт на балканските војни, демек сме се разбудиле еден ден 1914 и сме си рекле денес сме Македонци, и ова го прават Бугарите заедно со Грците и Србите па и Албанците за да ја оправдаат поделбата на Македонија во Букурешт, затоа што поделија една нација на 4 дела.
Само треба да се замараме со балканските војни кога идат провокатори од Бугарија и Србија да ронат солзи и интонираат химни, тогаш е прашање на достоинство, потекло и чест.

Да, пишува латиница во знак на протест оти неговите заедно со шарените педери му го менаа името, а тој тоа го дочека по топлинки дома, гледајќи ја Лила со Банкарот и готвиме со Дракче.
A sarenite pederi koj se , koj im bese lider, prv na barikadite? Vaka na bistro dete mi deluvas, razbiras nekoj raboti , sigurno toa go znaes :cautious: .
P.s od kaj ti tekna vo znak na protest :facepalm:

Дали ова треба да го разберам дека си ПРОТИВ поништување на овие договори/квислиншки направии?
Dali ti voopsto si svesen sto ne ceka ako napravime takvo nesto. Taka najmala pretstava dali imas.
Inaku na nikoj ne mu tekna da se povlece od pregovorite , ne da go ponisti dogovorot tuku da gi napusti pregovorite 30 i kusur godini, vie prvi se setivte na toa. Kako be ne se najde nekoj pameten ko vas uste togas, da ne se baftame 30 godini za djabe.
Koi nedokvakani trkala ste sobrani tamu, bog da cuva i da brani :facepalm:

Последно уредено:
Da ne puknis me iznasmeja :pos:
Sfakjas deka sarenite kurtoni se Levica, jasno ti e toa neli
Па тоа ти објаснувам цело време левица не гласала за преспански договор, дпмне гласале, ти си гласал за дпмне си дал легитимитет своеволно со постанал северџан, сам си си го начукал.

A sarenite pederi koj se , koj im bese lider, prv na barikadite? Vaka na bistro dete mi deluvas, razbiras nekoj raboti , sigurno toa go znaes :cautious: .
P.s od kaj ti tekna vo znak na protest :facepalm:
Ajde malku da ti popram drustvo so latinicava ;)...Jas pametam povekje iminja so bea kaj sharenite, vklucuvajki go Dimitrie Apasiev, pa go pamtam i nasiov Zdravko Savevski, go pamtam isto taka i generalot Stojance drzese neso govori pred MRTV, onaj narkomanot Pavle li se vikase vo sds mu fatija snimki kaj so dogovara belo, itn...Gi ima mnogu be Vlade....

DPNE dobro se drzea, se duri ne mu svitka nekoj kicma, mu izvadija prljav ves,i so zakani gi sednaa vskut,pa posle gi sednaa vo Przino, da gi napravat Przino 1 i 2..Tie bea uvertira na Prespanskiot...Ako ne bea tie, togas nemase da ima nitu Prespanski...Grujo, vo princip, so toa si ja kupi slobodata, a koj go krka najmnogu? Pa normalno Makedonija i Makedonecot.....

Toa sto mu dadovte na SDSM 49 pratenici, pu pu ne vazi, bitno Levica ne glasala.
Tuku nikoj da se seti koj bese stavot na Apasiev za nastanite od 27 April. Ne po dve tri godini, togas ko bese taze :cautious:
Да, битно левица не гласала сдс-дпмне гласале и ја предале македонштината.
Незнам што не ти е јасно престани да се понашаш како ливадарка и соочисе со болната вистина Владе предавник на својот род.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom