Нотни записи на македонски песни

• Креатор на темата Креатор на темата mythbuster
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 ноември 2014
Мислења
12
Поени од реакции
7
Здраво друштво.
Веќе некое време барам нотни записи за клавир од песните на Гоце Арнаудов.
Доколку некој има ве молам да ги прикачиме овде за да се достапни за сите и да си ги свириме.

Здраво друштво.
Веќе некое време барам нотни записи за клавир од песните на Гоце Арнаудов.
Доколку некој има ве молам да ги прикачиме овде за да се достапни за сите и да си ги свириме.
Abe najmnogu shto mi odi na zhivci e tipichniot makedonski mentalitet od stilot; Daj ; Kazhi , zavrshimi....
Abe dali e tolku teshko da go napishish naslovov od Temava na google??????????????????????????????????????????

Eve jas za tebe go NAPISHAV i eden kup strani mi izlegoja,

Kako na primer:

https://www.pelister.org/folklore/songs/index.php
http://lstefa.splet.arnes.si/files/2021/04/Baba-Vita_Pes20_FINAL.pdf

Abe najmnogu shto mi odi na zhivci e tipichniot makedonski mentalitet od stilot; Daj ; Kazhi , zavrshimi....
Abe dali e tolku teshko da go napishish naslovov od Temava na google??????????????????????????????????????????

Kako na primer:

Мене повеќе ми оди оној другиот менталитет "псевдо експерт".
Толку е тешко да прочиташ во прв пост што бара членот?

Помогни ми да ги најдам песните од Гоце Арнаудов во странициве.

Онтопик: Сакаш комплетна клавирска изведба на песните, или доволен ти е нотен запис од солото? За првото не верувам дека некаде било каде постои такво нешто, за второво имам неколку миди фајлови ако ти вршат работа (MIDI позадински базирани се на ноти, има софтвери што може да ги прикажат во петолиние).

Мене повеќе ми оди оној другиот менталитет "псевдо експерт".
Толку е тешко да прочиташ во прв пост што бара членот?

Помогни ми да ги најдам песните од Гоце Арнаудов во странициве.

Онтопик: Сакаш комплетна клавирска изведба на песните, или доволен ти е нотен запис од солото? За првото не верувам дека некаде било каде постои такво нешто, за второво имам неколку миди фајлови ако ти вршат работа (MIDI позадински базирани се на ноти, има софтвери што може да ги прикажат во петолиние).
Prvo clenov ne e povtorno javen!
Izgleda ne ima zaboraveno.

Vtoro na linkovite pogore ima premnogu pesni! ima i od Arnaudov.

A eve ushte edna zbirka od preku 1000 makedonski pesni i isto taka ima i od Arnaudov

A ima i ovde mnogu pesni so Akkordi

I drug pat pred da kritikuvash prochtaj i shto linkovi sum pratil.

Последно уредено:

Kako na primer:

Мајсторе незнам зошто се палиш како мајмун на банана.
Нити тебе лично те барав да ми НАПИШЕШ што да барам само прашав културно дали има некој нотни записи од Гоце Арнаудов и доколку има да ги сподели за сите да ги имаме овде.

Мислам на неговите најголеми хитови од Фолк фест Валандово и слични фестивали.
Секако дека прво истажував на гугл,ги видов кои се на https://www.pelister.org/folklore/songs/index.php?
но ,ете од тие што ги барам истите ги нема таму а и никаде низ страните по фб на кои споделуваат нотни записи.

Можам да замислам некој не дај боже да
ти побара пари што се би му кажал.

Биди ми поздравен секое добро и смири се малце биди попозитивен ,ако сакаш помогни ако не биди жив и здрав.

Мајсторе незнам зошто се палиш како мајмун на банана.
Нити тебе лично те барав да ми НАПИШЕШ што да барам само прашав културно дали има некој нотни записи од Гоце Арнаудов и доколку има да ги сподели за сите да ги имаме овде.

Мислам на неговите најголеми хитови од Фолк фест Валандово и слични фестивали.
Секако дека прво истажував на гугл,ги видов кои се на https://www.pelister.org/folklore/songs/index.php?
но ,ете од тие што ги барам истите ги нема таму а и никаде низ страните по фб на кои споделуваат нотни записи.

Можам да замислам некој не дај боже да
ти побара пари што се би му кажал.

Биди ми поздравен секое добро и смири се малце биди попозитивен ,ако сакаш помогни ако не биди жив и здрав.
dobro e shto ti tekna po 2 nedeli da se javish!
A koj se tie tvoi hitovi shto gi barash?

I kako vtoro ova citiranovo ne go napisha vo prviot post !

dobro e shto ti tekna po 2 nedeli da se javish!
A koj se tie tvoi hitovi shto gi barash?

I kako vtoro ova citiranovo ne go napisha vo prviot post !

Абе друже не го напишав бидејќи сметам дека секој што бара нотни записи прво ќе пребара таму па ќе бара на други места.
Не живееме во 2000 година па да незнаеме да пребараме како што тврдиш ти.

Инаку на линкот има доста стари македонски изворни народни песни,
овие за кои што барам се од “поновата” историја,т.е. претежно од фестивали и албуми од Гоце.

-Граде мој
-Пеам да не заплачам
-Штом ноќта помине
-Петте струмички студенти
-Хотелска соба
-Возовите што одат
-Полни полни бре меанџијо
-Гледај го срцето
-Жетварска љубов
-Дали да те побарам
-Дојрана
итн.

Еве шанса и ти да научиш и запознаеш квалитетна музика која што е идеална за кафанка,седенки,слави и истата да ја уживаш.

П.с. чекав да се оладиш малце затоа покасно се јавувам

Абе друже не го напишав бидејќи сметам дека секој што бара нотни записи прво ќе пребара таму па ќе бара на други места.
Не живееме во 2000 година па да незнаеме да пребараме како што тврдиш ти.

Инаку на линкот има доста стари македонски изворни народни песни,
овие за кои што барам се од “поновата” историја,т.е. претежно од фестивали и албуми од Гоце.

-Граде мој
-Пеам да не заплачам
-Штом ноќта помине
-Петте струмички студенти
-Хотелска соба
-Возовите што одат
-Жетварска љубов
-Дали да те побарам
-Дојрана
итн.
Еве шанса и ти да научиш и запознаеш квалитетна музика која што е идеална за кафанка,седенки,слави и истата да ја уживаш.
П.с. чекав да се оладиш малце затоа покасно се јавувам

Poshto epten Placko si aj malce milosrdina od mene!

-Гледај го срцето
Полни полни бре меанџијо

Za drugite pesni sam che si barash na stranata!

I PAK CHE TI RECHAM!
I kako shto gledash NEZNAJSH da barash!
A i za Kvalitetna Muzika baraj nekoj drug da uchish!
Si vikam deka 20 Gitari i 3 Keyboardi i Kup drugi chuda okolu mene kazhuvaat neshto! :shook: :shook: :shook: :shook:

Aj caos i dolzhish Vecera

Последно уредено:

-Гледај го срцето
Полни полни бре меанџијо

I PAK CHE TI RECHAM!
Si vikam deka 20 Gitari i 3 Keyboardi i Kup drugi chuda okolu mene kazhuvaat neshto! :shook: :shook: :shook: :shook:

Пак паметуваш а не разликуваш ноти од акорди.

-Гледај го срцето
Полни полни бре меанџијо

I PAK CHE TI RECHAM!

Океј е друже не барај те молам.
Јас барав ноти не акорди :pos::pos::pos::pos:

Се напна да се докажеш дека знаеш да пребаруваш а остатокот на светот нема појма и на крај ја покака.

Сепак ќе те частам вечера ајде.

Океј е друже не барај те молам.
Јас барав ноти не акорди :pos::pos::pos::pos:

Се напна да се докажеш дека знаеш да пребаруваш а остатокот на светот нема појма и на крај ја покака.

Сепак ќе те частам вечера ајде.
Dobro aj vaka!
Shto ce prajsh so notite?
Ce uchish da svirish nekoja od pesnive ili ce pishuvash mozhebi diplomska rabota?
I dali znajsh primer eden akord (bez razlika koj) od koi noti e sostaven?

A poshto i dvajcata ste poprilichno nepismeni na Tema internet eve ti i edna slika od linkot pogore za Гледај го срцето!

1000012545.jpg

Последно уредено:
Dobro aj vaka!
Shto ce prajsh so notite?
Ce uchish da svirish nekoja od pesnive ili ce pishuvash mozhebi diplomska rabota?
I dali znajsh primer eden akord (bez razlika koj) od koi noti e sostaven?

A poshto i dvajcata ste poprilichno nepismeni na Tema internet eve ti i edna slika od linkot pogore za Гледај го срцето!

Прегледај го приврзокот 445023

Лесно е друже.
1. Гледаш во насловот "нотни записи".
2. Ќе си го поставиш прашањето "се разбирам од ноти? - Не"
3. Ја одминуваш темава.

Верувам дека ни сам не знаеш што прати.

Врати се на пратиот пост "барам нотни записи за клавир". Ти му праќаш акорди и потоа истите ги конвертираш во нотен запис.
Прво, ова е бескорисно за еден пијанист, второ секако не би барал нотен запис од акорди (секој што има повеќе од ден искуство на клавир ја знае на памет комбинацијата на тонови за било кој дур, мол, 7ца...).

Не може бе човек бара резервен дел за кола, ти му велиш еве ти точак вози, исто е.

Лесно е друже.
3. Ја одминуваш темава.

Врати се на пратиот пост "барам нотни записи за клавир". Ти му праќаш акорди и потоа истите ги конвертираш во нотен запис.
Прво, ова е бескорисно за еден пијанист, второ секако не би барал нотен запис од акорди (секој што има повеќе од ден искуство на клавир ја знае на памет комбинацијата на тонови за било кој дур, мол, 7ца...).

Не може бе човек бара резервен дел за кола, ти му велиш еве ти точак вози, исто е.

Dobro be dali si chorav????

Ete mu gi notite od "Гледај го срцето" i gi ima za 4 instrumenti. Pa neka si bira za shto mu trebaat.

I se od stranata so Akordite.
Ama izgleda od tvrdoglavost pochna i da ne ti se gleda!

Лесно е друже.
3. Ја одминуваш темава.

Нема не се обидувај да му докажеш човекот е решен да биде по негово и тоа е.

Ние сме глупи он е најпаметен.Тоа е тоа.
Човек да се покае 100 пати што прашал.

Дури и се потрудил да ги конвертира што е најинтересно но,не ја сваќа суштината.

Не сваќа дека едно е ноти друго е акорд и дека конвертираното на интернет од акорд на ноти не е воопшто исто кога се свири т.е. не се точни нотите во самото петолиние.

Но ајде сепак за крај сметам дека таа харизма тоа разбирање што го има тој за другите,треба и да го пофалиме!
После споделените конвертирани ноти,јас сметам дека тој е македонскиот
Бил Гејтс, интернет просветител и дека му нема рамен во државата по пребарување и користење интернет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom