Во петок на бојкот? – Секоја акција може да успее ако има масовност! 31.01.2025

• Креатор на темата Креатор на темата Coca Cola
  • Време на започнување Време на започнување

Ќе бојкотирате ли пазарување во Петок?

• Да

• Не, не ме интересира

• Да, но мислам дека нема ефект.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Ќе протестираме утре, јас денес испазарив, се снабдив со месо, леб, кромид, компир. Ќе се прави манџиче.

со печеница како стоиме ?

Што поскапе толку од лани до оваа година кај што сведочиме на скоро 30 % поскапување на сите артикли ?
Секаде низ светот има поскапување ама не како кај нас, кај нас таа кривата нагоре се испрај пушка
Сериозен си?
Се е поскапено. Или во подрум си бил последниов период...

Ние утре фамилијарно нема да стапнеме во маркет а ниту денес непто пазаревме, секој мора да има придонесе за да стане помасовно да се има енергија за поматаму и само така ке вроди со плод утрешното протестирање

Ако денес или утре не испазарите, ќе испазарите следната недела.
Секој што живее у град, има мали деца или работи по цел ден како ке се исхрани кога нема време ни произведува нешто? Така да, според мене дали денес или утре ќе ги дадеш парите у маркет, не прај никаква разлика.

Секој што живее у град, има мали деца или работи по цел ден како ке се исхрани кога нема време ни произведува нешто? Така да, според мене дали денес или утре ќе ги дадеш парите у маркет, не прај никаква разлика.
Да, ама старите рекле стравот лозје чува.

Сериозен си?
Се е поскапено. Или во подрум си бил последниов период...
Енергијата и суровините се нормализираа наместо цените да се намалат кај нас растат.
Смешно покачување на платите и пензиите.
Млекото откупна цена 25 денари а продажна цена 65 и уште ќе расте.

Poraka e vo prasanje a ne ,,nekogo da osiromasis,,. Poraka. Kolku pomasovna, tolku ,,poglasna,, do usite na Vlasta, na biznismenite.

Кога имаш мака со пенисот, на уролог се бара спасот или на бербер идеш...

Не викаме да не праќате пораки (љубовни, политички, какви сакате) туку да биде на точна адреса, кај причинителот за проблемот што го кажувате.

37 кога ќе биде.

Ама не претеруј сега. Ако продолжиш, ќе прекинат со производство, ќе немаш павлака да купиш ни 50 денари да даваш. Ќе треба после ем солидарна со @мкд владе ем од неговите јабучари.

Утрешниот ден не прави ама доволно е да се покаже силата на народот кога ке се сплоти плус ако зачестат ваквите работи ке осетат и те како, можеби имаме потреба од некои неопходни продукти ама секако на џанк фуд ке се осети драстична намалена потрошувачка
Хрвативе почнаа да прават споредби на цени по други земји, нека се свестат дека не е глуп народот

Да, ама старите рекле стравот лозје чува.
Џабе, мислиш ли дека големите ланци на маркети ги интересира ова? Како што кажав, денес ке протестираш нема да купиш леб (пример), утре пак нема, до понеделник ќе јадеш без леб. У вторник ќе си се вратиш и ќе напрајш сметка за сите три дена, пошто се што имаш дома си изела викендот.

Зачести ти деновиве у маркет пред црниот Петок. :D
Секој ден одам, гледај нешто ко на терен да сум, пратам ситуација, муабети, ете ми ја намалија павлаката, акции на каса еден куп, намалени сокови, чоколада, па кој ќе ве известува од прва рака ако не јас. Од кај ќе знаете сабота дали ќе се намалат цените ако не знаете претходно колку биле :D

Утрешниот ден не прави ама доволно е да се покаже силата на народот кога ке се сплоти плус ако зачестат ваквите работи ке осетат и те како, можеби имаме потреба од некои неопходни продукти ама секако на џанк фуд ке се осети драстична намалена потрошувачка
Хрвативе почнаа да прават споредби на цени по други земји, нека се свестат дека не е глуп народот

Се надевам дека ќе биде успешно.

Ама не претеруј сега. Ако продолжиш, ќе прекинат со производство, ќе немаш павлака да купиш ни 50 денари да даваш.
Ќе следи ли рецесија ако продолжи инфлацијата со ваков тренд?

Има инфлација, ама кај нас ептен забегаа сите со цените, не само супермаркетите.

Ако некој не контролира, као што сме забеган народ и хиперинфлација ќе предизвикаме :D

Енергијата и суровините се нормализираа наместо цените да се намалат кај нас растат.
Смешно покачување на платите и пензиите.
Млекото откупна цена 25 денари а продажна цена 65 и уште ќе расте.
Pa vaka nekako se formira krajnata cena
Screenshot_20250130-212607_Chrome.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom