ada
Модератор! ок?
- Член од
- 21 август 2006
- Мислења
- 5.706
- Поени од реакции
- 566
Оваа заедно со анализата од Разиел наменета за мене е една од најодржаните кои сум ги добила. Искрено малце повеќе ме подзамисли, и морам да признаам дека it makes sense..итекако. Ти благодарам, капиталисту еден:back::icon_razzSussaro напиша:И тогаш откако Јован го крстеше Исуса му рече сега ти ќе ме крштеваш мене.
Ада-Девојка млада
Ада ретко сум среќавал паметни девојки во животот а интелигентните се бројат на прстиве од левава рака. Да почнеме од почеток. Твоето толкување на метафизичките принципи е од старт конфузно непрактично. Го искористи моето барање да ми направиш анализа за да ми реплицираш на темата комунизам vs капитализам дури и помалку пакосно. Колку и да е здраворазумско твоето мислење не е до крај исправно затоашто не можеш да ги сегрегираш емоциите од разумот. Не би те бивало за порота. Тоа е разбирливо со оглед на полот на кој му припаѓаш иако одскокнуваш од нив. Црвената боја на косата има едно единствено значење-забележете ме. Генералистички гледано таа боја е најчесто поврзувана со јако либидо. Опозитирачки на тоа во анималистичкиот свет таа боја е поврзана со животни што содржат опасни хемикалии или оружја и нешто од кое треба да се одстапи. Ада кај тебе се појавува психолошката особина наречена когнитивна дисонанса. Фактичката и исперцепирана состојба на реалноста е во сукоб со посакуваната, мечтателската. Како човек што ја согледува социолошката база и општествената структура и односите на предметите појавите и процесите делува помалку разочарувачко па и застрашувачко. Како хуманист сакаш да веруваш во Црвен Крст, Грин Пис, Доктори без граници и слични непрофитабилни и невладини организации коишто ги делат твоите ставови и идеи, односно организации коишто предимствено служат за перење пари, политички пропаганди и материјални цели. Се надевам не требаше јас да бидам тој што ќе ти го каже ова нели? Она што ќе ги разреши дилемите е аксептацијата на системот на ад-хок база земено здраво за готово. Не можеш да се бориш против тоа не можеш да го смениш редно е да го прифатиш. Имаш одлична ментална структура за разбирање на уметноста талент што ретко кој го поседува. Оној што го зголемува знаењето ја зголемува и тагата ќе рече Библијата. Одржи го тој баланс на восприемање на знаење и простотата на толкување и нивелирање бидејќи тоа е решението за сатисфакциско емотивно и ментално вдховение истовремено баланс што е толку тешко да изгради и одржи. Тешко дека меѓу копуциве ќе најдеш машко коешто ќе успее сопатнички да продолжи со тебе. Ако тоа го бараш (а знам дека е така) тогаш ќе го имаш проблемот на пронаоѓање тежок проблем но не и нерешлив. И кога сме веќе тука добро запамти дека You and I are the same Darian, we are smart enough not to buy into the oldest myth running: love. A fiction created by people to keep them from jumping out of windows." (што би рекол мојот омилен филмски јунак). Знам дека го знаеш тоа треба да не го одрекуваш. Можеби имаш душа за цел свет но дали целиот собран свет го има истото за тебе. Хедонизмот но не во претерани граници многу би ти помогнал-практикувај го почесто. Уживај во ступидноста декаденцијата турбо фолкот запамти дека среќата најчесто е скарана со филозофијата, уметноста. Иднината е подеднакво зебана како и минатото. Поезијата идеологиите исто така. Задоволството е константа отсекогаш истите состојќи го содржале. Ти посакувам се најдобро во животот научи да ги држиш и мечот и штитот истовремено. Урамнотежи ги имаш сите знаења и можности за тоа. Ти треба само волјата.
Трпение децо...Убаво ви кажа чичко СерпикоFantom_oh напиша:Ада, јас уште чекам...
А ја денеска ќе се потрудам да им направам анализи на сите на кои сум и ветила. Али и јас сум само човек:cry: