Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.499
Панче да не го стави во куќен притвор?
Судот е најголем проблем, ама и полицијата треба да го пази надгледува во домашен притвор а таму се знае кој е надлежен.
Судот е само извршител на тоа што политичките функционери ќе се договорат. Да не мисли некој дека Пајазит Пајазити така на своја рака си тргнал и си дал домашен притвор? Или пак кој било судија за вакви случаи на своја рака решавал. Тие малкуте така што имаат решено да си тераат своја правда, веднаш по експресна постапка ги ставаат во затвор. Тогаш нема ни жалби, ни медицински проблеми, ниту ништо.

Економија, функционални институции, инфраструктура тоа се проблемите за кои треба години да се решат. Ваквите кадровски проблеми, тие сите се решаваат за максимум 6 месеци, со тоа што најголемите проблеми уште првиот месец може да ги решат. Ама не ги решаваат зошто не сакаат, зошто сите се поврзани меѓу себе како црева и сите меѓусебе си чуваат прљав веш за другите.

Да не заборавиме и друго сушстество, наречено Боки 13ка. Направи еден тон срања, со политички дил го пуштија да излезе од затвор поради медицински причини, за возврат си одработи на подкаст кај Лазаров и до ден денеска он си тера забави и одмори иако треба да е во затвор. Е сега кога законот не важи за суштества како Боки 13ка и најважното е политички договор, треба да чуди некој дека командант на ОВК избегал.

Реков да не беа моментално сите медиуми и целата олигархија позади нив, за овие веќе колку 2-3 месеци "владеење", како кокошки ќе ги искубеа. Ваква безидејност и стагнација после само 2 месеци власт е просто неверојатно. Ова најмногу подсетува на СДС кога дојде на власт 2022, дојдоа без никаков капацитет ниту идеја, чисто дека ДПНЕ ја изгуби војната.

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.116
Поени од реакции
30.182
Podobro dosaden otkolku naiven, ali ti si znaes. Edno vreme svrsvavte od radost deka Pretsedatelkata rekla toa sto rekla na zakletvata. Ustvari imas anketa pogore, vidi si sama, da ne ti krsam film.
Дали имаш нешто продуктивно да кажеш на дискусијата?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
pod grchko poteklo SE misli makedonci od deneshna Grcija, pa I Goce e so grchko poteklo...
Problemot e shto poim makedonci SE priznava od 1944, iako Cipras neshto spomna koga SE praeshe Prespanski deka vo Grcija ima samo grci , antichkite makedonci SE izgubeni denes a postojat samo makedonci vo Severna Makedonija, a koja ima koreni od sredniot vek....
Ne znam zoshto ne SE koristi termin grchki makedonci...
Drugo e kakov bil majciniot jazik na brakata Kiril I Metodi, t.e. Ako bil helenski tie pokasno go nauchile slavenskiot govor I ja napishale glagolicata
Не постои политичар кај нашите јужни цигани кој не ја пее истата песна-дека во Грција има само Грци. Истото тоа го пеат и бугарските политичари и на тој начин си ја „ишкаат мувата од капата„, односно изнесуваат став дека сите жители им се Грци односно Бугари и со тоа очигледно го „покриваат„ проблемот со постоењето на малцинства кои по род не се Грци или Бугари, односно го негираат делењето на македонската земја и на Македонците од познатите настани по балканските војни.

Наведените политичари нема да го сметнат тој став и однос кон Македонија и Македонците, па веројатно сметаат дека со тек од време, сите ќе заборавиме кој ја делеше Македонија.

Која била националната припадност од Светите браќа е дискутабилно, особено кога се зборува за времиња во кои начинот на идентификување не е националната припадност, која била од споредно значење, туку верската припадност и припадноста кон местото на своето живеење.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
ДПНЕ и СДССМ се во функција на урбаната мафија непрекидно, едногласно, нема разлики меѓу нив кога е во прашање коруптивниот капитал. Нели е појќе од очигледно?

Kajgana Shop

На врв Bottom