Леле, леле ама леле кање (не тој од нигас ин парис) за ругањето со Исус. Бојаџи, те молам седни, никој не мислеше твојот филм.
Види, може да им се случи и на најдобрите. Не ве обвинувам, само помолете се да Севишниот ја истера таа омраза и црни мисли со кои лукавиот ве искушува. Оти вакви побожени заборавате дека Је (не оној од нигас ин парис аман!) учеше на прошка и во многу битен девелопментал момент побарал од татко му да прости
бидејќи
не знаат
што
прават
.
Знам дека е као одамна распнувањето, но зарем ќе дозволите религиско исмевање на Олимпијада да е потешко дело одошто распнувањето до толку за да не заслужува иста холи прошка за незнаење па и од вакви испоизнадвредени ВЕРНИЦИ како што се претставувате дека сте откако е десен евентот? Зошто ако сте толку загрижени за Неговиот имиџ & тема, не можете да простете за Парис и се помолите да си го најдат мирот тие изгубени души на новата јавна вечера?
Да очекуваш нешто различно од Франција овие денови е само по себе грев за каменување. Немам проблем со фрлање прв камен in that manner.
Но океј. Користење религија или повторувачи спортски натпревар за да се нападне одредена група - немам многу-многу против тоа, ако го правите. Она со коешто има проблем е ако деца аспектот во целата социолошка дискусија ви е само супер-плус аргумент за против таа шарена група на луѓе. Многу пати сум напишал дека децата ми се црвена линија и зошто се согласувам често со вашата, со конзервативната страна (или нормалната во случајот оти уопште не ми е битен лејблот се додека тоа значи дека тоа што репрезентира има логика, дава слобода, не повредува никого особено деца, итн). Но, ако од 6 бигнејм јутубери инфлуенсери у само задњи 12 месеци кои закачија педо случај сте слушнале само за еден бидејќи е трансформер можеби сте во, хеј, комора. Или пак ако СТЕ слушнале а не сте дошле да напишете гневен пост како оние за тој од мр.бист, ако не ви се подеднакво згадило од само-некнашниот certified pedophile др.дисреспект - тогаш вие сте хипокрити а бидејќи ефективно злоупотребувате деца за агенда и ако само го користите случајот да уништите омразена група а не оти ПЕДО Е ПЕДО кој и да interspecies се декларира - тогаш, со вокабуларот од темава: да ми го пушете курот уште сега, за да не го крунисам крајот на постот со тоа.
Полнолетен да има приватни и експлицинитни содржини со минор - тоа одма треба да се санкционира па и превентира со хемиски кастрации или медикации што би ги максимално неутрализирало и сите такви случаи треба да бидат во светло и да имате исти силни чувства за. И не, не релативизирам “аМа ИмА и сТРеЈт пЕдОфиЛи” туку напротив ја потенцирам линијата којашто ни е заедничка. Тоа со puberty blockers и сексуални ориентации на 12 годишни, освен ако немаат штабски мајндсет па по дефолт се согласуваат на сѐ што иде со партијата, не ми е и не може да ми стане јасно како некој му е нормално и прифатливо а да го сметаме функционален и дел од едно општество. Треба да се искоренат од воки движењето комплетно овие прашања и да се дискредитираат и одземат лиценците на сите такозвани доктори што работеле и препишувале такви медикации и извршувале операции на деца до сега.
Да не заборавиме, конзистентноста е доблест а без неа сме непријатели.
Окно вајбз.