- Член од
- 12 март 2024
- Мислења
- 400
- Поени од реакции
- 541
Britain e samo fudbal.use da im kazese deka cela britanska ekonomija e pomala od taa na shanghaiskiot region![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Britain e samo fudbal.use da im kazese deka cela britanska ekonomija e pomala od taa na shanghaiskiot region![]()
Britain e samo fudbal.
Xiaomi започна со развој на коли пред 3 години.
Apple потроши повеќе години и 10 милијарди долари и се откажа од плановите за производство на коли.
Ова треба да му го објасните на другарот @Human, нели наталитетот е проблем и ќе паднат како држава (баш напротив, мислам дека и без дополнителен раст на економија, само со намалување на наталитетот и примена на роботика, ќе го зголемат стандардот на ниво и подобар од тој во западните земји).
Веќе имаат еден куп кафетерии каде целосно кафето се приготвува од робот, ресторани со мнозинство персонал роботи, маркети без вработени и тн. Не им треба да носат ни од Непал, ни од други земји како што е на запад, па и во моментов во Македонија.
А со вакво производство на возилата ќе го преплават и тој маркет, како и се друго, стандард Кинеска логика: пониски цени - полош квалитет. На крај од денот кај електрична кола (па и кај секоја друга), поарно да може да ја сменам на секои 7-10 години, отколку да се ебавам со истата 20 години. Во западните земји баш е и практичен овој метод, со novated lease илјадници луѓе веќе и го прават истото.
Му текна, ама доцни, многу регулатива и заебанции. Кај овие лесно е, еден чауш одлучува што смее, а што не.Тогаш супер, нема што да дискутираме.
Ако економијата е индустриски роботи и кафе роботи, одлично.
Како досега не му текна на алчниот Запад за овие работи...
Кина до 2030та ќе биде сај фај свет за западот. За скоро има авто индустријата да им ја скршат на европјаниве. BYD, NIO и останати се се поприсутни во европските пазари. И освен трговски војни како американциве што прават друго ништо не ги спасува.
Кинескиот АИ ги праи ли белците црнци, а мажите - жени и трансџендери?Ќе го осудиш развојот на AI во Кина? Или тој AI е добар пошто не е од американците?
Ќе го осудиш развојот на AI во Кина? Или тој AI е добар пошто не е од американците?
Кинескиот АИ ги праи ли белците црнци, а мажите - жени и трансџендери?
Тоа од гугл за програмирање е тапа. Го пробав пред 2-3 недели, на прва ми дава грешен код, му пишувам корегирај таму и таму и препиши го целиот код, му еба мамицата го направи попара, на втора итерација направи грешки и во тоа што претходно беше точно.што знам, АИ веќе го прифатив како дел од новата реалност. Без разлика дали е кинеско или америчко. Така да немам некои предрасуди ни према едно ни према друго. Само што како што кажа берик, америчкото е премногу цензурирано и воукерско перење мозок, поготово тоа од Гугл. Ова од Open AI не е дотолку.
Не го хејтај гемини, македонец работеше на него баш на тие работи.Само што како што кажа берик, америчкото е премногу цензурирано и воукерско перење мозок, поготово тоа од Гугл.