Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.623
Поени од реакции
42.157
Знаеш колку грешиш со ова? Дали вистина веруваш дека ако некој тебе ти е фин е фин секаде и дома и со неговите и со жена му и со децата?
збориме за прво запознавање, не збориме за некој што има деца и жена. Мажот кога е фин е многу поискрен, за разлика од жените кои кога се фини се најчесто дволични како и целото нивно битисување. Си ги гланцаат цел ден и у позадина планови си коваат како да се заебат една со друга.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.078
Тоа пијаниците и пропалиците можат да удрат два шамара, да се комираат да заспијат или да добијат забрана за прилаз и да се усерат од страв од полицијата. Опасни се тие 'фините'.
Тоа е дефиниција за не-фин. Sneaky fuckers не се фини луѓе.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.479
Не е баш така, силеџиите се стварно опасни, дури понекогаш и по живот.

Мислиш дека "фини" често тепаат жени? Ако под фини во наводници мислиш на манипулатори кои пред останатите глумат такви а дома се нешто друго во смисол на вербално малтретирање итн. такви ги има но ретко се тепачи.
Обилно тие силеџиите што се познати како силеџии се плашат. Од закана од брат, пријател, од полиција.

Тие угледните и примерните во општеството се најопасните за жената верувај ме. И затоа не е за осуда кога ќе речат е па сама си го бираше таков откако ќе ја претепа до смрт.

И се разбира не зборам за секој угледен женет човек.
Автоматски споено мислење:

збориме за прво запознавање, не збориме за некој што има деца и жена. Мажот кога е фин е многу поискрен, за разлика од жените кои кога се фини се најчесто дволични како и целото нивно битисување. Си ги гланцаат цел ден и у позадина планови си коваат како да се заебат една со друга.
Абе на прво запознавање реално секој глуми нешто што не е, ептен се форсира тоа, се добиваат погрешни впечатоци и на прва секој е добар, нема одма некој да те фати за коса или да те изнавреѓа. Сигурно дека во најдобро светло ќе се покаже. И двете страни.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.049
Поени од реакции
9.395
Проблемот кој се јавил од неколку века на газење на жената и се што е женски принцип денеска се појавува како Стокхолмски синдром. У машко-женските односи ова е предоминантно иако нормални здрави жени кои излегле од матриксот не се малку. Жената е жртва и како таква бара да опстане у овој свет у кој не мора така да бидат поставени работите.

Член од
12 март 2024
Мислења
148
Поени од реакции
251
Обилно тие силеџиите што се познати како силеџии се плашат. Од закана од брат, пријател, од полиција.

Тие угледните и примерните во општеството се најопасните за жената верувај ме. И затоа не е за осуда кога ќе речат е па сама си го бираше таков откако ќе ја претепа до смрт.

Си има и "достојни" силеџии кои ништо не ги плаши и го тераат своето до крај додека не заврши со убиство, негово или жената ќе го убие него или во најдобар случај ќе дојде до развод.

Ок, сега за вториов дел сфаќам што сакаш да кажеш.

Член од
5 март 2023
Мислења
431
Поени од реакции
1.747

Автоматски споено мислење:

Абе на прво запознавање реално секој глуми нешто што не е, ептен се форсира тоа, се добиваат погрешни впечатоци и на прва секој е добар, нема одма некој да те фати за коса или да те изнавреѓа. Сигурно дека во најдобро светло ќе се покаже. И двете страни.
Ај кажи ми која е логиката девојката да оди со некој навивач хулиган што оди со боксирачи и има 15 кривични пријави за насилство и тоа да е ок, а некој што е примерен и грижлив да го одбие затоа што е сумњив. Објасни ми ја логикава, зошто јас не ја гледам стварно.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.479
Ај кажи ми која е логиката девојката да оди со некој навивач хулиган што оди со боксирачи и има 15 кривични пријави за насилство и тоа да е ок, а некој што е примерен и грижлив да го одбие затоа што е сумњив. Објасни ми ја логикава, зошто јас не ја гледам стварно.
Погрешно си ме сфатил сосема. И буквално.
Само сакав да кажам дека и тие фините и се разбира не сите се опасни дома, а за околината се предобри и примерни. И дека повеќе убиства на жени направиле фини дечки за кои би рекле дека на мравка не газат.

Нема врска ако бил фин да го остави и да оди со хулиган, не знам како го извлече овој заклучок.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.983
Поени од реакции
7.631
E taa e taa zhenska logika.Koleshkava slichajno nekni mi rasprava se skarala so dechkoto so koj bila 5 godini zaedno zatoa shto go roknale v zatvor. Trebalo 5 godini da odsedi. I mi veli , pokraj toa shto bil huligan, tepach, kockar, sekoja nedela bocnuval i nekoja druga ne i smetalo ama sega so presudata i poknal filmot.

A zhenskava fina, ljubezna, simpatichna .

I kade e sega logikava ?
Mozhebi @Ocajna mozhi da kazhi neshto povejche!
Taa e po Alfa mazhjaci.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.850
Поени од реакции
23.211
Погрешно си ме сфатил сосема. И буквално.
Само сакав да кажам дека и тие фините и се разбира не сите се опасни дома, а за околината се предобри и примерни. И дека повеќе убиства на жени направиле фини дечки за кои би рекле дека на мравка не газат.

Нема врска ако бил фин да го остави и да оди со хулиган, не знам како го извлече овој заклучок.
Finite se navodno poopasni oti se fini, na gla ke mu se kacat, site filmoj ke mu gi puknat i eden den ke zemi ke iskluci i ke ja zdrobi.
Na huliganite ne smee ni da mu pisni otì non stop e isklucen, samo i ako go opuli na krivo znae sto ja ceka. Kako velat stravot lozje cuva.
Lesno e da mu se kurcis na nekoj fin doma, odi kurci mu se na nasilnik, licniot opis ke ti go smeni. Na son da ti dojdi nekoja glupa ideja, ke se razbudis i ke recis ne ne, to ne ,ne pak na jave da izigravas besna glista. I taka nema da mu dades povod da te donesi na fabricki, i posle srekno si ziveeja do krajot na zivotot .
Ete zatoa :toe:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.927
Поени од реакции
12.491
Оти повеќето се вакви чисти десетки, класични и суптилни што би рекол господин @Sussaro :

Screenshot_20240321_183445_Gallery.jpg

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.257
Исто е и со вас мажите, да се шетате низ град со опајдара опната на штикли со кило шминка и вештачки додатоци по лице и коса, его до таван демек види кој сум јас каква фуфа шетам, ама дома треба некој скромна, домаќинка, грижлива да ве чека со ручек на маса, многу сте грлати да плуката по жени за тоа што сакале лоши момци, кој се тие? Ама убаво е да се има на страна да се боцка пошо нели секој ден грав не се јадело. Абе ајде.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.983
Поени од реакции
7.631
Исто е и со вас мажите, да се шетате низ град со опајдара опната на штикли со кило шминка и вештачки додатоци по лице и коса, его до таван демек види кој сум јас каква фуфа шетам, ама дома треба некој скромна, домаќинка, грижлива да ве чека со ручек на маса, многу сте грлати да плуката по жени за тоа што сакале лоши момци, кој се тие? Ама убаво е да се има на страна да се боцка пошо нели секој ден грав не се јадело. Абе ајде.
Zavisi za kogo kako.
Mene takvi "maltareni" na 20cm shtikli ne samo shto ne mi se dopajgaat tuku i mi se gadi. Domajchinka, so shminka i so svoe mislenje , samostojna koja ne treba so stap v gaz da ja shibash za da i tekni do kade e denot da ama ne prekurchuvanje.

Последно уредено:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
:cautious::toe:
E taa e taa zhenska logika.Koleshkava slichajno nekni mi rasprava se skarala so dechkoto so koj bila 5 godini zaedno zatoa shto go roknale v zatvor. Trebalo 5 godini da odsedi. I mi veli , pokraj toa shto bil huligan, tepach, kockar, sekoja nedela bocnuval i nekoja druga ne i smetalo ama sega so presudata i poknal filmot.

A zhenskava fina, ljubezna, simpatichna .

I kade e sega logikava ?
Mozhebi @Ocajna mozhi da kazhi neshto povejche!
Taa e po Alfa mazhjaci.
Такви ми се удварале неможам ја да си ги бирам удварачите, добрите не ме сакаат, само лошите.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.460
Ти реков, едно е што на машко му се допаѓа за сексуализација, а друго што сака за нешто посериозно.

Такви ми се удварале неможам ја да си ги бирам удварачите, добрите не ме сакаат, само лошите.
А дали си размислила на следниве 3 работи:

1. Дека не мора да одбереш уопште. Ако само такви биле дур не се појави нешто поасално нема да умреш ако си сингл во меѓувреме.

2. Чим само такви ти се удварале значи дека привлекуваш таков профил. Си помислила дека може е до тебе? До твое однесување, боди ленгвиџ, како се поставуваш, каква енергија оддаваш? Не мислиш дека може ти треба да смениш некои работи?

3. Пошто сме 21 век може и ти да си удварач. Ако не ти се допаѓаат тие што ти се удвараат удварај му се на некој што тебе ти се допаѓа. Како им е на 99% машки кои никој не им се удвара на готово туку мора сами се. За работа на пример ти аплицираш или компании тебе те бараат?

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.535
Поени од реакции
4.377
Ја сум добар и те обожавам вака потајно. Дали тоа значи дека сум лош???

Kajgana Shop

На врв Bottom