- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 1.432
- Поени од реакции
- 2.543
Чварки
Свинско сало и свинско месо се сечат на коцки и се ставаат во тенџере да се динстаат. На две кила сало и месо се става пола кило вода...
Се динстаат дури водата не изврие и чварките не добијат црвенкаста боја...
Потоа се процедува маста преку цедалка...
На крај кога ќе се стават во чинија, се посолуваат...
И нека не ве лажат дека свинската маст е штетна...Баш напротив... Во минатото се лечеле со ова...
А мене ми е меѓу омилените јадења, комбинирано со салата од марула, млад кромид и многу лимон...
Свинско сало и свинско месо се сечат на коцки и се ставаат во тенџере да се динстаат. На две кила сало и месо се става пола кило вода...
Се динстаат дури водата не изврие и чварките не добијат црвенкаста боја...
Потоа се процедува маста преку цедалка...
На крај кога ќе се стават во чинија, се посолуваат...
И нека не ве лажат дека свинската маст е штетна...Баш напротив... Во минатото се лечеле со ова...
А мене ми е меѓу омилените јадења, комбинирано со салата од марула, млад кромид и многу лимон...