Што ви е важно да има вашиот иден сопруг

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.642
Поени од реакции
1.894
Ej devojkava pogore si kazala sto misli i i se sipaa 20 dusi. Sto vi e be lugepa toa si go bara ona. Nejzino mislenje. Ona ne rece deka bara nekoj za pari ali i da rekla pa toa e tema na forumov. Nejzino mislenje. Mnogu providno se iznavregavte zosto se osetivte deka ne ste dovolno dobri za nekogo.
A sea pa da bideme realni ,kako da zemes nekoja domakinka koga rabotis vo nekolku firmi i cel den si so luge. Bilo koj vo taa situacija ke si bara nekoj skladen na nego. Nekes ti da doagas doma so iljadu idei sto sakas da naprais sto ti e u plan...a ona da ti raskazuva turska serija ili dva saati da mi raskazuva za rucekot sto go napraila. Si baras nekoja koja ke ti parira na nivoto. A na jaka zena e mnogu potesko da i pariras nego na maz. Zosto gledas deka vo nea ima ambicioznost, sila ,intelegencija, sposobna e za se. I ti so toa moras da se nosis i diri i da najdes nacin kako da dominiras kako maz. Normalno vo abstraktna smisla mislam nema valda da se butate na raka.


:facepalm:



Ако некој некого вреѓаше баш таа ги извреѓа сите, а неа никој.
 

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Мислам дека девојката бара интелектуалец од нејзин ранг (може и поголем), сака независност(егзистенцијална), дистанцирање од влијанието на родителите (пред се свекрвата нормално :)).. и според мене, тука нема ништо спорно. Нејзин таргет е all around модерен дечко со предиспозиции да ја почитува рамноправноста на жените. Делува пребирливо и од интерес, но воглавно такви се поголемиот % жени (па и мажи) на денешницава.

Несигурно опшество, неизвесна иднина, економска нестабилност, итн итн.. се само дел од предбрачните ризици и калкулации. И до некаде оправдано.

бтв, не мислев да ви ја уништувам забавата, продолжете само без вреѓање. Тоа дупли јузери, сомнителни членови итн... ќе биде дополнително истражено.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom