Хороскоп, хороскопски знаци (општо)

Што сте во хороскоп


  • Вкупно гласачи
    1.367

sinook

Rock 'n' Roll
Член од
26 февруари 2005
Мислења
218
Поени од реакции
2
Ако ѕвездите ни ја одредуваат судбината,јас прв ќе ги застрелам...
 

pinky**

..all over again..
Член од
16 декември 2005
Мислења
383
Поени од реакции
4
Horoskopot: vistina ili fikcija???

Dragi posetiteli na forumot bi sakala da ve zamolam za nekolku vasi mislenja vo vrska so temava..Sto vsusnost spored vas pretstavuva horoskopot ??Dali ste ubedeni vo toa sto go citate deka e vistina ili pak nekoj se obiduva da si otvori rabota pisuvajki gi tie gluposti poradi pricini sto mu bilo dosadno!!!!Ocekuvam vasi odgovori....

Темата е преместена во веќе отворената Пинки.
 
V

Vlad II Draculea

Гостин
Ја вака че ти одговорам...
Џаоло си немал друга работа па си ебал децата..

на земјава има 6 милијарди лујџе.. има 12 хороскопски знаци.. по груба делба 500км на знак... има прилика 100тина чуства на човек. кои воглавно се делана 6/7.. во смисла добри, лоши...... има прилика 100 настани.. како во текот на неделата..в година.. има 9 планети... 50 богови...верувајна...и да не редам...се` шо има во Чороскопите. поентата ми е.. една база на податоци со сите овие 100 100 9 50 да се подели 12 и на Random на секој од овие 12 да му припадни нешто.. од 500км лујџе со тој знак.. сигурно на 40% че му се погода 60% од работите..

Иначе астрологијата е настаната мнооогуу одамна... не знаеле лујџето во шо да се верува.. зеле религијата.. зеле бог..(ова е процес кој траеЛ, али да не тупам многу).. и се нашле попаметни рекле ЈАС знам Шо кажвит БОго и праеле пари. со обично тресејне глупости... некои и славни станале..
Негде на форумов имаше какво дете че ти се роди гајџала некоја, ама не секош... па молам 50%..

Друго.. ако не и на Хари потер ја зафркаваат астрологијата.. а сметај таму се работи за магичен свет....
 
Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Мистичен напиша:
Верувате во хороскопи, натални карти и слично?
За хороскопиве по веснициве несакам да коментирам, но за наталните карти...хммм...мислам дека доколку е изработена од човек кој навистина се разбира од астрологија, наталната карта може да предвиди навистина некои работи.
Ваши мислења или искуства?
Navistina e cudno,no vistinito. generalnite horoskopi koi gi citete po vesnicite, navistina nemaat vrska so individualnite licni karakteristiki na sekoj od nas. No zatoa astrolozite i predupreduvaat deka takvite horoskopi treba da se citaat so rezerva i dodavanje na sopstvenite karakteristiki i obelezja,za da se dobie priblizno barem,horoskop koj se odnesuva na toj znak,a na nikogo poedinecno.
Koga ke vi napravat licna natalna karta,odnosno koga ke vi ja napravi zimi eden astrolog priznavam kaj nas SIME,e togas,moze da se cudite i da se krstite,ama se dokazuva deka astrologijata i pretskazuva,osven sto dobro go tolkuva minatoto.
Od licno iskustvo znam deka ona sto planetite ke ti go sklepaat,nikoj ne moze da go rasklepa.:) Sime mi napravi natalna karta.Lugjeeeeee..pa..pa..:cuc: sto kaza,toa bidna.:raz:
I sekogas se obiduvam da go slusam vnimatelno sto zboruva.Do sega ne promasil. Osobeno koga zboruva za predviduvanjata,odnosno za toa sto planetite i pretskazuvaat na planetava,sekoja Nova Godina-se pretvaram vo uvo. Site katastrofi i ostanati neprijatni prirodni nesreki gi predvidel vo detalj.No i ubavite nastani isto taka.
Astrologijata e nauka,koj sto saka neka kaze,samo zavisi neli,koj gi cita kartite i rasporedot na planetite vo daden moment. Toa umee vistinski astrolog. A kaj nas ima mnogu izmisleni i eden vistinski. Ne go reklamiram,no ete lesno e da go najdete Sime i da se uverite.:wink:
 

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Јас мислам дека тоа е страшен бизнис.
Еве предвидувам според планетите дека bibika ќе биде верен коминтент и потрошивач на наталните карти на Симе.

Без нервози, ова е само мое материјалистичко мисење. Не мора да е точно. Можно е да сум грешка! :)
 

astrion

REBEL
Член од
15 ноември 2005
Мислења
792
Поени од реакции
18
Кој е па тој Симе?Ај нека ми направи натална карта бесплатно па ако стварно е точно по сила на законот сите ќе му станеме муштерии,кој нејќе да си знае што го очекува,каде да внимава и.т.н Дај ми веб страна од него ако е толку јак па да видиме :icon_lol: :wink:
 

606

Член од
24 септември 2005
Мислења
511
Поени од реакции
51
Сите знаете дека со хороскопиве се претерува и тоа многу.... На повеќето ви е јасно како функционира еден биолошки организам пошто тое се учи уште во основно. Особено физиологијата на нервниот систем ја има главната улога во конекцијата со влијанието на космичките зрачења. Влијанието на сите небески тела не е ниту малку занемарливо. Сета позната човечка физика се оснива на тоа. Човечката историја во текот на илјадниците години била воодушевена од небеските тела и ги бележела позначајните вселенски опсервации. Случајностите на редовните физички интеракции помеѓу небесните тела и човековото најблаго кажано „расположение“ не е случајно, така да се си добило смисла. Само како што кажав на почетокот тоа подоцна многу се искомерцијализирало со што е изгубена вистинската научна врска на астрономијата и астрологијата.
 

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Хороскоп читам само кога немам што да правам... И се разбира дека не верувам! НЕ може напишаното да важи за 100 луѓе во еден одреден знак, сите сме различни... А во натални карти и хороскопи работени според подетални информации, пр час на раѓање, е во тоа верувам... И во биоритам верувам!
 

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Хороскопите како овие во весниците претежно немаат врска.

Имам познаник кој е познат астролог. Од моите скептични разговори со него на почетокот по прашање на оваа тема, дури и ироничните прашања кои му ги поставував, откако ми даде опширни образложувања и ми ги појасни основните работи "како функционира" сето тоа, барем малку го сменив мислењето.

Значи, хороскоп и натална карта се сосема различни работи и битно е дали ќе ги изработи некој шарлатан или некој кој навистина има познавање.

Астрологијата е дефинитивно наука која е поврзана со астрономијата. Останува само да се докаже целосно нивната поврзаност.
 

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
horoskop citam samo koga razlistuvam spisanie i go zabelezam na nekoja stranica....inaku nema zoshto da se veruva vo horoskop...nikogash ne ispaga taka kako shto pishuva pa nemoze na milion luge shto se bliznaci da im se sluci istata rabota...natalna karta taka i taka imam praveno , no ne za dolgorocen period, no samo del od tie raboti se ostvarija taka da tuka malku i veruvam...:baeh:
 

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Allita напиша:
natalna karta taka i taka imam praveno , no ne za dolgorocen period, no samo del od tie raboti se ostvarija taka da tuka malku i veruvam...:baeh:
И мене и на моја пријателка ни имаат направено, работите се случија и тоа со датумска прецизност од 3 дена разлика. Навистина беше за чудење.
 

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
Мистичен напиша:
И мене и на моја пријателка ни имаат направено, работите се случија и тоа со датумска прецизност од 3 дена разлика. Навистина беше за чудење.

ima neshto vo tie natalnite karti...mislam deka ima poveke vistina otikolku nevistina.....i mene mi se slucija mnogu od tie raboti samo ne se sekavam dali beshe precizno ili ne precizno...
 
Член од
25 ноември 2005
Мислења
16
Поени од реакции
0
Definitivno veruvam vo horoskop samo koga mi se svigja toa sto go pisuva. Ako ne mi se dopagja togas toa e cista glupost
 

Kajgana Shop

На врв Bottom