Верувате во хороскопи, натални карти и слично? За хороскопиве по веснициве несакам да коментирам, но за наталните карти...хммм...мислам дека доколку е изработена од човек кој навистина се разбира од астрологија, наталната карта може да предвиди навистина некои работи. Ваши мислења или искуства? Едитирано од модератор (додадено објанувањето од Тоше):
Re: Хороскоп? Верувам онака од занимација колку да прочитам да видам дали нешто ќе ми се случи итн. А не дека вистина ќе се случи тоа што го пишува во хороскопот... заради занимација... а некогаш и во мали случаеви се погодило нешто вистинито. :lol:
Од навика и радозналост секогаш весник кога земам во рака го читам хороскопот... Во ништо не верувам Натална карта ми имаат направено и се изненадив од тоа колку имаше вистина во напишаното...
Две девојки ми имаа направено натални карти. И кај двете пишуваше слично. И во двете ми пишуваше дека нема шанса да живеам надвор од МК. Ама сепак испдна поинаку... :lol:
Не верувам во хороскоп... Хороскопот постои за да се пополнат празните страни во весниците, или евентуално празното ќоше на „ојѕирни.ком.мк“ :roll:
Не верувам, ама па секогаш кога читам (од радозналост нема шанси да промашам) ми се трефнува нешто. А натална карта не ми направил никој, но мислам дека треба да има нешто барем во нив ... леле колку сакам! Форчн упати ме некаде да ми направат и мене :molam: :wink:
Мене пред многу години ми ја направи една пријателка од мама, не верувам дека уште се занимава со истото. Знаеш кој прави? Сега ми текна! Брат му од Игор (да ме не видит) од Кичево
Појма нема то хороскопо... А најсмешно нешто беше не знам само во кој весник го читав, нешто вака `На планот на љубовта ве очекуваат блиски средби со...` доколку сакате да разберете повеќе јавете се на тел. број 0500 ...
Можеби постои некоја вистина во одредувањето на карактерните црти според хороскопскиот знак - секако, со исклучоци заради кои е измислен подзнакот . Меѓутоа, мислам дека ничија животна линија не е запишана во некаква си поставеност на ѕвездите. Хороскопот постои, пред се, заради онаа наша потреба да се дознае што не очекува во иднина - разбирлива причина од која некој профитира . Како и да е, астрологијата има традиција ... не ми е познато од кои дамнешни времиња влече корени, но познато ми е дека Александар Македонски бил лав во хороскоп, а знакот го одредиле некои паметни луѓе околу него и во негово време ... барем така пишуваше во "Роман за еден бог" на Морис Дрион (француски историчар) Колку од вашите карактерни црти се соодветни на вашиот хороскопски знак?
Јас многу, многу не се замарам со тоа, но секогаш кога ќе ме праша некој што се разбира што сум во хороскоп, и ако почне да ми кажува карактеристики ... скоро сите си ги имам ... така да ваљда има нешто
Abe... po karakteristiki sum stoce ( u sekoj vid i forma zavisi od klimata), po potreba pijavica, a najcesto kuce -- a u horoskop neso sasvim treto...
Цело лето ми пишуваше дека супер ми иде работа,живот анд шит и се дешаваше да скапувам од работа без време зе приватен живот. Дојде октомври и ми пишуваше дека лошо ме чека кога тоа сменив работа и се тргна на подобро:raz: :lud: Толку околу хороскопот:baeh:
Читам хороскоп онака, ради реда. Да видам со што ги пополнвет страниците. Некогаш се дешава од напишаното нешто така да испаднит..ама некогаш : ))))))
site pod horoskop go podrazbirate onoj dneven,nedelen,mesecen ... horoskop..sto go pisuva po vesnicite i spisanijata..nema vrska toa ima nesto vo osnovnite karakteristiki sto gi poseduva sekoj znak...porano povekje bev zainteresirana za astrologijata...duri im pogoduvav na luge sto se vo horoskop sudejkji spored tie osnovni karakteristiki a vo vrska so natalnata karta,ima i vo toa nesto,samo treba da najdes vistinski covek da ti gi protolkuva rabotite... pozdrav