Фан клуб: Милан

Џампаоло?


  • Вкупно гласачи
    55
  • Гласањето е завршено на .

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.274
Поени од реакции
45.673
Монтоливо бил ѕвер ама не го разбирале :icon_lol:
Му ги натовари неуспесиве на Де Јонг дека останал, а нема везе што минутажа нема ни за курац за разлика од несфатениот генијалец што веќе игра редовно и стандардно лошо.

Мене средината не ми е толкав проблем проблем ми е тој хендикеп од 1-0 секое коло, сто Баки и Кристијановци не можат да оправат тоа што еден Запата може да испосере.
Кога одбраната би била стабилна и поуздана, не би имало потреба од средњаци со дефанзивни карактеристики да трчаат за да покриваат, наместо да се офанзивци и да се борат и креираат.

Тој 4-3-1-2 не се игра со Берлолачи и Бонавентура, се игра со Менез или кога знаеш дека е повреден - нов Менез , со импровизации и крпење се добива немање контакт на среден ред и напад и Луиз Адриано што од немање работа гледа во рефлекторите цела утакмица.
 
Член од
4 октомври 2010
Мислења
7.733
Поени од реакции
13.357
Де Јонг играше на првите два натпревара, потоа затоа што не ја биваше работата го седнаа на клупа, па поради повреда на Кучка, повторно играше против Удине и Џенова.

Значи, далеку од тоа дека немал минутажа. А да не збориме што е стандарден првотимец веќе подолг период, а успеси не видовме. Али да, тој не е виновен. :)

Монтоливо играше добро против Интер, Палермо, Удине и вчера првото полувреме (второто не го гледав, видов дека е 2:0 и баталив).

Сигурно не е генијалец, но ако е во прашање фудбалско знаење (од тактички до технички способности) и споредба со Де Јонг, веројатно би можело и такво нешто да се каже. :)

Иако требаше целосна промена на средниот ред... Да не очекуваме нешто ниту од Монтоливо ниту од Де Јонг. Но, веќе ако мораше да се бира, требаше изборот да биде Монтоливо, па согласно неговите карактеристики (и плановите за следната сезона, зошто не и без Монтоливо) да се донесат други две засилувања.

Курајбер, ја разбирам голема љубов, али не ја бива работата со Де Јонг. :)
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.274
Поени од реакции
45.673
Де Јонг е еднодимензионале н играч што игра строго деструкција, со неговите карактеристики секој писмен тренер е на чисто и знае од него што треба да очекува, сеа тоа што некој Михајлович добива напади и сака од него да направи нешто што по дефиниција треба да е Монтоливо е грешка на Михајлович, не е на Де Јонг сигурно, од него пасови, читање и поврзување игра не може да се очекуваат, може само стартови и евентуално некое проигрување кратко... се друго од тоа е бонус.
Монтоливо од друга страна е кратко ќебе, фудбалер за кој ниедна позиција никогаш не е погодена, секој систем на игра откако е во Милан е грешен, човекон или е многу назад или е многу напред, ем технички недоволно добар за офанзивец и плејмејкер, ем е физички и кондициски неспремен за некои дефанзини задачи.
До пред некое време ја разбирав таа фиксација во Милан од него да се направи Пирло за да не боли тоа што го дадоа така кретенски, ама исто мислам дека станува полека јасно дека човекон е уствари со квалитет на Лоди а муцка и однос на Малдини.

Во оваа ситуација во која одбрана ни играат кој од кој понеписмен, три Де Јонга треба да има на терен, не еден.
 
Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.139
Јеби га сеа,дај друго дете.
Прандели,Спалети или Донадони?
 
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.831
Поени од реакции
23.051
Прандели никако, Донадони никад не ми праел мерак али наш чуек е а и Курајбер е заљубен у него па некако би го поднел, Спалети може.
Аки све ова е бајрам со паметот пошто уште им даваат плата на Сидорф и Инзаги па нема теорија на овој што ќе ги стегнел да го избркаат
 
Член од
19 март 2014
Мислења
571
Поени од реакции
863
една барселона што неможеш фудбалот да им го земеш имаат деструктивец во тимот-бускетс а не па ние што би рекол курајбер со кој од кој понеписмен.
значи несмееш,едноставно несмееш да почнеш дерби утакмица без кољач у средина.
кога дојде србово мислев дека сите утакмици ке бидат од 0-2 гола а ова швајцарско сирење сме,не пуни кок стигне и ќоро и сакато
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.024
Поени од реакции
36.785
.@PeppeDiSte: "At Milan it cannot always be the fault of the coaches, in 3 years about 50 players have arrived. There must be a solution."

.@PeppeDiSte: "Milan haven't won for years, but if you don't improve after spending €90m there must be some questions."

.@PeppeDiSte: "Now although the money is spent the results are the same, if not worse than when Milan spent zero."

Boban: "Berlusconi was a capable, elegant, funny and decent man, until he decided to enter into politics."

Boban: "I'm sorry that Berlusconi the politician has replaced Berlusconi the president of Milan."

Boban: "I respected the old Berlusconi but the new one has become a kind of person who I just don't want to be like."

Honda: "The problems or Milan are very clear, because they are always the same."

Honda: "If we don't learn anything from this [Napoli] defeat it means that we are very far from the reconstruction of the team."

Honda: "Either Milan start investing as much money as PSG and City or re-examine the structure of the club."

Honda: "I don't understand, it makes no sense to blame the players. Milan have brought many players and this year they spent €100m."

Honda: "The club must totally change the evaluation criteria in everything, the management, technically, the fans and in the media."

Honda: "I know I will get criticized for this, but this is important for the future of the club."

Honda: "I don't understand why I'm out [not playing]."


Honda dosta drsko im vleze.

Se soglasuvam so sfe.
 

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.094
Поени од реакции
16.291
'Napoli, I dropped Miha for Sarri'
By Football Italia staff

“Then I considered Mihajlovic and Sarri. I liked Sinisa's style, but it showed up at our second meeting when he told me: 'President, you vanished for two weeks'.

“I didn't like his tone, as though I had to be there for him 24/7 when I have cinema, theme parks, China and USA to think about.

“I needed a humble professor, like Sarri. Then I came to know him, he's a man who reads. Now I must convince him to stop smoking.
 
Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.139
Philippe Mexes has returned to training with the rest of the squad, having so far been frozen out by the Serbian.
It’s thought an injury crisis could see the Frenchman involved at Torino when Serie A returns after the international break

Kevin-Prince Boateng isn’t just training with Milan, he could play for them in tomorrow’s friendly with Monza.
 

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.444
Поени од реакции
5.400
Philippe Mexes has returned to training with the rest of the squad, having so far been frozen out by the Serbian.
It’s thought an injury crisis could see the Frenchman involved at Torino when Serie A returns after the international break.


Ете го, и само ако не го видим следна у прв состав... све ќе му ебем на Михалович!
 

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.094
Поени од реакции
16.291
To ќе прашвав оти не игра заборајв дека замрзнат бил од првиот состав од смрзнатиов. Ромаљоли - Мексес е далеку подобар тандем.
 
Член од
24 декември 2007
Мислења
12.692
Поени од реакции
4.520
сега зимово го зимаме Ранокија каков Мексес бее!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom