Фан Клуб: Рома

Член од
16 септември 2009
Мислења
102
Поени од реакции
72
Искрено не се надевам на ЛЕ многу. Сепак бенифитот од таму не е така голем. Е сега ако се заинаетат фудбалерите и да истуркаат далеку.
Од друга страна Виљареал играат цврсто. Гледам последните натпревари им се 0-2 гола. Значи нема да биде лесно. Воопшто не се екипа за потценување. Добро е што е така, бидејќи кога играме со некој чотки по автоматизам ги потценуваме и тоа не кошта бламажа.
Ако се отворат треба да им перниме некое голче.
Се согласувам со составот и за формацијата со Curva_sud, но јас би сакал Паредес на местото на Раџа да игра. Второ ако зачкрипи да го стави во игра за пресврт. :)
Можи и овај Граниер ќе го стави малку да поигра.
Granier ne e ni zemen..a vcera procitav deka spremat novi dogovori za ddr Kevin I manolas taka da ne e sigurno deka manolas vo inter ke odi
 
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.160
Поени од реакции
3.120
Сезоната за Флоренци е завршена :(
Ја обновил повредата.. Барем да се врати до средина на лето со тренинзи да фати припреми за идната сезона..
Мн се коцкаат со повредиве исто беше и со Строотман иста повреда со обновување на истата..
Мора да се смени нешто во лекарскиот тим..
За вечер во полн состав така наидов на нет само Алисон место Шчесни..
 

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.776
Тие повреди преку глава ми се.Секогаш бар 1 клучен играч ние аут во секој период од сезоната.[DOUBLEPOST=1487277647][/DOUBLEPOST]ГОЛАСОООООООООООООООООООООООООО :vozbud::vozbud::vozbud:
 
Последно уредено:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.832
Поени од реакции
8.676
Пероти и Салах ги одмара :) овие мислев позаебани се, ама слаби некако :)
 
Член од
16 септември 2009
Мислења
102
Поени од реакции
72
Majtapo nastrana ova Emerson da ne zaebese so crvenio so Porto 10/10 ke mu daev..Edno od prijatnite iznenaduvanja mi e..sega ic ne zalam za dinjata:)
 
Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.160
Поени од реакции
3.120
Дупење на подморницата за тотално потонување..
Џеко 3 гола, Емерсон голчиште и какво играчиште станува ова дете..
Од останатите нема да издвојувам изиграа одлично со ситни забелешки кај ДДР за некои изгубени топки но тоа е се ради заморот.. Хесус по влегувањето убаво се покажа и во финишот расчисти убава прилика на Виљареал.. Алисон звер, убаво се поставува..
Добро беше што го издржавме налетот во 2 полувреме до 58негде минута тогаш многу се осоколија и правеа притисок..
Нема време за славје многу.. Во недела 18-00 играме со Торино и таму треба победа да забележиме. за во четврток барем 60% од тимот да бидат други играчи имаме висок резултат и мора да се одмараат бидејќи ќе следи натпревар со Интер..
 
Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Браво за сите дечки, но искрено овој Најнголан од што е направен не ми е јасно ??? Ни вреди каде каде повеќе него Меси што им вреди на Барса !!! Како да е клониран и низ цел терен е во исто време.
 
Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.160
Поени од реакции
3.120
CORRIERE DELLO SPORT

“Kakva Roma, kakav Džeko”, slavi s tim naslovom Korijere ubedljivu pobedu rimskog kluba protiv Viljareala u Ligi Evrope. “ Šou Đalorosih: Emerson načeo VIljareal a onda se razgoropadio Bosanac. Spaleti: Svi su bili odlični, sada možemo da odmorimo neke igrače”, prenose se reči trenera Rome u podnaslovu. Spaleti je pre utakmice izrazio nameru da zatvori pitanje prolaska u osminu finala Lige Evrope na prvoj utakmici protiv Viljareala, kako bi mogao da pripremi bolje i mirnije mečeve sa Interom i Napolijem u prvenstvu i Lacijom u Kupu Italije. Rečeno učinjeno. Spaleti će sad moći protiv Torina u prvenstvu i Viljareala u Ligi Evrope da odmori ključne igrače za sedmicu u kojoj se odlučuje sudbina Rome u Seriji A i Kupu Italije.
 
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Покерчиња летаат на сите страни. Вчера искрено не го гледав цел натпревар, а околу 20 минути на крајот.
Спалети порано беше критикуван за некои решенија, но мислам дека човекот прави одлична работа со скромната ротација на скромниот играчки кадар. Покрај тоа силно е мотивиран тимот. На натпреварите против Чезена и Сампдорија како издишени кондоми беа. Без желба и некако изморено делуваа. Мислев дека кризен период ќе настапи, но се вратија одлично. Играат супер, со желба за победа.
Сега следува тежок период. Добро е што на жолтата подморница му стегнаа 4 парчиња за да можат да се одморат неколку првотимци. Пред сѐ Раџа, Строки и некој од одбраната. Раџа и така е неуморен, ама мора малку за со Интер да биде посвеж. Со Интер и Наполи очекувам позитивен резултат. Ако си ја играме играта нема да има проблеми. Сѐ под 3-4 бода на овие два натпревари ќе е лошо.
Со Лацио во купот сметам дека со сите сили ќе нападне чика Спале. Мора да ги поминиме за да не се пувкаат многу многу. И поквалитетни сме за класа од нив.
Со Интер ќе биде малку потешко, бидејќи веќе почнаа да подигруваат нешто. Последно што ги имам гледано изгледаат компактно и тимски, но имаат свои слаби страни пред се бековите. Ако му ја затвориме средината нема да има проблеми.
Што се однесува на нашиот тим Паредес прераснува во супер играч. Жал ми е за Жерсон, што немаше трпение. Сеуште стојам на мислењето дека Жерсон е поталентиран од Паредес и дека ако ги следи инструциите на тренерот и ако не се бунтова мн. ќе прерасне во класа играч.
Инаку стариот вчера асистенција си лапна на 40 години. :)
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.832
Поени од реакции
8.676
Интер играат многу слаб фудбал, без разлика што тепаат. Може се да се случи на таа утакмица, може да не тепаат, но не и да не надиграат, способни се да ја умртват играта, лани така до голот на Медел и волшебните одбрани на Ханданович не победија. Али постои и шанса да и се деси Фиорентина, Виљареал и Торино :icon_lol:
 
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Баш и јас се сетив на тој натпревар каде освен шутот на медел и неки 2-3 полушанси не направија ништо посебно, а на другата страна тој вампирот словенски се скина во бранење.
Предност гледав во одличната форма на Џеко, кој не промашува така често како лани, а исто така на флексибилноста на тренерот.
Спале го избрка Пиоли од Лацио, зошто да не и од Интер.
И да изгубиме не е страшно. Интер и Наполи немаат капацитет да не киксаат до крајот. Најбитно е да си ја играме нашата игра со 100% посветеност и 100% концентрација.
Дај Боже да ни се отворат, па Џеко малку простор да им отвори за песимизам. :)
 

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.776
Интер ние најстален муштерија, неколку пати примат по 4 комада, финале куп примија 6 :D:D.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom