Фан Клуб: Рома

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Мераклиска игра. Ако ги продадат Раџа и Мире нека пцојсат сите до еден во управата.
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.843
Поени од реакции
8.691
Пун стадион, можеби последна утакмица на Тоти на Олимпико..[DOUBLEPOST=1462709935][/DOUBLEPOST]Страшна, страшна асистнција!!
 
Последно уредено:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.843
Поени од реакции
8.691
^ќе игра, оро...


Иначе, шансите за второ место веќе ни се теоретски, прашање е дали Милан ќе го победиме, но и да го победиме испаднатиот Фросиноне нема што да бара во Неапол, јбг, со новите правила во квалификации може на Јунајтед да налетаме..
 
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Ако го задржиме квалитетниот играчки кадар нека дојде кој сака. За второто место сами сме си виновни. Многу непотребни киксови имавме. Една Верона ни скина 4 бода. Ама тоа е.
Туку вчера Торино излезе со комбиниран, преполовен состав. Не знам дали намерно или која е причината, ама навистина смешен потег. Многу гнасна екипа се. Ваквите во Рим треба да се полнат до врв. Посрамоти ги таму. Да му се здрви мочката пред наредната утакмица.
Кога требаше пред година-две да му вадат на Јуве резултат, абе в гол не шутнаја. Се здрвија. Вчера исто. Не врзаја една акција. А играат со нас очи ќе извадат да ни скинат бод.
Ако не играме ЛШ ќе се вратиме многу чекори назад. Тоа значи ќе мора да се ослободиме од многу повеќе квалитетни фудбалери, т.е. автоматски ослабуваме. Ама мислам УЕФА мафија ќе не намести со послаб да играме. :)[DOUBLEPOST=1462790508][/DOUBLEPOST]
 
Последно уредено:
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Интер заинтересирани за Ричи. Јуве за Пјаниќ. Милан за Торосидис (се шалам за последниве) :) .
Ќе биди јако да се види како ќе се одвива меркатото летово. Вчера-некни пак овај американо излезе со изјава дека Пјаниќ и Наинголан нема да бидат продадени. Ама јас ич не му верувам.
Имаме преголем играчки кадар со сите што се на позајмици. Многу ќе си одат и ќе има големи промени. Како што читнав последниве денови меркатото ќе се одвива во 2 дела, прв дел продажби до 1 јули, а потоа ќе се фрлат на купување.
Први на излезна врата според мене се Думбија, Торосидис, Маикон, Џекот, Учан, Фалке, Љајо и Ѓомбер. Изгледа овај Емерсон П. ќе го задржат. На Тоти ќе му се продолжи договорот за уште една сезона. Ако не продадат некој од ѕвездите ќе биде добро, ама тешко е за верување.
Ако се продадат овие играчи и некој од вториот ешалон, големи се шансите да се земат класа играчи и да се скоцка мн. јако тимче. Од овие што ги набројав погоре ако може да се земат околу 50 мил. вкупно ќе биде топ.
Бекови ни се потребни. За касерес се шпекулира дека е постигнат договор со агентот, па ќекаат да завршо сезоната и да обелоденат. Касерес не е доволен, треба да се земи уште некој. Жуканович можеби и тој нема да остане, не се знае. Добар е за замена, ама мора да се зголеми конкуренцијата. Не се потребни фудбалери што се задоволни да се дат на клупа во Рома, туку треба борци за позиција, а со тоа ќе се подигне квалитетот.
 
Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.179
Поени од реакции
3.153
udući da je teško poverovati da Frozinone može da iznenadi Napoli u poslednjem kolu na San Paolu, Korijere se upustio u pretpostavke i analize ko bi bio najbolji protivnik Rome u plej ofu za Ligu šampiona, tim pre što Đalorosi zbog lošeg rejtinga, tek su 51. na listi UEFA, neće biti nosioci na žrebu. „Treće mesto donosi protivnike u plej ofu Lige Šampoina da se najažiš. Romo, biće jedan od ovih šest timova: Mančester Junajted ili Mančester Siti, Porto, Viljareal, Šahtjor i Ajaks“, stoji u nadnaslovu, naslovu i podnaslovu. U tekstu na unturašnjim stanama se konstatuje da bi po svaku cenu trebalo izbeći tim iz Mančestera. Ne bi bilo loše preskočiti Porto i Viljareal, i ako može da se bira između Šahtjora i Ajaksa, upecati holandskog vicešampiona na žrebu u Nionu.

U dnu strane list piše i o potencijalno novim problemima u kući Rome koji bi mogli da dovedu do razlaza sa Miralemom Pjanićem: „Pjanić traži povećanje plate, veliki klubovi spremni da se ubace u trku, Roma vrši presing za Vicela i razmišlja o Badelju“. Prema nezvaničnim informacijama predsednik kluba Džejms Palota želi da smanji ukupan iznos plata igrača Rome koji je stigao do cifre od 120 miliona evra i da u tom kontekstu nije realno da Pjaniću bude povećana plata budući da bi sledila lančana reakcija, to jest i drugi fudbaleri bi zakucali na vrata da traže povećanje primanja.

Na prvoj strani Korijerea je i fotografija Frančeska Totija u potpuno drugačijem izdanju od uobičajenog: „Tenis, Toti šou na turniru u Rimu“. U podnaslovu se kaže da je kapiten Rome sa svojim saigračima razgalio publiku na Foro Italiku i priredio im nezaboravno tenisko veče.
 
Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Neznam za vas no mene mnogu mi smrdi ova sto Totti ne go potpisuva noviot dogovor :(
 
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
@santino чекам твоја анализа за Милан-Рома.
Вчера, за жал, поради технички проблеми не ја гледав. Во последно време некако не успевам да ги гледам натправарите против Милан. :(
Од хајлајтсот и статистиката можам да заклучам дека лесно сме ги добиле, што беше и за очекување. Милан на БрУки и Милан на Михајлович е разлика небо и земја. Да беше Србинов можеби ќе беше потешко.
Мене искрено овие денови толку не ми го привлекуваше вниманието натпреваров против Милан (сепак сѐ беше решено и очекувано), колку што бев заинтересиран за евентуалниот влез на најголемата кинеска авиокомпанија во Рома (како спонзор и дел од сопственоста) и трансфер пазарот.
Да бидам искрен малку сум загрижен од ситуацијата, не поради тоа дали еден од Пјаниќ или Раџа ќе си оди (за двајцата се шпекулира на големо), туку за тоа што имаме милион недовршени зделки од Саба со позајмени играчи. Го гледав списокот и сѐ е калакурница заплеткано. То клаузули, то цени, то ферплеј глупости. Ме копка тоа што со заминувањето на Сабатини (иако не се знае 100% дека ќе замине) да не останат недовршени голем број работи, а новите да се изгубат во просторот.
Сепак до 1 јуни мора да покриеме 32 милиони евра за ФФП и оправдани се шпекулациите дека наводно Јуве ја платиле клаузулата за Пјаниќ од 38 милиони евра. Таа опција им е најсигурна да не сносат санкции. Можеби сметаат дека можат лесно да го заменат со носење на Витсел, за кој потајно се шпекулира во потесните фудбалски кругови.
Вината ја гледам во Сабатини, бидејќи имаме еден тон фудбалери кои ги имаме позајмено, а нема да сметаме на нив. Ако се додадат и дел од вишокот, за којшто постои голема шанса да си оди (Џеко, Ѓомбер, Фалке и сл.) може да заклучиме дека можеа да се соберат бараните 32 милиони без да имаат потреба да продаваат од најдобрите. Но, тоа требаше до сега да го реши Саба, кој не успеа. Тука ќе ги додадам Думбија, некој од младите, Љајиќ, а можеби и Итурбе. Од овие фудбалери може да се извади добра цифра. Кога еден Бертолачи го продадовме околу 20 мил. за овие нема потреба да се прави муабет, посебно за Љајо, кој сезонава во Интер беше солиден и Џеко, на кој му вреди името. Според мене и Фалке и Думбија може како ништо 10 + да се продадат, ако не и повеќе.
Не сум запознаен и со тоа дали ако влези свеж кинески капител ќе повлијае на ФФП или само сумата од трансфер политиката + останати приходи влијае на билансот? Искрено не знам.
Исто така, треба да се обрати внимание дека Учан, Кеита, Љајо и Маикон со заминувањето ослободуваат нон-еу места, а доаѓаат Жерсон и Алисон. Остануваат слободни нон-еу места.
Да не забоавиме мора и ние да откупиме некој од позајмениве. Ел Ша се одлучија да го откупат, за останатите не сум сигурен нема ништо.
Како и да е ќе видиме деновиве. Со тоа што играме квалификации за ЛШ ќе мораме до 1 август да ја имаме склопено екипата 90 %.
Тоа е.
 

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.776
Те разбирам.Јас со Сампдорија кога играме, триста глупости ми се дешаваат, и неможам да га гледам.Сигурно веќе 3 години, ако не и повеќе.
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.843
Поени од реакции
8.691
Агентот на Забалета потврдил дека голем бил интересот на Рома за неговиот клиент :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom