Фан Клуб: Пелистер

И

Игнориран член

Гостин
Не заслуживме денес да победиме.

Не ми е јасно зошто не го кладе Силва да биди стартер, зошто чекаше дури 70 мин за да го стави во игра. Исто не ми беше јасен потегот со Љамче стартер... :confused:
Незнам уште колку ќе отсуствува Ковачев, ама со Мециновиќ и Бојовиќ штопери, лошо ни се пиши во иднина.
Плус ако се земи фактот дека домашен терен ова сезона нема да имаме и ќе играме во Охрид или Скопје како домаќини, богами вака на секој меч ќе губиме бодој безвеза.
И дај тој Илиев нека го седни малце на клупа, нека проба со Блажевски или Бацката некоја варијанта.

Се на се, многу лош старт и лоша најава за остатокот од сезоната... Ако не победиме со Брегалница следно коло, ќе тргни колата на удолници.
 

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.102
Поени од реакции
3.948
Неданоски повреден е или што е финтава оти ни на подготовките скоро да не чув да настапил, а ни денес го немаше на клупа. Ако вака тераат цела сезона ондак џабе го вратија од позајмица, боље во Новаци да си држеше форма.

Исто зошто го немаше Ристо Маркоски денес, повреден е?
 
Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.275
Поени од реакции
1.724
Лукас шо позиција играше денес? Крило или втор шпиц со Баже?
 
Член од
30 август 2012
Мислења
3.250
Поени од реакции
5.363
Кој ви го подвалил Мециновиќ не знам, ама добро ве зезнале :D
Абе дa земaт дa ти нaпикaт сo некoј стрaнец игрaч ( брaзилци , aфрикaнци,срби,бугaри) aј ќе ги рaзберaм.
Амa мaкедoнец бе , пa некa земaт дa се oтепaт. Пa тoј Мецинoвиќ не знaј тoпкa дa дoдaј , несигурен е , незнaј дa се пoстaви.
Не декa тoј зaебa сo Пoбедa , aмa прoтив екипи сo јaки нaпaди Вaрдaр и Шкендијa ќе си гo рaбoтaт кaкo мaлo дете.
Мнoгу глупости нaпрaј Шенсoи вo сoствoт. Не игрaше Мишевски , Р.Мaркoвски и Третиoт Брaзилец.
Акo oвa утaкмицa не му врaќaвме нa Победа стaр дoлг oд лaни, тoгaш немам oбјaснувaње кaкo не ги тепaвме и шo беше зaмислaтa сo сoстaвoт.
 

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.198
Поени од реакции
4.896
Чекајте малце бе другари :icon_lol:
Одма се нафрливте на Мециновиќ, точно дека изигра слаб меч, можи и најслабиот на теренот, ама мора да се има во прв план дека ова му е официјално деби во дресот на Пелистер, прва утакмица му е чекајте, Јасмин е топ играч, кој го гледал знае, кој не ќе си лупа бадијала, во иднина со Ковачев треба да се тврд бедем назад...
И Пиќе во Барса ќе изигра 1-2 слаби и шо треба сите на него да плукат ? :D

Заслуживме да тепаме, ама тоа е некогаш во спортот треба да се има и среќа Победа 2 пати го помина центарот и даде 2 гола. Пелистер во цел меч имаше контрола на топката и играше фудбал, за разлика од Победа која се бранеше и после вториот гол лежеше на теренот шо беше и очекувано, за Штерјовски овај бод е голем колку планина.
На крај и бод си е бод, Победа не е истата од лани, добро се засилија, не се до толку отепани. Следно коло со Брегалница и таа ќе е заебана, и тие доста се засилија ќе биди тврда утакмица.
За Ристе Марковски незнам зошто го немаше во тимот, тој е незаменлив, највероватно е повреден нешто и не бил во комбинација, иначе машина е Рики, се гледаше и отсуството на Ковачев, ко ќе се врати и тој друга песна ќе биди.
Таа беше екипата за со Победа, единствено можеше само Мишевски да го пушти пред Бојовиќ, ама Раденко се извади со првиот гол :D
Исто се сложвам и за Силва, мораше да го пушти него прва постава одма од старт на местото на Лукас кој беше крило, а Лукас да одеше напаѓач заедно со Баже...
ДО КОГА ЌЕ ИГРАМЕ БЕ СО 1 НАПАЃАЧ !?!?!
А барем сега имаме и повеќе од солиден напад, мора да почни Шенсои со двајца напред.
Нека се врати и Петров во екипата и мора да почниме со друга формација 4-3-1-2
Средина Рики, Петров и Попзлатанов, полушпиц Силва и напред Лукас со Баже.

На крај и да влезиме во лоша серија и да не бидиме 3 место, нема да врзиме чалма, сигурно излегваме во Европа преку купот !
 
Член од
30 август 2012
Мислења
3.250
Поени од реакции
5.363
Имaше Пенaл не свирнa , aрнo aмa требaше и втoр жoлт дa му дaј нa Илиoски при крaј нa првo пa гo пoштеди. Немaше ништo тендициoзнo сo судењетo.
А зa Мецинoвиќ oд aвиoн се гледa , тoј ти е Шикoв сеoскa вaријaнтa.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
 
B

Beck's

Гостин
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.365
Поени од реакции
68.030
Не го слушајте, од инает збори. Пред 2 години ги исфрли од куп :LOL:
Секогаш кога ќе му го видам името ми текнува на тој момент, знаев дека некој ќе ми го откопа постот :pos:

Прашање на време е кога ќе го стигне нивото на Дино Најдоски :icon_mrgr:
 

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.198
Поени од реакции
4.896
Вртеја муабети уште на полусезона дека сме казнети со 1 меч без публика за прекините со Вардар и шо беше погоден со снежна топка помошниот судија. Ете сега значи и официјално било, племето на да му ебам на Ставрев, доста сакати не прај со судењето сега и кај делегатот се пријавил за една ебана снежна топка. А кај белите мечки од Тетово се е дозволено, таму се прогледува низ прсти, абе малку е снежна топка за Ставрев, другиот пат со камен темелник треба да го погодат, да му ебам фацата истурена....
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.238
Поени од реакции
19.396
Хаха,ИСТ СТИЛ КАКО ОНИЕ СООПШТЕНИЈА И РЕПЛИКИ ОД ОПШТИНА И РК ПЕЛИСТЕР само различен печат,А ГДЕ ЈЕ ПЕЧАТ,ЈЕЛ НЕКО ЗНА?
Па уште демек ќе бегале во Скопје:pos:,ултиматуми,ќе го напуштале клубо,покроце море покроце:icon_mrgr:
Кај ќе одите во Скопје?Во Ѓорче,Маџари?Кој ќе ве гледа таму?
За Филип Втори ќе ви опнат 4,5 К во евра најмалце за утакмица па ќе се чадите:kuracc:
Цццц АД ЏОК РЕШЕНИЈА:pos:,дај бе не не дупете аман,доста е со глупи изговори,причини,префрлање на топка.
Кажавме како може(ше) да се среди со соблекувалните,многу лесно,едноставно,безболно,и пред се ЕФИКАСНО,сите ќе беа ќар,АКО СЕ САКА(ШЕ)ЌЕ СЕ НАЈДЕШЕ МУНАСИП,ама најлесно е да чекаш од некој друг да ја заврши работата.
Арно ама Целе и Блашко (и кој се таму во управа:icon_mrgr:)тропнаја на вратата од која никој не добил милостина и сеа се прат наудрени демек ЕЈЈЈ ШО ЛУЃЕ БИЛЕ ОВИЕ ТРОЈЧЕ И ДРУГАРИТЕ.
Реков,во право се законски дека немаат ингеренции за стадионот,за ова има амнестија управата,ама практично не, дека можеше да се најди решение,макар и привремено да се истурка сезоната МОЖЕШЕ,многу лесно,евтино пред се,и ќе истуркавме некако,наместо сеа да се ебаваме по нивите и градојте,барем теренот чини кај нас,ваљда и во Охрид чини,ама пак друго ќе беше дома да играме,друго е пред 3 К публика да играш на пролет ко ќе е убо времето,друго е во Охрид пред 200 души.
На Пелистер му треба стадионо,да игра на домашен терен,да види некој ќар,Тројче и оние околу него го боли за Пелистер,за публиката шо немало стадион,сала,шо немало трибини колку за снего шо одвај се стопи(самиот,не дека беше исчистен):icon_mrgr:
А се постаува прашањето дали и наредна сезона ќе играме во Битола,како тргнале работите со овие индијанците нема да ме чуди и за наредна сезона да го остат така да скапва онде багерот шо е паркиран со крената рачна.:facepalm:
А и да работат знајме колку време ќе се работи,штом се чека од општина да се напрај јасно е ШО ЌЕ СЕ НАПРАЈ,милион сопки ќе има,кочници,бирократски процедури и слични глупости,посебно зошто целата таа финансиска конструкција не е обезбедена како треба,се е на ветување,само се знај дека има грејс период од две години,а друго ништо,не се знај сигурно ни дали ќе има реновирање на големата трибина,не се знај дали ќе се средват петеките,цело то ѓубре околу,ехеее колку работа има,А КОЛКУ ПАРИ ТРЕБА ЗА ДА СЕ ЗАВРШИ ТА РАБОТА:D
Се е остаено на судбината,допрва се маките.:pos:
Наместо да седнеа да го искористат времето додека беше екипата во Анталија,да напрат нешто корисно,да се договорат.тие чекаја толку време,и сега дојде нож до коска и сега се актуелизира проблемот,ко ќе треба да играме дома,ете и полуфинале на куп не чека среда.
Е па сеа касно е другари.:kuracc:
 
Член од
30 август 2012
Мислења
3.250
Поени од реакции
5.363
Хaхa. Абе иди не прoдaвaјте финти. Грaдoт ви гo дaде стaдиoнoт грaтис, денaр не дaвaте. Ебaве тoa гaздите. Акo сте гaзди цел кoмплекс зa тимoт ќе нaпрaјте , не ќе плaчите зa ебaни сoблекувaлни. Тие демек Двoјче е Крив Не ме јеби незнaевме декa к@р гo бoли негo зa Пелистер. Туку дaј не си игрaјте нaпрaјте мoнтaжни сoблекувaлни пoќе oд 20.000 еврa не се. А aкo немaте пaри пишете oднoснo oтвoрете сметкa зa дoнaции зa 2 денa ќе сoбериме.
Знaчи не си игрaјте КуКу , зa тие шo незнaт Жмуркa пo скoпски, Не сме oд вчерa. Акo сaкaте Еврoпски клуб мoрa и дa нaпрaјте услoви , a Двoјче уште 2 месеци и тoлку oд негo .
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom