Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Although Ancelotti could yet guide Real – who face Bayern Munich in a Champions League semi-final on Wednesday night – to their 10th European Cup this season, the Italian has struggled to settle at the Bernabéu and has concerns over the security of his position, regardless of whether the Spanish giants win the Champions League in Lisbon next month. United are aware of Ancelotti’s issues in Spain and while the former Chelsea and AC Milan coach would prove difficult to lure from Real if his employers resist attempts to prise him from his three-year contract, there is a determination at Old Trafford to aim high and land the best possible candidate to succeed Moyes.

Еве ви за Карло ве мрзи да побарате
 

spaso

Discover the ultimate in relaxed romance with the
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Konecno ocekuvam da izlezete od krizata .... da bi bil na vase mesto ke go posakuvav Van Gaal .
 

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.442
Поени од реакции
20.190
Oна кога некој ќе се поврзе со трансфер во Јунајтед, фановите реагираат на посебен начин т.е. во случајов : Welcome to Manchester Ancelotti :D
 
Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Има шанси Жозе да дојде?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
А Андерс ќе си бега летово или онака го пробуваат малиов? Пошо нели ако си иде Андерс ред е Бен да биде бек ап за Давид?
Не фаворизирам еден или друг, али Переира 18год има нели а Бен 20и кусур

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk
Не знам што е со Линдегард но има шанси да си оди. Има неколку заинтересирани тимови за него од Премиер Лига а исто така тука се и Милан и Борусија Менхенгладбах. Амос не е добар искрено, максимум Чемпионшип според мене, многу грешки прави а постар е од Де Геа. Додека Переира сезонава е магичен за У18, У19 и У21.
па за понижувањето треба да се прашаат и Глејзери зашто на време отказ не му дадоа :)
повеќе е од 10м.. влезници, тв права, учество у лш, пласман у 1/8 итн итн плус тука додај ги овие 6м што ги дадоа сеа на Мојс значи сумата иде накај 20м и ке беа едно 10м у загуба али клубот ке добиеше многу
би го замолил @goodlife_filipsis да направи анализа околу тоа колку ке изгуби Јунајтед што не е у топ4 сеонава и што нема лш да игра догодина :)
и да глупи ти се муабетиве ама многу, почна уште синоќа со најглупите коментари у врска со Ферги
Нема да загубиме многу зошто во Премиер Лига пари се земаат за ТВ профитот без разлика на тоа на кое место си завршил за разлика од Ла Лига. Со самото учество во групната фаза на Лига на Шампиони се земаат околу 8 милиони фунти така да нема некој поголем трошок. Сега на лето Шевролет кога ќе дојде и Најк најверојатно кога ќе потпише клубов да испадне од Премиер Лига ќе има во следните десет години чист профит секое лето од околу 120 милиони без разлика на сè.

Дали само Дејвид Мојс е виновен за лошата сезона на Манчестер Јунајтед?

Според Гардијан пред потпис сме со Шо за сума од околу 30 милиони фунти во која голем дел се бонуси, според нив голем удел доколку се оствари трансферот имал Мојс зошто Шо е фан на Челзи. Евра ќе остане уште една сезона и ќе му биде ментор.
 
B

BooBojan

Гостин
Можеби не мораше да му даваат отказ на Мојс, ама лошата сезона сепак си го направи своето. Можеа да му дадат шанса уште една сезона да остане да проба да ја подобри ситуацијата. Очигледно дека тој си имаше некои планови кои мислам дека ќе работеа. Човекот имаше мотив да работи во Јунајтед се препзнаваше по тоа на колку натпревари скаутираше фудбалери.


Нека ја приврши сезоната Гигс, и ако има некои резултати нека остане како тренер.
Ако донесуваат некој друг тренер нека биде и Ван Гал, ама под услов било кој ако го донесуваат на клупата а е повозрасен нека биде за две-три сезони.
Клоп, Гвардиола, Симеоне, Покетино, Мартинез, Мурињо некој од нив би сакал.
 
Член од
14 април 2012
Мислења
31.504
Поени од реакции
62.311
За МАртинез ме загрижува едино дали ке може да наметне авторитет, имаш играчи од типот на Ван Перси, на Руни, Евра, Фердинанд ...
Тоа Мартинез го немаше во Евертон и лесно му беше да се разбере со играчите.

Има квалитет, има визија.
 
Член од
23 април 2012
Мислења
420
Поени од реакции
585
доста сте запнале прво по играчите на евертон а некој убо изигра одма да сме го купеле сега и тренеро една сезона му се поклопија коцките ова година и одма и него да го земиме за тренер ... не претервајте
 

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.922
Поени од реакции
4.370
Да продолжам со коментарот од некни.
Сакам да кажам дека Гери Невил е во право. На секој менаџер му треба време. Е сега, нели има една поговорка која вели „времето е пари“, така аналогно на тоа, Евреите се одлучија да му дадат шут на Мојс. Иако не е официјално тоа ссо клаузулата, 200% сум сигурен дека е точно тоа.
Ќе повторам разочаран сум од сезонава, но и од Глејзери, мислам дека сепак требаше да му се даде уште една сезона. Ако влогот би бил сезона-две јас би се обложил, би ризикувал. Е сега Евреите најверојатно (по повеќето статии што ги прегледав) од Мојс и неговите "I have no idea what to do" тактики изгубиле неколку стотици милиончиња. Па очигледно процениле дека не им се исплаќа да се коцкаат на толкава сума, па делуваа инстинктивно - да спасат што е можно повеќе пари.

За Мојс, жал ми е за човекот, ама што е тука е. Се бараше од него нешто што очигледно ни тој самиот не беше свесен што значи тоа. А сите очекуваа од него дека е оној вистинскиот и дека ќе го оправда изборот на Ферги.

Воочлива беше неговата безидејност и Фергусон-потези. Кога незнаеше што како, се навалуваше на некои минати стратегии на Ферги што како што забележавме, само тој знаел да ги постави како што треба и да ги доведе до максимална ефективност. Сепак, пак ќе повторам, Мојс е добар тренер, НО не е доволно кадарен за Јунајтед и очигледно за работа под притисок.
Е сега кој и да дојде, а се надевам Ван Гаал ќе биде тоа, нека ја направи таа транзиција (звучи како клише знам, но така е) што побезболно, што побрзо и нека се тера у пм. И се надевам дека во догледно време, ќе го вратат Гигс. Какви Гвардиоли, какви Мартинези...
 

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.530
Поени од реакции
17.887
Абе смешни сте жими све,го сакате Мартинез,а не сфаќате дека тоа ќе биде новиот Мојс ,и после овде пак иста песна ќе се пее.Ок не викам дека не е добар тренер,ама за Виган и за Евертон,за Манчестер Јунајтед,малку тешко.
 
Член од
14 април 2012
Мислења
31.504
Поени од реакции
62.311
Премногу го потценувате Мартинез.

Истиов со Виган ги тепаше Сити и им зеде Куп. Тачно, испаднаа Виган од лига со него, ама тренерот е добар колку и колективот што го тренира.
Дојде во поголем клуб од Виган, и направи ревлуција во начинот на кој играат, размислуваат и се гледаат себе си.

Дава шанси на млади играчи, Баркли, Делофеу, Стоунс. Кој не го слуша, клупа. Баркли изгуби 2 топки по кои Евертон прими гол, го зацементира 5 утакмици на клупа.

Силван Дистин го направи одбранбена карпа. На 35 години. Колман екслодираше под негово водство. Па и еден Стивен Нејсмит го разигра.

Само кажав, во Евертон не е имал суети од типот на Ван Перси, Руни, и многу лесно се справува со непослушност, овде кај нас, тоа не знам дали би било случај.
Човекот одлично говори Англиски, ја знае играта, има напредно размислување.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom