Фан Клуб: Јувентус

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
26.584
Поени од реакции
81.165
Фала, чао, пријатно...


А вие што викате "сакам рома да освои скудето" гонете се во три си лепе пичке материне, ебаве тоа фановите ебави ги. Одете навивајте за рома, интер или милан... само не ми глумете тука дека се грижите за клубот.

Scirea - Фан Клуб: Јувентус 30.10.2014
 

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.094
Поени од реакции
16.291
Фала, чао, пријатно...
пријатно[DOUBLEPOST=1414634671][/DOUBLEPOST]
Еден па на фејсбук пишал „ладно е на врвот“ а исти поени и иста гол разлика, први се пишани пошо А е прва буква (од AS Roma). :facepalm:
Ладно е врвот е во Торино на алпите.

Со ова изјавата Макс ме извади од такт, па неможи бе задоволен да си со бод против Џенова бе едноставно не можи оди биди тренер на Каљари пак ебате глаучот.
 

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.492
Поени од реакции
4.336
Фала, чао, пријатно...

А вие што викате "сакам рома да освои скудето" гонете се во три си лепе пичке материне, ебаве тоа фановите ебави ги. Одете навивајте за рома, интер или милан... само не ми глумете тука дека се грижите за клубот.


Scirea - Фан Клуб: Јувентус 30.10.2014
 

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
ja sakam da sme 2ro mesto periodov, za da se svestat nasive i da dadat maksimum za da si go povratat prvoto mesto..
 
Член од
8 јануари 2014
Мислења
2.205
Поени од реакции
2.051
Мислам дека сите ние тука сме фрустрирани од моменталнава состојба во клубов, а и трба да бидеме..., некако се плашам дека почнуваме да живееме од старата слава, од моментите кога на сите им се тресеа гаќите кога играа против нас.Мене искрено ме боли да го гледам Јуве во ваква состојба, мака ми е што екипи од рангот на Галата, Олимпијакос, па ете и Бенфика се во состојба да ни нанесат пораз.
Последниве десетина години гледаме те арапи те руси колку грдни пари фрлаат по клубовите се со цел да бидат на врвот во Европа. Сегашната нашата управа го наследи овај Јувентус ранет и успеа да му ги залечи раните, го врати на шампионските патеки во Италија, а при тоа од многу лошата финансиска ситуација што не следеше, ќе влеземе во позитива што тоа го ценам и респектирам.
Но, за да не тлееме во ЛШ, треба да се прати трендот на големите клубови, да се почне со квалитетнии сериозни инвестиции во тимов и боли ме ставре дали имаме или немаме пари, без разлика колку е слабо или јако калчово ...па јебига бе, нека бидеме Баерн во Италија.
На Андреа Ањели (кој многу многу не ми е симпатичен после дешаванката со Алекс), треба да му се пласнат неколку жешки шамари за да се свести и види каква одговорност има, каков бренд наследи, да превземе по ризични и по радикални чекори, зошто сега е моментот за револуција во клубов. Сигурен сум дека покојниот му стрико и татко, не би го оставиле Јуве ваков немоќен.
Без разлика на се, сигурен сум дека сите фанови тука, сиот гнев што го истурија на сметка на играчи ,тренер, управа, чистачка и др. мислам дека е резултат на тоа што не сме навикнати на лошата игра пред се и резултатот што си го носи самата.
Време е да се озбилиме
 

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Глејте малце реално и објективно и мене "веѓата" ме вади од контакт на моменти со некои негови постапки, али ако дојде време некој друг нему да му објаснува што е Јуве и каков треба да биде , е јбг тогаш...
 

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.053
Поени од реакции
17.739
Цел октомври помина и така хронолошки може да ги распоредиме натпреварите од овој месец, каде што Алегри го се изгуби целосно и почна да прави глупост врз глупост.

Се започна со оној очаен натпревар Атлетико-Јувентус на 1ви октомври. Да го прашате Алегри што излезе да бара тогаш Јувентус на теренот, сигурен сум дека нема да знае да одговори. Тимот не се обиде да создаде нитуедна шанса во текот на целиот натпревар се додека не ни дадоа гол. После тоа имавме еден напад, али тоа беше се. Натпревар од 90 и кусур минути со еден мочан напад и тоа после примен гол. Ми испука филмот после тој натпревар, уште тогаш реков дека така на терен не се излегува без да се има за цел победа, а очигледно беше дека имбецилов токму тоа и го сакаше.

После тоа беше Јуве-Рома, каде што победивме со голема среќа. Пенали и гол од одбивна топка после корнер, што се случува еднаш во 100 пати. Пристапот беше очаен, каде што наместо на тим како Рома да му се дозволи малку посед на почетокот, затоа што контрата им е одлична, тој зеде уште на почетокот нападна и често пати ги доведе дефанзивците во ситуации 3 на 3 против напаѓачите на Рома. Имавме среќа кога промашија на почетокот од второто добри шанси.

После паузата беше Сасуоло-Јувентус, каде што Алегри повторно направи очајна грешка. Во првото полувреме биде што биде, Сасуоло се напаѓаки тим и не е страшно тоа што ни дадоа гол и што не нападнаа посериозно, колку што е страшно начинот на кој тимот излезе во второто полувреме. Тогаш мистерот направи измени и ја промени формацијата, очаен потег затоа што немавме ниедна шанса во второ полувреме. А и како би имале кога со Џовинко и Коман во игра, тактиката беше да се упатуваат центаршутеви.

Олимпијакос-Јувентус беше мислам натпреварот што најдобро ја отслика онаа карактеристика на неиграње во првото полувреме. Немавме појма на теренот, Олимпијакос не надигра со брзите играчи Домингез, Касами и Митроглу па и заслужено заводија. После во второто се средивме, али во ЛШ со тој притисок при негатива од 1-0 тешко дека ќе се вратиме. Нека пробат пак во Торино, може ќе им успее, а може уште по 4тото коло ќе се испаднати.

Јуве-Палермо беше натпревар против очаен противник, каде што победивме без воопшто да играме добро и да создадеме шанси. Една контра и еден од прекин. Толку беше против мртвите од Сицилија.

Вчера мислам дека се прели чашата со изјавите после натпреварот кога се жалеше за теренот и кога рече дека подобро било нерешено отколку пораз. На тој човек една работа треба да му е јасна. Лошо е и нерешено и пораз. Не смее да се бира меѓу овие два резултати кога си тренер на Јуве, посебно против тим кај кој што бодовите се вкалкулирани. Конте лани после нерешеното со Верона кога од 0-2 ни израмнија 2-2, наредниот ден им ја сокрши кичмата на сите и ги растури на тренингот, за се разбира после тоа да сврзат 7-8 победи по ред. Да не зборуваме тоа што се деси после поразот од Фиорентина.

Алегри го нема карактерот да реагира после лош резултат, таков беше и во Милан таков е и овде. Инаку комплетна подршка за Ширеа и цитатот во врска со тоа кој би сакале да го освои Скудетото. Нема сомневање дека ако Рома го заслужи треба да го освои, но не смееме ни да помислуваме на такво нешто. Оти сепак Јуве е Јуве и секогаш првото место без разлика на се, мора да е цел. Исто како што моментално е цел и минувањето на групите, кое за жал делумно поради тренерот, но многу повеќе поради составот кој го состави оваа управа има тешки проблеми таму.
 

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
26.584
Поени од реакции
81.165
Покрај формацијата што ја тера "стручњаков", голема мана ни е тоа што немаме креативец во тимот. Видал, Погба, Маркизио, Переира, Падоин... се копачи во средина, тие незнаат да упатат еден асален пас низ средината на теренот, па затоа често одиме по страните каде што се Лихт и Асамоа. Пирло само знае да даде таква топка со очи, ама ако го земиме фактот дека не е во форма човекот, стар е, игра како DMF, а баш и Алегри му е моментален тренер, па тури му пепел веќе и нему. А реално, греота е Тевез со оние квалитети што ги поседува, да го ставаме позади напаѓачите да игра. Се шушка демек е договорен Мата на зима да прејде кај нас, ама со управава не би ме чудело на крај да го земеме Лоди од Парма :facepalm:.

Мислам дека сега знаете што значи да се има тренериште на клупа, и колку позитивно влијае неговиот авторитет врз играчите. Ова моментално ние што го имаме на клупа е "полу човек, полу ништо". Нек си ебат матер
 

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.053
Поени од реакции
17.739
Него што не им понудат 25-6 милиони на Интер за Ковачич? И онака нема што да бара таму :icon_mrgr:, а квалитетен играч е.

Инаку во сабота играме против Емполи, најверојатно Мората во нападот ќе стартува уште од почеток.
 

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.739
Кога го назначија Алегри очекував дека ќе играме напаѓачки и ќе имаме висок посед и висок процент на точни подавања, ништо не видов од то....мамата:icon_mrgr:
 
Член од
31 октомври 2014
Мислења
11
Поени од реакции
20
Pozdrav momci go pratam odamna forumot no tek sega se zaclenuvam :) pa eve i jas da dadam edno mislenje ;)
Vo juve osven formacijata 3-5-2 najgolem problem e sto nemame brzi igraci (krila) koj znaat da napravat dribling da se oslobodat lesno od protivnik i da napravime visok,kako i da bidat glavna zakana za kontri i polu kontri.Drug problem vo juve e odbranata da bideme realni Bonucci i kielini neznaat ama ni 2% fudbal so topka oset nula i ni treba 2 minuti nivni tegavi dodavanja za da stigne topkata do sreden red nazalost,tuka fali kaseres koj znae so topka isto i barzali znaat fudbal.Igrame premnogu bavno i macno nemame nikakva kreativnost igrame na sila za zal,i gledame na kvalitetot i kondicija da gi dobieme protivnicite,za zal toa pominuva samo so mali timovi vo evropa tesko bez brza napagacka igra se ni e dzabe... Da se nadevame na podobra igra i angaziranost a rezultatite ke si dojdat :) Forza Juve
 
Последно уредено:
Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
За дуелот со Емполи ке ги одмара Тевез а најверојанто и некој од Видал,Погба,Лихштајер .Се надевам дека нема да губат вредни бодови .
 

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.053
Поени од реакции
17.739
Pozdrav momci go pratam odamna forumot no tek sega se zaclenuvam :) pa eve i jas da dadam edno mislenje ;)
Vo juve osven formacijata 3-5-2 najgolem problem e sto nemame brzi igraci (krila) koj znaat da napravat dribling da se oslobodat lesno od protivnik i da napravime visok,kako i da bidat glavna zakana za kontri i polu kontri.Drug problem vo juve e odbranata da bideme realni Bonucci i kielini neznaat ama ni 2% fudbal so topka oset nula i ni treba 2 minuti nivni tegavi dodavanja za da stigne topkata do sreden red nazalost,tuka fali kaseres koj znae so topka isto i barzali znaat fudbal.Igrame premnogu bavno i macno nemame nikakva kreativnost igrame na sila za zal,i gledame na kvalitetot i kondicija da gi dobieme protivnicite,za zal toa pominuva samo so mali timovi vo evropa tesko bez brza napagacka igra se ni e dzabe... Da se nadevame na podobra igra i angaziranost a rezultatite ke si dojdat :) Forza Juve
За прво мислење ти симнувам капа. Биди поактивен и слободно вклучувај се во дискусиите и ако е можно само може наместо на латиница да пишуваш на кирилица.
 

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
26.584
Поени од реакции
81.165
За прво мислење ти симнувам капа. Биди поактивен и слободно вклучувај се во дискусиите и ако е можно само може наместо на латиница да пишуваш на кирилица.
Ги следиш моите стапки... I'm so proud of you :place:

Инаку за дуелов со Емполи, мислам дека и со втор тим да излеземе, немаме шанси да загубиме... проблемот со нас е што незнаеме да играме на гости, и што на тие натпревари фудбалерите влагаат ко да се на годишен одмор. Кај нас е општо познато дека треба прво да примиме гол, па да нападнеме (n)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom