Сонови, толкување на сонови

Член од
23 март 2011
Мислења
1.039
Поени од реакции
946
Сакам да ве прашам вие што имате сонувано кај што ви паднале заби , точно ли е тоа дека ке почине некој ?
Ако се предни од блиска фамилија, ако се катни подалечни, дедо, вујко, баба....

Sent from my 6036Y using Tapatalk
 
S

SpaceTraveler

Гостин
Сонував како читам книга. Во книгата пишуваше ,,сега ќе ти направам колков-лакт АМИН." Се осетив безпомошно и ми се укочија колкот и лактот ми се залепи за него. Една темна сила ми ја влчеше целата енергија и ме претискаше во таа положба, знаев дека е против моја волја тоа во сонот. Кога се разбудив се ежев целиот хахаха, што би можело ова да значи? :)
 
Член од
13 април 2012
Мислења
38
Поени од реакции
4
Здраво, што значи сонов -сонувам како другарка ми ми поклонува шарен новчаник, и го одбивам подарокот, а во меѓувреме и малку го ѕиркам поклонот и не ми се свиѓал новчаникот и затоа никако не сакав да го прифатам поклонот....не знам што се случи понатака, ни дали го прифатив поклонот, ни дали во новчаникот имаше нешто... :)
 
Член од
16 мај 2010
Мислења
6.135
Поени од реакции
5.241
Сонував дека одам во сала да тренирам и потоа кога се враќам во соблекувалната гледам дека паричникот ми е ограбен документите се тука паричникот е оставен ама парите во него ги нема а имаше многу пари во него.. што би можело да значи ова ?
 
Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
Сонував дека сум облечена во бел фустан и дека ќе правам 0свадба, што значи тоа?
 
S

SpaceTraveler

Гостин
Сонувам како пливам 2 ноќи по ред, водата беше бистра што би требало да значи ова, а пливав многу вешто дури малку и како во сон.? :D
 
Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Сонував како сум на некој тропски остров, и одам со другарките така по еден пат, од лева страна е океанот, син преубав а од десно прашума со дрвја раззеленети палми, наеднаш во далечината пред нас е огромна кобра, дебело змиише големо колку слон, но тука е и еден тигар јак снажен, кој ја фаќа змијава околу врат и ја парализира, е сега јас сум преплашена и на другаркиве им викам јас ќе одам да препливам одоколу по океанот, а пак океанот е преграден како лавиринт со некој дрвени така прегради но има само едно така како патека за пливање означена со дрвени прегради, другаркиве ми викаат абе немој не пливај, дојди тигаров ја парализираше змијава демек не е толку опасно, дојди полека ќе поминеме од таму, а јас си викам што зборат овие ептен е опасно, толкава змија на патот, и тигар плус, и сепак тргнав да пливам по означената патека и наеднаш се разбудив.

@metatron ако може едно толкување од тебе би сакала:), многу ти благодарам и Среќна Нова година се најдобро во неа. позз
 
Член од
24 декември 2008
Мислења
394
Поени од реакции
222
Што значи да сонуваш дека падна метеор и настанал крај на светот со голема поплава и од сегаде вода надоаѓала, и сите сме оделе кон врвовите на планините :)
 
Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
Три дена по ред сонувам сонови во кој главна улога е Пушка ... Дали ќе ми се скрши дали ќе ми ја украдат и што не ама три ден по ред сонувам како имам пушка во мене
Што би требало да значи ова ?
 
Член од
15 јули 2007
Мислења
14.895
Поени од реакции
7.569
Повеќе пати многу одамна сонував како лазам и никако не можам да станам. Полека пробувам да се исправам на нозе но никако тоа да успее, се така побувам упорно но ништо од тоа. И таков лазејќи одам по скали, по пат...

Што овој сон може да значи ?
 
Член од
16 октомври 2015
Мислења
23
Поени од реакции
4
шо значи да а сонуваш девојката цело време? 1 месец одам сонеа незнам как ода објаснам ама цело време а сонувам шо треба да значи воа?
 
Член од
6 февруари 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво, дечко ми сонуваше ептен морничав сон па би сакала ако некој од вас го знае значењето да ми го кажи..Ме сонувал мене како живеам во неговата куќа, тој упорно се обидувал да контактира со мене но јас не сум сакала, после тоа дошол да ме побара, да потенцирам ВО НЕГОВАТА КУЌА, но таму ме немало, сретнал еден човек кој му покажал голи фотографии од мене, но сум била цела во црно и исцртана по телото, па се вратил и ме нашол како седам покрај една дупка со црна наметка на мене...
 
Член од
10 февруари 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo, morav nekade da se obratam, mnogu mi e tesko nekolku dena otkako sonuvav.. se sluci vaka, spiev so devojkata zaedno, ne ni bese prv pat ama prv pat sonuvav i imav nekoi sonovi taa vecer od koi se sekjavam samo na dva itoa necelosno..

1. Sme bile jas i devojka mi vo dnevnata soba a majka mi vo kujnata svrtena so grb na kaj nas pravejki jadenje (mi se cini deka przese kompiri), jas sedev na sedmosedot na krajot, blisku do mene devojka mi sedela na masata i imase pajnca so oriz polu prazna mi se cini pred nea i taa pocna da jadi, a koga pocna da jadi na viljuskata imase premnogu hrana, izgledase duri kako da nema da i ja soberi vo usta, (kako da jadi so kutlacha) vo megjuvreme zborame, mi se cini deka mi rece deka treba da odi doma za nesto i jas i rekov da odime kaj nea, da napraj to so treba ili da zemi nesto ne se sekavam i da se vratime taman za jadenje, vo megjuvreme majka mi sednuva na stol pred kamin, pravo od mene, kjuti celo vreme, me gleda i pocna pokazalecot da go mrda da mi pokazuva "ne" so nego, devojka mi seuste jadese, dzvakase, mislam deka ja vide majka mi kaj so mi pokazuva taka i samo ja navedna glavata, i vo toj moment se razbudiv. so devojka mi sme zaedno 1 godina i sum so plan da ja zemam za zena. ke ve molam da mi kazi nekoj so znaci, kakvo znacenje ima ovoj son, se potrudiv da gi napisam site detali na koi se setiv.

2. Vo mojata soba kade sto spievme so devojka mi, kako da sme lezele taka, ne sme spiele i edno vreme taa mi rekla deka tatko mi nesto go izgore nemozam da se setam poprecizno i pocnala da placi i sum stanal i otidov vo dnevnata soba kade sto bea tatko mi majka mi i brat mi, sedea zboraja, i go prasav so ti e so se izgori i mi rece nisto, deka nesto izgorelo, dali nesto na kamionot so go vozi ili nesto drugo, samo ova mi teknuva, na ovoj son i ne se sekavam skoro ic..

ve molam kazete mi sto znacat ovie sonovi, navistina otkako sonuvav mi e mnogu tesko, se osekjam loso, napnato.. fala vi odnapred
 
Член од
20 февруари 2016
Мислења
6
Поени од реакции
0
Ако знае некој да ми го протолкува сонот:
Ја сонував подалечна покојна баба и ја прашував колку ќе живеам, а таа ми возврати кратко уште 10 ти останаа.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom